Egy ágyban a parfümmel

Mostanság csak úgy kapkodom a fejem az újabb és újabb Tik-Tok parfümtrendek kapcsán, melyek egy részét egyszerűen totál hülyeségnek tartok (például azt, amikor azt javasolják, hogy forrald fel a parfümöd és ha így viseled, tartósabb lesz.) Az, hogy sokan viselnek parfümöt az ágyban kábé egy idős az illatos olajok feltalálásával, szóval nem egy újkori tiktoker találta fel, de most megint újra közbeszéd tárgya lett.

Virágok andalító illata között álomba szenderülni, illatos olajokkal bekent testtel az ágyba bújni, illóolajokkal átitatott párnák közé feküdni nem egy rebellis dolog. Nap mint nap megtesszük. Már eleve illatos (jobb esetben) az ágynemű, használunk lakásillatosítást, dől az illat ránk mindenhonnan. Mégis mi szükség arra, hogy az alváshoz is parfümöt használjunk? Ha engem kérdeztek, nincs rá szükség. Én nem használok, sőt, örülök, hogy ha minél kevesebb inger vesz körül, mert az egész napom erről szól. Észrevettem, hogy zavar az elalvásban, gyakran rossz, nyugtalanító álmokat is hoz. Így én csak textilillatosítót, levendula csöppöket szoktam használni, azt sem minden nap.

A minap egy cikkbe botlottam, ahol a szerző levezeti, hogy miért jó parfümöt használni az ágyban. Mona Kattan a Kayali márka alapítója nyilatkozta, hogy este azért használ parfümöt, mert akkor azt a illatot csak saját szórakozására teszi fel. A szerző ezek után tételesen végigveszi az érveket az ágyban való parfümviselés mellett. Például említi a levendula használatát, ez oké. Aztán kifejti, hogy az illatok hatással vannak az elmére, segíthet elaludni, de ilyen formában akár az álmainkat is befolyásolhatja. Tapasztaltam. Végigveszi a különböző márkákat, amelyeket a TikTokon javasolnak alváshoz viselni, és bemutat pár példát, amit kifejezetten alváshoz terveztek (jellemzően púderes, levendulás, friss illatok). Ha érdekel benneteket, a cikket itt tudjátok elolvasni (angol nyelven): https://www.refinery29.com/en-gb/wearing-perfume-to-bed-sleep-trend

Aki szereti, nyugodtan használjon parfümöt, akkor amikor csak jólesik, sajnos nekem ez nem jött be, maximum illatos testápolókat tudok csak viselni, vagy azt sem.

Nektek mi a véleményetek a témáról?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter