Serge Lutens Magyarországon!

Serge Lutens neve fogalom niche parfümös körökben, gyakorlatilag a niche, művészi parfümök úttörőjeként ismerjük, aki totálisan outsiderként megteremtette a “niche” fogalmát. Olyannyira outsider, hogy tesz a konvenciókra, szabályokra, trendekre, és a maga művlszi útját járva sikert sikerre halmoz. Most pedig Magyarországos is beszerezhető néhány illata!

A Shiseido Salons du Palais Royal Shiseido szalonjainak szentelt több éves illatalkotás után Serge Lutens 2000-ben megalkotta saját parfümmárkáját. Néhány év alatt a márka egyediségét a világ parfümériáinak palettáján. Távol a szabványosított beszédektől, amelyek a parfümöt úgy adják át, mint egy receptet, Serge Lutens egy másik hangot választ: az érzelmek hangját. Több mint egy összetevőlista, vagy egy okos szagpiramis, nem mindenekelőtt a parfüm minden egyes illat története, egy emlék, amelyet gyermekkorunk óta őrzünk, és amelyet csak rajtunk múlik, hogy megtaláljuk.

“A parfüm egyfajta írás, egy tinta, egy egyes szám első személyben tett vallomás, a pont az i-re, egy fegyver, egy udvarias gesztus, a pillanat része, egy következmény” – Serge Lutens

Nagy örömmel fedeztem fel, hogy a Notino.hu oldalon már kaphatók a legújabb Serge Lutens illatok. Sőt, mi több, nem csak illatok, hanem testápolók, kiegészítők is. A kedvenceimet azonnal a kíváncságlistámra raktam. Nézzük, hogy mire érdemes lecsapni.

Elsősorban a Serge Lutens Collection Noir Chergui az, amelyet mindenképpen próbáljatok ki. Igazi kult illat, az egyik bestseller a márkától. Ahol ez a forró, száraz keleti szél elhozza végső jutalmul a nedvet, a gyantát és az elixírt – hogy aztán az alkimista, Serge Lutens egy illatos, kandírozott illattá hangszerelje.

“A szél által szított tűz, egy lángoló sivatag. Mintha a földből törne elő, a Chergui, a sivatagi szél, olyan hatást kelt, amely inkább szívással, mint fújással jár, magával ragadva a növényeket, rovarokat és gallyakat egy kikerülhetetlen emelkedés során. Telt, kitartó széllökései kikristályosítják a bokrokat, bokrokat és bogyókat, amelyek megperzselődnek, összezsugorodnak és végső váltságdíjat fizetnek nedvekben, gyantákban és nedvekben. Az éj leáldozik egy még mindig olvadó emlékre, utat engedve az illatos, ámbrafényes és kandírozott aromáknak az alkimista Chergui által.”
Serge Lutens által saját képére alkotott parfümcsalád. Minimalista, egyenes vonalvezetésű, szögletes és kompromisszummentes, mindegyik üveg kifinomult stílusával tükrözi alkotójuk igényes természetét és karakterét. Ez a józanság fokozza a parfümök gazdagságát és pompáját, amelyek illatai és színei olyan sokrétűek és árnyaltak, mint a drágakövek és a személyiségünk.
Serge Lutens parfümkészítő mára ikonikussá vált illatalkotásaiban több mint 20 éve készít erős alkoholokat prousti akcentusokkal. A “Féminité du bois”-tól kezdve az “Ambre sultan”-on át a “La fille de Berlin”-ig minden parfüm a saját kivételes történetét meséli el, és saját egyedi kézjegyével rendelkezik.

Másik nagy kedvencem a szintén ikon Feminite Du Bois, a híres illat, amelyet anno a Shiseido számára alkotott a mester.

A cédrusfából készült édesség, amelyet a marokkói bőrműves termékeket árusító fedett bódékból áradó meleg, mézes illatok ihlettek. Ez volt Serge Lutens első uniszex parfümje, az 1990-es évek illatforradalma!

“Ez az illat a nőiesség férfias oldalát fejezi ki és fordítva. Minden a cédrusról szól. A fa a kompozíció 60%-át teszi ki. Meglepődve, az emberek forradalminak nevezték. Az illat saját identitást kapott, ami az egyetlen dolog, ami igazán számít nekem.”
Serge Lutens által saját képére formált parfümcsalád. Minimalista, egyenes vonalvezetésű, szögletes és kompromisszumok nélküli, kifinomult stílusú üvegek, amelyek mindegyike tükrözi alkotójuk igényes természetét és karakterét. Ez a józanság fokozza a parfümök gazdagságát és pompáját, amelyek illatai és színei olyan sokrétűek és árnyaltak, mint a drágakövek és a személyiségünk.

Szívből ajánlom még az egyik legszebb rózsaillatot, a La Fille de Berlint, illetve az ámbrás illatok “szultánát”, a bombasztikus Ambre Sultant.

Az áruk abszolút ár/érték aránynak megfelelő, 100 ml-s verziók körülbelül 70.000 Ft, az 50 ml-s verziók pedig 46.000 Ft körül mozognak.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter