Perfumance mobil alkalmazás: minden, ami parfüm!

Egyedülálló és izgalmas mobil alkalmazás lesz hamarosan elérhető az App Store-ban: a Perfumance app ízig-vérig magyar fejlesztésű alkalmazás, melynek segítségével kézben tarthatod parfümgardróbodat, könnyedén rátalálhatsz a számodra tökéletes illatra, melyet akár megoszthatsz barátaiddal is. Sőt most már gyerekjáték lesz az ajándékvásárlás is, hiszen az app azt is megmutatja, hogy ismerőseidhez, barátaidhoz mely parfümök illenek igazán. ( Ilyen egyszerűen: kiválasztom a szülinapos profilját, rábökök a tökéletes ajándék gombra, és másodpercek alatt megtudom, hogy melyik a kedvenc illata. Már csak be kell szerezni. )

fotó 2 (2)

A fenti sorokból kiderül, hogy sikerült még a megjelenés előtt kipróbálnom az alkalmazást, és be kell vallanom, már alig várom, hogy letölthessem a telefonomra, mert amellett, hogy roppant nagy segítséget nyújt eligazodni a parfümök világában, ismerőseimmel egy gombnyomásra megoszthatom, milyen parfümöt viselek aznap, még szórakoztató időtöltés is.

fotó 3 (2)

A Perfumance alkalmazás szakmai kurátora Minya Viktória parfümőr, az első magyar parfüm megalkotója, akiről nem is olyan rég olvashattok a blogon. Viktória személye garancia arra, hogy az app megfelelő szakmai háttérrel rendelkezik, így nyugodt szívvel hagyatkozhatunk az alkalmazás ajánlásaira.

fotó 4 (2)

Az appal való ismerkedés közben volt lehetőségem kérdezni Lendvai Ádám médiaművésztől, a Perfumance megalkotójától.

Parfümblog: Tényleg asszisztensként működik az alkalmazás, ismer engem. De mégis honnan tudja, hogy mit szeretek?

Lendvai Ádám: ?Bár a több ezer elérhető parfüm nagyon különböző jellemzőkkel rendelkezik, karakterisztikájuk mégis leírható, osztályozható, az egyes termékek adatbázisba rendezhetők, kapcsolatokat lehet találni közöttük, illatuk és az általuk kínált szubjektív, érzelmi hatások között. Az ajánlórendszer alapja tehát egy nagyon bonyolult algoritmus, melyet lényegében te magad tanítasz arra, milyen is a saját ízlésed, így az ajánlatok tökéletesen illeszkednek hozzád, de ez csak a matek része”. Az alkalmazás megalkotója természetesen tisztában van azzal, hogy a parfümök kiválasztásának folyamata túlmutat egy számításon. ?Éppen ezért kértem fel ez egyik legjobb szakembert kurátornak Minya Viktória személyében. Ő az, aki segített ráhangolni a mesterséges intelligenciát az illatok egzotikus, de kaotikus birodalmára.?

fotó 5

A hazai és nemzetközi premiert követően várható, hogy az alkalmazást Andriodos készülékekre is elérhetővé teszik. Hamarosan bővebben beszámolok a Perfumance alkalmazásról, addig is az alkalmazás Facebook oldalán tudhattok meg további részleteket.

?Tudtad, hogy az éves szinten 30 milliárd dolláros forgalmat bonyolító parfümszektorban 10-15 ezer különféle parfümöt árulnak? Az olyan parfüm centrikus országokban, mint Franciaország egy ember évente 2-3 parfümöt vásárol csak magának és még 2 parfümöt valaki másnak. Ehhez képest az emberi orr egyszerre (tehát pl. egy látogatáskor egy parfümériában)átlagosan már 5-10 illat után elfárad. Tehát ha csak kicsit érdekel, (esetleg biztosra akarsz menni) hogy a tényleg hozzád illő parfümöt használod, 4 évig kellene szagolgatnod naponta 10 parfümöt ahhoz, hogy megtudd – de a negyedik év végére az elsőket már biztosan elfelejted. Ha másnak szeretnél választani, igazából teljesen esélytelen vagy, kivéve ha ő elvi okokból, csak a baba szappant szereti, persze akkor gondod sincs.”

IMG_8290

IMG_8301



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter