Paco Rabanne, a radikálisan modern tervező

88 éves korában elhunyt Paco Rabanne, spanyol származású divattervező. Bár 1999-ben visszavonult a kifutók világától, hatása, szellemisége továbbra is élt illataiban. Olyannyira, hogy a 2000-es évekre az egyik legmehóghatározóbb pontja lett a parfümpiacnak. Illatai innovatívak, előremutatók és újító darabok, melyek évtizedekre meghatározták a parfümtrendet. Gondoljunk csak a 1 Million példátlan sikerére, vagy az Olympea újító akkordjaira. Néhány illatán keresztül emlékezzünk meg a Mesterről.

Paco Rabanne Calandre

Egyértelműen a ház első parfümmérföldköve, amely 1969(!)-ben jelent meg. Zöld, aldehides, friss illata az ikonikus fémruhák hangulatát idézte fel. Még kapható, persze már új, frissített verzióban, de az élményt ugyanúgy visszaadja!

Paco Rabanne 1 Million

A világ egyik legnépszerűbb illata, amelyet csak a Sauvage tudott pár éve letaszítani a trónról. Én is nagy rajongója voltam, imádtam, hogy a legpasisabb pasik is mekkora lendülettel viselték a legédesebb, nőies akkordokat, és milyen jól állt nekik!

Paco Rabanne Ultraviolet

Hát, kérem, ez az az illat, amely a 2000-es években újradefiniálta a Paco Rabanne illatokat. Ez az a parfüm, amely az addig nagymamásnak tartott ibolyát a legtrendibb, legkülönlegesebb illatok közé emelte (igaz, kárász életű volt a siker, azóta sem szeretik az ibolyát). Kilóméterekről beazonosítható illat, pikáns fűszeres és egyben brutál púderes darab. Annyira korai 2000-es évek!

Paco Rabanne Olympea

A sós-vaníliás akkord zseniális és telitalálat! Kifejezetten új, izgalmas illatként robbant be a köztudatba, azóta is a márka egyik slágerillata.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter