A DSH parfümház bemutatkozása

Hallottatok már a DSH parfümházról? Most őket szeretném részletesen bemutatni nektek, 3 parfüm kíséretében. Az Egyesült Államokbeli Colorado államban található cég elérhető árú, igazán különleges niche parfümökkel foglalkozik. A cég megalapítója és egyben parfümőre Dawn Spencer Hurwitz (róla kapta a cég a nevét), igazi underground művész a niche parfümök világában.

DSHLogo

Karrierjét festőként kezdte, majd 1991-ben elkezdett az exkluzív parfümök irányába fordulni. Munkája során híres designerekkel is együtt dolgozott, termékeit a híres Barneys New York is árulja. Dawn a parfümkészítést a szépművészettel kombinálta, így alkotva egy teljesen egyedi és kifejezetten művészi vonalat. Legújabb kollekciója a limitált szériás Parfums des Beaux Arts, azaz a Szépművészet Parfümjei. Ezek kifejezetten Dawn személyiséget jelenítik meg, kifejezik kapcsolatát a művészettel, alkotással és az irodalommal. A DSH Perfumes eddig már 196 parfümöt adott ki, így nagyon széles termékpalettával rendelkeznek, melyek közül mindenki találhat kedvére valót. Mivel Magyarországon egyetlen cég sem forgalmazza, így a dshperfumes.com webshopjáról lehet megrendelni az illatokat. Most pedig 3 termékén keresztül szeretném bemutatni Dawn művészetét.

tubereuse

Elsőként említeném a Tubereuse-t. Már többször is írtam, hogy én ugyan nem vagyok ennek a virágnak a rajongója, de nagyon sok hölgy szereti igazán feminin mivolta miatt. A DSH Tubereuse-a méltán olyan népszerűen, hisz rendkívül gazdag textúrájú, mély, telt és nagyon tartós illat. Árad belőle a luxus, teljes egészében nagyasszonyos jelleggel bír. Annak ellenére, hogy nem vagyok tubarózsa rajongó, ennek az illatnak abszolút érzem a lényegét, fennkölt, arisztokratikus mivoltát. A fejjegyben a citrusok mellett nagyon szépen bontakozik ki a mimóza, melytől lágy és púderes lesz az egész illat. És, ahogy a nevében is benne van, a szívjegyben található tubarózsáé végig a főszerep, ő az, aki végig jelen van. Abszolút hordható, bár az adagolásra azért illik odafigyelni, elég 1-1 fújás belőle. Aki ezt a ?szabályt? betartja azon nem lesz túl sok, túl nehéz az illat. Egzotikus, kissé indiai jellegét az alapjegyben található szantálfának, cédrusnak, méznek, heliotrope-nak köszönheti. Akik szeretik a tubarózsás illatokat, nekik mindenképpen ajánlom figyelmükbe, mert igazi kuriózum.

poivre

Következő illat egy száraz, füstös, fűszeres, buja, erőteljesen erotikus töltetű illat, a Poivre, egyik kedvencem a DSH parfümjei közül. Arany díszítésű rubinvörös doboza is sejteti velünk, hogy itt a csábítás szofisztikált, ellentmondást nem tűrő változatával találkozunk. A Poivre magyarul azt jelenti bors, ez nem véletlen, hiszen a fejjegyben bors és finomabbnál finomabb orientális fűszerek csábítják szaglószervünket. A szexi, nőies báj a szívjegyben a szegfű, rózsa és bergamott által bontakozik ki. A száraz fűszereknek a bergamottal és a virágokkal való találkozása nagyon szép átmenetet képez, minden pontosan megtervezett benne, olyan, mint egy tudatos csábítás, ahol a nő már előre tudja mikor mit fog lépni, tenni és mondani. Az alapjegy ezt még egy kis drámai töltettel ruházza fel, olibanum, tölgyfamoha, labdanum, pacsuli és tömjén fokozzák a fülledt erotikát. Nem sok, nem tolakodó, észrevétlenül hálózza be áldozatát, fantasztikusan eltalált illat, melyből sugárzik a szakértelem és zsenialitás.

sampleset_thumb-225x225

Harmadikként pedig egy ártatlan és nagyon szép rózsás illatot szeretnék bemutatni, mely a La Vie en Rose névre hallgat. Van benne az igazi klasszikus rózsaillatból, hisz itt a rózsáé a főszerep. Ezt pedig rendkívül művészien kombinálja az aldechides jegyekkel, melybe egy kis púderes ibolyaillatot is belecsempészett. Fantasztikus a végeredmény, az illat annyira könnyed és légies, már-már aquás jellegű. Az egész olyan játékos, ártatlan bájjal rendelkezik, ha annak idején először ilyen aldechides illattal találkoztam volna, bizonyára mindenhol ezzel az összetevővel készülő illatokat keresném. Számomra ez a fiatalság és üdeség illata, egy leheletnyi könnyű halványrózsaszín mesevilág.

Ti ismeritek a DSH parfümjeit? Van kedvencetek közülük?

Szylwy



1 thought on “A DSH parfümház bemutatkozása”

  • Én nyertem egy 4 ml DSH Mimosa parfüm olajat. Amikor először megszagoltam, nekem egy kicsit régimódinak tűnt, de 1-2 óra múlva puhábbá, púderosabbá, könnyebben viselhetővé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter