Shiseido Ginza sorozat

Szépen csendben 2021-ben megjelent a Shiseido Ginza EDP. Nem nagy visszhanggal, ami nem azt jelenti, hogy rossz lenne az illat, csak kevésbé nagy volt körülötte a hype, mint mondjuk egy Guerlain vagy Chanel premier kapcsán. Olyannyira jelen van az illat a parfümériák polcain, hogy pár nap múlva a harmadik, Intense változata fog megjelenni.

Shiseido Ginza az ellentétek találkozásából született, egy olyan művészetből, amelyet a Shiseido tökéletesen elsajátít. A hagyományok megragadásának és a modernitás legnagyszerűbb formája felé való irányításának egyedülálló módját, a hagyományok újra és újra történő formálását, amíg el nem éri a legigazibb, leginspirálóbb kifejeződését.

A márka szerint míg nyugaton az illat a csábítás eszközének számít, addig Japánban sokkal személyesebb, spirituálisabb dimenziót kap. Régen a szamurájok a Kodo szertartások során füstölőt használtak, hogy bátorsággal töltsék meg szívüket és felszabadítsák saját belső erejüket: A Bushido ősi szamurájkódexe arra tanít, hogy higgyünk önmagunkban, és személyiségünk tulajdonságait “varázserővé” változtassuk.

A szamurájok hitvallása: “Nekem nincs varázserőm, a személyiséget teszem mágiámmá”.

E gondolattól vezérelve a Shiseido olyan illatot kínál, amely a nőiességet minden kontrasztjában megsokszorozza: könnyedség és fényesség, törékenység és erő, óvatosság és szenvedély.

“Ginza Eau de parfum kiemeli a nőiesség legvibrálóbb és legerőteljesebb oldalát. Egy virágcsokor fás jegyekkel, a tökéletes egyensúly az erő és a nőiesség között. A virágos jegyek természetes eleganciája a fenséges fás jegyek intenzitásával kombinálva teremti meg ezt a tökéletes egyensúlyt. A virágcsokor szívében a jázmin felfedi legpompásabb oldalát. A magnólia és a japán orchidea szirmai csatlakoznak a tánchoz, végül a hinoki fa mélyíti az illat karakterét. Egyszerre erős és lágy a japán ciprus illatával, amely felerősíti a pacsuli intenzív és a szantálfa mély illatát. A bőrön ez a fás virágos illat éppen annyira nőies, mint amennyire vibráló, határozottan egyedi. A fejjegyben gránátalma és rózsabors, a szívjegyben jázmin, japán orchidea, magnólia és frézia, az alapjegyben hinoki fa, szantálfa és pacsuli található.”

Mindkét illatot Eau de Parfum koncentrációban kínálják, míg a Ginza Murasaki illat az eredeti gránátalmát almával és egy bőséges adag ibolyával egészíti ki. A Murasaki nevet már egy régebbi Shiseido illathoz is használták, a neve lilát jelent, az írótinta és a kalligráfia ihlette, 1980-ban dobták piacra nyugaton. Ez egy zöld virágos illat volt, amelyet nőknek szántak. A Ginza Murasaki tehát a régi nevet és az élénk lila esztétikát idézi fel, és az eredeti Ginza illat virágos csokrában elhelyezett gyümölcsös elemekkel új alkotássá alakítja. Az ibolya és a golgotavirág szívet gránátalma gazdagítja, alma és jázmin jegyek frissítik, a fűszeres frézia pikáns érintésével, és lágy kasmír, kasmírfa és szantálfa hangsúlyozza ki.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter