Salvatore Ferragamo Incanto Shine – parfümkritika

Ferragamo az olasz cipőkészítő mester hatalmas birodalmat épített ki kis műhelyéből, melynek arculatába a parfümök is belefértek, a mi szerencsénkre. Mert Ferragamo parfümjei valahogy nem kapnak olyan visszhangot vagy éppen reklámot, amit egyébként megérdemelnének. Legutóbb a Signorina parfümmel robbantak be újra a köztudatba, melyet egyöntetűen szeretünk, kevésbé ismert viszont az Incanto (Varázslat) sorozat, melynek első darabja egyfajta modern Csipkerózsika történetet mesél el: érzéki, varázslatos, mely képes elfeledtetni velünk a valóságot, mintegy varázsporral hintve be pozitív energiaként ragyog a bőrön. A 2003-ban megjelent Incanto még további 10 változatot élt meg ezidáig, közülük pedig nekem a legkedvesebb az Incanto Shine – bár le kell szögeznem, ez totál szubjektív, igen rég szagoltam a sorozatot és egy pillanatnyi benyomásból származó emlékképekből merem ezt kijelenteni.

incanto shine2

Tehát az Incanto Shine a maga színes, vidám üvegével könnyed, bájos illatot ígér. Shine – ragyogás, fény…csak jó lehet. Ha én neveztem volna a parfümöt Happyness lett volna a neve, mert kevés ilyen vidám, boldog, laza és könnyed illatot ismerek, mint az Incanto Shine. Igen, gyümölcsös, igen, édes. De mi más is lehetne a tömény boldogság parfümbe öntve? Nekem már mosolyra húzódik a szám, ha csak az ananász és a passiógyümölcs akkordjára gondolok, egy jó adag bergamottal felturbózva. A szívjegy barackja felelős a gyümölcsös édességért melyekhez üde, bájos virágos jegyek csatlakoznak a frézia és a bazsarózsa személyében. Nem győzöm eléggé az eszembe vésni, hogy a cédrus milyen remekül viselkedik citrusos jegyekkel (lásd Light Blue és Versense vagy I Love Love), nem hiába sorolnám én is e parfümök közé. A pézsma nem túl hangsúlyos, az ámbra is az én orrromnak inkább egy kis melegséget idéz fel, ezek elmaradhatatlanok az alapjegyekben.

incanto shine

Sokszor úgy gondolok az Incanto Shine-ra, mint egy titkos favoritra, melyet mindenki hajlamos elfelejteni…talán mellőzöttségét köszönheti annak a sajnálatos ténynek, hogy eau de toilette változatban kapható csak – hiába, a könnyedség oltárán esett áldozatul a sillage -, és bizony 1-2 óra alatt elillan az ember bőréről. De nézzük a jó oldalát: ha egy élettől duzzadó, boldogságtól majd kicsorduló, roppant eleven és vidám illatot keresel nyárra, akkor ne is keress tovább, ez lesz a Te illatod!

Próbáljátok ki, az Iparfüméria.hu oldalon 4740 Ft-tól megvásárolható!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter