Montale Red Aoud – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Pierre Montale luxus parfümjei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek kis hazánkban is, ma már sokak számára nem cseng ismeretlenül az ?oud? szó. Mikor megkaptam a lehetőséget, hogy négyféle illatot tesztelhetek és írhatok róluk, erre voltam a legkíváncsibb.

Biztos sok parfüm fanatikus sorstársammal előfordult már, hogy gyűjteménye bővítésekor ? parfümszaglászó körútjáról hazatérve ? úgy érezte, túl szűk számára a drogériák kínálata, minden kreációt megszaglászott már, ismer minden régi és új illatot. Az újabb és újabb celeb parfümök, és divatházak flankerei egy sémára épülve sajnos nagyon hasonlítanak egymásra. Ilyen helyeken én is ritkán bukkanok különlegességekre, hiszen még mindig hajt a kíváncsiság a legeslegjobb utáni még jobb parfüm megtalálására. Jó irány lehet ezért a niche ? vonal egyedibb kreációit megillatolni.

red_aoud

A Red Aoud felkavaróan sziporkázó, új és szokatlanul megdöbbentő lehet egy ??tucat illatokhoz?? szokott orrnak. Kissé férfias, bőrös, sötét és füstös, de az orientális ? fűszeres család kedvelőinek gyűjteményéből biztosan nem hiányozhat. Sokak számára lehet a: ?Na, ezt kerestem!? illat.

Kifújáskor a csípős bors, agarfa olajos (oud-os), kámforos fás nyitány eddig semmihez sem hasonlítható élményt nyújt.  Pár perc múlva az illat megszelídül, és átcsap egy lágyabb csilis- sáfrányos-köményes fanyar és balzsamos édességbe. A gourmand vonal ezután is tud újat mutatni a bőrön, leszáradás után csokoládés- rózsa illattá válik. Akik nem kedvelik annyira a rózsát a parfümökben, ők is bátran kipróbálhatják, nagyon lágyan van jelen, és bár csokoládé nincs az összetevők között, a szantálfa- vetiver- nőszirom együttese édes csokis esszenciát alkot, mely tompítja a rózsa erős virágosságát. Hasonlítják Thierry Mugler Angel-jéhez, vagy Dior Midnight Poison-jéhez, de ez sokkal fűszeresebb, keletiesebb mindegyiknél. Összetett kreáció, mely folyton változik a bőrön, ezzel különböző illatvariációkat létrehozva egyéni illatunktól függően. Fanyarul fűszeres és krémes, melyben ott van az a pici édes kis plusz, de nem csap át cukorszirupos töménységbe.

Bár karakteres erős illat, mégsem lesz tolakodó vagy arrogáns, én mégis inkább csak a hidegebb hónapokon tudom elképzelni hogy kiteljesedik, és valódi arcát mutatja viselőjének.

Akik most ismerkednek az oud-os niche illatok jellegzetesen egyedi esszenciáival, igazán jó kezdet lehet a Red Aoud. Ő egy klasszikus szimfónia, amely mindig különböző akkordokat szólaltat meg. Igazi Montale műremek!

Sümegh Bernadett



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter