Shiseido újdonságok

Aki a minőségre és csúcstechnológiára utazik, az tudja, hogy a Shiseido termékeivel biztos megtalálja a számítását. Igazából kevesebb a hype körülötte, mint mondjuk ismertebb vagy népszerűbb kozmetikai márkák körül, pedig a vele azonos árkategóriában lévő termékek ritkán érik el azt a színvonalat, amit a Shiseido képvisel. Én először akkor találkoztam a márkával, amikor megvettem az első Zen parfümömet, azóta mindig követem az újdonságokat, és próbálom a legütősebb darabokat beszerezni. A tradicionálisan Japán márka múltjához hűen próbál a piacon maradni, és olyan vásárlókat bevonzani, akik elkötelezettek a minőség mellett. Kevesebb flanc, több innováció…ennyi! Javarészt dekorkozmetikumait használom, pedig bőrápoló készítményei legalább annyira népszerűek (még kozmetikus berkekben is).

Az idei szezonban jó pár újdonságot vezettek piacra, számomra kiemelkedően kedves az Instroke Eyeliner szemhéjtus. Amióta az eszemet tudom, tusvonalat húzok, és ez higgyétek el, hogy jó pár éve így van. Azt hiszem, elmondhatom, hogy tusvonal rajzolásban, a tusokban otthon vagyok, és tudok különbséget tenni pocsék és nagyszerű között. Nekem kevésbé jönnek be a filces változatok (azért van 1-2 üdítő kivétel), annál inkább szeretek tűhegyes, kissé merev ecsettel dolgozni. A tégelyes változat a második kedvencem (az első a tubusos-ecsetes), mert ahány ilyennel találkoztam, előbb vagy utóbb beszáradt, a szélére kent festékfelesleg csomósodott, és mehetett a kukába. Mivel szinte csak tust használok, szeretem, ha nem csak fekete színben van, ha lehet, legyen khaki, sötétkék és lila, no meg barna, nálam ezek az alapok. Izgalommal kezdtem használni a Shiseido új szemhéjtusát, mert nagyon úgy tűnt, hogy minden kedvencem megtalálható benne, és imádni fogom. Lelövöm a poént: imádom is!

“A Shiseido új Inkstroke Eyeliner szemhéjtus megalkotását a japán kalligráfia művészete inspirálta. Egyedülállóan puha textúra és intenzív mély színek jellemzik, akárcsak a Sumi-t, a tradicionális japán tust. A tégely a japán Suzuri-ra (dörzskőre) emlékeztet, amiben a kalligráfiához és a japán festészethez hagyományosan folyékony tust készítenek. Gél alapú szemhéjtus, mellyel könnyen, akár egyetlen gyors ecsetvonással hangsúlyos vonalat varázsolhatunk a szemhéjunkra. A mély, sötét pigmenteknek köszönhetően intenzíven kiemeli a szemet. A csomagolás tartalmaz egy applikátor-ecsetet is, így bármikor könnyedén használhatjuk.”

Először is bitang nagy ez a krémes tus. Majdnem 5 gramm. Ezt aztán lehet kenegetni, pláne annak fényében, hogy brutálisan erősen fog, szóval nem kell 3-4 réteg, mire színe lesz. Állaga nagyon krémes, majdhogynem géles, ez sanszot ad arra, hogy nem szárad ki olyan hamar. Világbajnok találmány a krém közepén elhelyezett kis műanyag kiugró “izé”, ugyanis ezen lehet lehúzni a felesleget, eloszlatni az ecseten a festéket. Eddig ezt jobb esetben a tégely szélén csináltam, de attól csúnyán darabos lett a festék. Szóval zseniális! (az ilyen apróságokon múlik az, hogy a Shiseido ennyire jó márka, ők valóban “hétköznapi” nőknek terveznek kozmetikumokat, akiknek fontos a praktikum is) A dobozban található egy ecset is. Bevallom, ezek soha (!) nem szoktak beválni nekem, és a jó öreg, régi ecsetemet használtam, de ez a kis ecset nagyon kézre áll. Kis kupak védi, kellően duci, hogy kényelmesen meg lehessen fogni (halálom a nagyon vékony és kis ecset, ezekkel nem tudok mit kezdeni). Az ecset maga csúcs! Szó szerint! 🙂 Merev, de mégis kellően hajlékony, tűhegyesre “faragott”, így nagyon vékony vonalat is lehet vele húzni. A festék tartós a szemhéjon, nekem egyáltalán nem ült fel a felső szemhéjamra, erősen pigmentált. Nekem a sötétkék (konai blue) árnyalat van meg, majdnem fekete, annyira sötétkék, de mégis izgalmasabb, mint egy “egyszerű” fekete. Mivel nagyon bevált, és nagyon szeretem, mindenképpen beszerzem még minimum két árnyalatát (zöld-shinrin green és lila-nasubi purple). Kezdőknek is szívből ajánlom, tapasztalat, hogy szép tusvonalat húzni ilyen ecsettel lehet a legkönnyebben.

Igazi könnyed, kis pasztell árnyalatokban elérhető szemhéjfesték a Paperlight Cream Eye Color. Krémes, matt szemhéjpúder, amely visszafogottan halvány, mégis telített színekben. Megalkotását a japán washi papír inspirálta. A Japánban régóta tradicionális washi papír egyedülállóan áttetsző, ami az eperfa rostok rétegezésének köszönhető. A washi lampionok a kontrasztos fény-árnyék játékkal természetes melegséget árasztanak. A matt színek és textúra mellett a Paperlight Cream Eye Color felvitelekor érezzük a lágy, kellemesen könnyű hatást, akárcsak a washi papír tapintásakor.

A Shiseido új Waso termékcsaládjának megalkotását a japán konyhaművészet, a washoku inspirálta, melynek lényege a gondosan megválasztott alapanyagok, a tiszta, természetes ízélmény és a tápanyagban gazdag összetevők. A washoku mind az öt érzékszervre hat és a kevesebb több elvre épül, akárcsak az új Waso termékek. A hét termékből álló termékcsalád a fiatal korosztály bőrproblémáira nyújt teljes körű megoldást. Öt fő növényi összetevője táplálja, hidratálja a bőrt, miközben tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyútermelést, ezáltal meggátolja a pattanások kialakulását. A Waso használatával a bőr újra fellélegezhet. Minden Waso terméket szigorú ellenőrzéseknek vetettek alá és bőrgyógyászok által teszteltek. Parabénmentes, kőolajszármazék mentes. Az öt fő természetes összetevő a sárgarépa, a japán naspolya levél, a tofu, a méz és az ezüst rezgőgomba.

Végül nem maradhat ki egy jó kis szempillaspirál sem. Már nem kell bénázni, ha ki szeretnénk festeni a szempilláinkat, mert az új Full Lash Multi-dimension szempillaspirál feje mozgatható 360 fokban, és 30 fokos szögben. Dús pillákat ígér, waxban gazdag, víz – és izzadásálló. Sajnos nem sikerült még kipróbálom, de ígéretesen hangzik.

Egyébként nekem még mindig a no.1 a Base Face Color Enchanting Trio arcpirosító-kontúrozó. A többféle árnyalatban kapható pirosítóban 3 szín van, a világostól a natúr barnán át az erőteljes rózsásig. Külön-külön is használható a három szín (highlighter, kontúrozás, pirosítás), de ha a három színt összekevered egy nagy ecsettel és finoman a bőrre felviszed, akkor egy egységes, szép színt kölcsönöz a a bőrnek. Egy éve nyúzom napi szinten és nem tud kifogyni. 🙂

A Shiseido újdonságok és az állandó kínálat elérhetőek a nagyobb parfümériákban.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter