Tavaszi parfümtrendek

Így, a tavaszi/nyári szezon kezdetén már tisztán látszik, hogy soha nem látott újdonságokkal próbálnak bennünket a márkák elkápráztatni. Csak kapkodom a fejem az új parfümök láttán, bár meg kell hagyni, a tavaszi újdonságok legtöbbje valamelyik nagynevű klasszis változata, mégis érezhetően figyelemfelkeltőbb eszközökkel szeretnének vásárlásra csábítani bennünket. Részemről már egy igen hosszú kívánságlista született arról, hogy mit szeretnék beszerezni, ehhez jó tudni, hogy melyek az aktuális tavaszi parfümtrendek, lássuk! Ehhez a Parfum.hu kínálatából szemezgettem.

Virágba borult piperepolc

Ha van szezonja a virágos parfümöknek, akkor az a tavasz! Közhelyes, de valójában tudat alatt a tavasz eljöttével, a természet éledésével jobban vonzódunk az erőteljesen vagy dominánsan virágos parfümökhöz. Ilyenkor kora tavasszal van szezonja a gyöngyvirágos, ibolyás parfümöknek, amelyek mindig elegáns hatást kölcsönöznek viselőjüknek, nem hiába volt Lady Diana egyik nagy kedvence a gyöngyvirág illata. Bár valóban, tiszta, ártatlan és nemes illatú, mégis viselni tudni kell, talán érdemes kevésbé gyöngyvirág központú illatot választani. Játékos, pikáns és elegáns egyszerre a Miu Miu ház Miu Miu parfümje, amelyben a fehér virágok és a zöld jegyek a sikkes tavasz hírnökei. A parfüm rózsás különkiadásának megjelenése hamarosan várható. Megfigyelhető, hogy tavasszal számos kedvelt parfüm kifejezetten virágos változata válik elérhetővé.

A tavaly óta igen népszerű Guerlain Mon Guerlain eleve kifinomult módon virágos és fás jegyekben gazdag (mint a jázmin, levendula, írisz és rózsa), de leheletnyit édes-gourmand akkordokkal dúsított, így annak is kiváló választás lehet, akik tavasszal sem kívánnak lemondani az édes illatfelhőről. Legújabb változata, a Mon Guerlain Florale-ban már kifejezetten a virágos jegyek lesznek hangsúlyosak: bazsarózsa, írisz, levendula és jázmin.

A nárcisz az egyik legillatosabb tavaszi virágunk, nem csoda, hogy sokan keresnek olyan parfümöket a tavasz beköszöntével, amelyben a nárcisz hangsúlyos. A nárcisz addiktív illata kifejezetten érzéki kikacsintás Chanel Coco Noir-jából. Mély, egyedülállóan erotikus illat, olyan, mint egy méregdrága fehérnemű, amely ellenállhatatlanná teszi viselőjét.

Zöld, friss, élettel teli

Ugye, ezek a jelzők ugranak be legelőször, ha meghallod azt a szót: tavasz? Számomra nem csak virágszirmokból áll ez az évszak, hiszen ilyenkor bújnak ki a földből a zöld növénykék is, fakadnak szárba, a föld gyakran esőtől áztatott, amely a meleg napsütéstől párolog. Minden olyan friss és buja. Zöld, tiszta és friss, átütően virágos, számomra ez a tavasz. Versace Versense illata is jól mutatja azt az illatot, amelyet ilyenkor a levegőben érezhetünk: finom virágos, friss fás jegyek.

Érezhetően a friss vonal felé tolódik el ilyenkor a parfümpiac, sokan az éteri, romantikus illatokat keresik, és kora tavasszal a legnépszerűbbek az úgynevezett zöld illatok egy kis pikantériával, mint például a Kenzo D’Ete, amely az egyik legnépszerűbb zöld karakterű parfüm. Gyöngyvirág, zöld és harmatos fű jácinttal, mi lenne ez más, mint maga a tavasz?!

És hogy milyen jegyeket érdemes tavasszal keresni a parfümösszetevők között? A vízi jácint kifejezetten izgalmas, finoman vizes-édeskés karaktere különösen romantikus, megfoghatatlan és könnyed felhangokkal dobja fel a parfümöket. Legismertebb vízi jácintos illat a nagysikerű Chanel Chance Eau Fraiche, amelyben a citrusos-fás friss jegyek kifinomult, könnyed és játékos eleggyé olvadnak össze.

Van, akit egy egész zöldséges kert hoz lázba? Viccet félre téve, kevesen tudják, hogy a sokak által kedvelt Clinique Happy Heart parfüm főbb összetevői között szerepel a vízi jácint, a sárgarépa és az uborka. Nem kell piaci szagtól tartani, a Happy Heart egy rendkívül friss, élénk, enyhén vizes, erőteljesen zöld, finoman szappanos beütésű illat, sok rajongója szerint maga a tavasz!

Két szál pünkösdrózsa…

Végül marad a késő tavaszi, majdnem kora nyári illatorgia, amelyet a pünkösdi rózsa, a peónia vagy a májusi rózsa frenetikus illata okoz. Ha van törékeny, ámde végtelenül nőies, vibrálóan tiszta illat, akkor a bazsarózsa vagy más néven peónia. A rózsás jegyek trendje pár éve markánsan megfigyelhető, a magát trendkövetőnek tartó márkák mind előállnak az általuk interpretált rózsaillattal, és megfigyelhetően előszeretettel kombinálják azt a lágyabb, finomabb és kacérabb bazsarózsával. Már maga a növény is a lehető legdivatosabb napjainkban, így nem csoda, hogy mindenki szeretné megalkotni a maga bazsarózsás illatát. Az egyik legszebb rózsás-bazsarózsás illatok egyike a ma már kultikus Chloé Eau de Parfum és változatai. A sima edp az ikonius, signature illat, a maga ropogósra vasalt, fehér inges feelingjével, míg a L’Eau de Chloe a zöld jegyekkel a romantikusabb, bohémebb nőt eleveníti meg.

Trendi és egyben klasszikus vonalú a Davidoff Cool Water Sea Rose, amelyben gyakorlatilag bazsarózsa van túladagolva pézsmával és zamatos, lédús körtével.

Ha viszont olyan pünkösdi rózsa illatot keresünk, amelyben a kacérság egyfajta bujasággal és szertelenséggel társul, akkor érdemes kézbe venni a nagy sikerű Miss Dior Blooming Bouquet parfümöt. Meg fogunk lepődni azon, hogy az édeskés, szinte napsugarasan átütő barackos jegyek milyen izgalmasan feldobják a nemes rózsás akkordokat.

Egy biztos, tavasszal, amikor a természet ébredezik, és érzi a levegőben annak minden molekuláját, az ember legszívesebben élénk virágcsokrokkal venné körül magát. Szerencsére ezt megtehetjük, ha egy csodás, tavaszra komponált parfümöt választunk a napi outfitünk mellé.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter