Ramon Monegal

Ramon Monegal niche márkanév már nem ismeretlen a magyar parfümrajongók számára, hiszen a Neroli parfüméria a neves spanyol orr parfümjeit elérhetővé tette Magyarországon is. Ramon Monegal nem kezdő orr a szakmában: egy négy generációig visszavezethető spanyol Myrurgia parfümház alapítójának leszármazottja, akik a spanyol királyi ház hivatalos parfümkészítői voltak. A 70-es évektől merült el az illatok világában, tanulmányait Genfben, Grasse-ban és Párizsban bővítette tovább, majd mint kezdő parfümőr jó ízléssel a legjobb és legdrágább parfümösszetevőkkel kísérletezett. 1979-ben készítette el első illatát Alada fantázianéven, majd a Myrurgia művészeti irányítást vette át, és különböző parfümcégek számára kreáltak illatokat. Később a cég elnöke lett, majd 2007-ben egy fájdalmas döntés után saját parfümház létrehozásába fogott, ahol bármiféle megkötések nélkül, közvetlenül a fogyasztóknak kreálhat parfümöt. Monegal a parfümkészítés aranykorát kívánja megeleveníteni, a lehető legkifogástalanabb parfümösszetevők felkutatásával, felhasználásával, béklyó és kompromisszum nélküli művészi alkotás szintjére emelte a parfümkészítést. Parfümjei a luxus, a finom kézművesség és a kompromisszumok nélküli szabad művészet analógiái, melyek finom esszenciája az időtlen mediterrán szenvedélyt idézik.

Ramon Monegal - kép: ramonmonegal.com
Ramon Monegal – kép: ramonmonegal.com

A Ramon Monegal parfümök egységes, csodálatosan csiszolt üvegeit az ihletadó művészetek, költészet és természet előtt adózva tervezték meg, mintegy a Ramon Monegal parfümház minden lelkét és munkájának lényegét befogadó tintatartóként stilizálva.

Impossible Iris - kép:ramonmonegal.com
Impossible Iris – kép:ramonmonegal.com

Ramon Monegal parfümök:

Ambra di Luna

Agar Musk

Cherry Musk

Cotton Musk

Cuirelle

Dry Wood

Entre Naranjos

Impossible Iris

Kiss My Name

L’Eau de Rose

Lovely Day

Mon Cuir

Mon Patchouly

Pure Mariposa

Umbra

White Musk

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter