Robert Piguet Petit Fracas – parfümkritika vendégszerkesztőtől

A Robert Piguet parfümház által 2012-ben alkotott Petit Fracas egy fehér virágos – gyümölcsös illat édes kis gourmand jeggyel megspékelve. Nagy elődje, az 1948-as Fracas, az erősen virágos ?anyaillat? már bizonyított, a kis Petit viszont most méltó utódja lehet egy modernebb köntösbe bújtatva.

Az üvege – mint sok más tervezőnél ? egy sémára épülő, átlátszatlan kis fekete, csak a címke árulkodik róla, hogy éppen melyiket is tartjuk a kezünkben.

 A parfüm illatpiramisa nem okoz váratlan meglepetéseket: fejillatban a citrusok, középső szívjegyben a virágok, míg az alapillatban a pézsma, szantálfa és kakaó foglalnak helyet.

petit-fracas

Bár a körte és a mandarin fiatalos, komolytalan illatra engedne következtetni, gyorsan előbújik a nagyágyú jázmin és tubarózsa, amitől testesebbé, tömörré válik. A csokoládé játékosságot és fiatalságot kölcsönöz a nehéz virágoknak, ám ez mégsem válik kommersz édességgé a bőrön.

Nem tartom nappali, munkába járós illatnak, viszont találkoztam már különlegesebb kreációval is. Alkalomszerűen azért biztosan fogunk még találkozni én és a Petit Fracas.

Egy színházban látom magam ebben a parfümben, ahol pompás ruhában egy páholyból várom az előadás kezdetét. A színpad előtt a gyönyörű és nehéz vörös brokát anyag meglibben? én szippantok még egy utolsót ebből az alkalmi atmoszférából?..és a függöny felgördül.

Sümegh Bernadett



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter