Reminiscence Patchouli – parfümkritika

Egy ikon, egy stílus – és trendteremtő, egy nagyágyú…csakhogy néhány jelzőt említsek, amely a Reminiscence Patchouli kapcsán felmerül. Szerencsénkre itthon is kapható, így ki tudtam próbálni ezt az ikonikus illatot!

1970. Reminiscence, a francia bizsumárka igazi hippi életérzést közvetít rajongóik felé, ezért az akkori éra egyik legpikánsabb, legszabadelvűbb jegyét csavarták meg francia módra és született meg a Patchouli, a pacsuli alapú veszedelem! Mert az illat maga az atombomba az illatok tárházában. Nézzük, mit kínál a márka:

“A pacsuli, a Réminiscence ikonikus, klasszikussá vált illata fás, keleties jegyeket áraszt. A pacsuli egy időtlen illat, amely nők egész generációjára nyomot hagyott.
Varázslatos és lenyűgöző, ez az illat az utazás és a szabadság levegőjét árasztja, távoli horizontokba repít.”

Tehát a Reminiscence Patchouli azt a fajta szabadásgot adja a nőknek, amely a 70-es években forradalminak számított, miszerint viselj bátran bármit, erőteljes illatjegyeket is, amelyek eddig jellemzően férfias jegyként voltak számontartva. Ma már kacagunk ezen, hiszen az egyik legcsajosabb illat alapja is vastagon a pacsuli (Coco Mademoiselle), és a 2020-as években számos parfümben már kiemelt szerepet kap ez a régen nélkülözött illatjegy.

A Patchouli valóban old school. Az az igazi régi vágású pacsuli illat, amit az öregek “pacsulinak” hívnak. Csak mi ne ragadjunk le itt, hanem hagyjuk magunkat a szabadság szárnyán szállni, és élvezzük ezt a karakteres növényi összetevőt, ahogy összeolvad a balszamos tonkababbal és vaníliával, ahogy felcsattan benne a tolu balzsam a labdanummal, és ahogy a cédrus és a vetiver száraz melegsége árasztja el a balzsamos akkordokat. Nehéz, fűszeres pézsma, aranyló folyam a bőrön. Hangulat kell a viseléséhez. Egy ikon, és nagyon jó áron kapható, vintage illatok kedvelői most azonnal vegyék meg, mert a márka már nem gyártja!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter