Parfums Balint Balifleur – az új magyar parfüm!

Micsoda boldog pillanatok ezek, amikor egy magyar parfümmárka, a Parfums Balint születésének lehetünk tanúi, és örvendhetünk együtt egy új, magyar illatnak! Bálint Csaba, Szerbiában él és alkot, s itt valósította meg álmát: hosszas tanulás és kísérletezés után megjelent a Balifluer!

Nagy öröm számomra, hogy pár hete már próbálgathatom, tesztelhetem az új illatot, hiszen tudjátok, csak olyanról írok, amelyet használok is, minimum pár napig. S míg viseltem az illatot, Csabától interjút kértem, hogy jobban megérthessem, “itt mire gondolt a költő!” Hisz tudjátok, ritka lehetőségek egyike, hogy magával az alkotóval beszélgethet az ember a művéről. A Csabával készült interjút itt olvashatod el!

Balifleur…először is Bali szigetére asszociáltam, de aztán Csaba felvilágosított, hogy a Bali a márka nevéből, a Balint-ból ered. Csaba kifejezetten vonzódik a régi korok illatához, s kedvenc illata a Jolie Madame Pierre Balmain-től. Klasszikus metszésű, komplex illat, csakúgy, mint a Balifleur. Gazdagon textúrált virágok, meleg gyantás és fás jegyek, kacér fűszerek. És tubarózsa, minden mennyiségben. A kifújás pillanatában a Balifleur rendkívül erőteljes, határozott illat. A szamócával édesített tubarózsa majd kicsattan a kompozícióból, rendkívül erőteljes. Csodás arcát mutatja, azt a látszólag lágy krémességet, amely mögött igazi vad angyal (eh, de rossz szóvicc, nézzétek el, de ez ugrott be) húzódik. Szépen összesimul a gardéniával és a jázminnal, hogy aztán lecsitulva a karakteres fűszerek is helyet kapjanak. Cseppet sem lineáris illat, szinte érezhető, ahogy az illatjegyek bontogatják szárnyukat, s a nap egy-egy szakában, ahogy leszárad az illat, újabb és újabb szépséget lehet felfedezni benne. Én az alapjegyek meleg, balzsamos aromáját kedvelem a legjobban benne, ahogy a tubarózsa “alá” muzsikálnak, s hagyják, hogy a nagyasszony megmutathassa, milyen csodálatos is igazán. A klasszikus vágású, elegáns felhang végigkíséri az illatot, balzsamossága és melegsége által egyáltalán nem hűvös vagy kimért illat, sőt! Van benne egyfajta meghittség, de kétség kívül az illat komolysága, komplexitása az, amely önkéntelenül tartást ad az embernek, ha a Balifleur-t viseli.

Bálint Csaba, a Parfums Balint alapítója, a Balifleur megalkotója

Összetevők: bergamott, gardénia, szamóca, kumin, champaca, jasmine, tubarózsa, sáfrány, muskátdió, kasmírfa, mósusz, mirha, pacsuli, gyanta, szantálfa

Sillage: 4/5 –  két spricc és garantáltan mindenki érezni fogja

Tartósság: 4/5 – kitart egész nap, de azért pár óra múlva csendesül

Szexifaktor: 4 – a nagybetűs nő illata (vagy kísérletező férfié)

Elegancia: 4 – klasszikus eleganciát idéz, ehhez az illathoz öltözni illik

Korosztály: ez az illat kérem nem csitriknek való, ehhez érni kell, legalábbis eljutni oda, hogy a vattacukros édességű illatokon túl is van élet. Bár a tubarózsát ilyen nagy dózisban inkább hölgyeken tudom elképzelni, a leszáradás balzsamos-fás-fűszeres akkordjai férfi bőrön is működhetnek.

A Balifleur parfüm annyira friss, hogy jelenleg a márka alapítójától lehet közvetlenül megvásárolni (parfüm és minta) a Parfums Balint facebook oldalán keresztül, de hamarosan kész lesz a www.parfumsbalint.com oldal is (kattintsatok rá, irtó édes kis animációt találtok!)

Irtó büszke vagyok arra, hogy újfent magyar színekben játszó parfümöt üdvözölhetünk, remélem, ti is örültök neki, pláne ahhoz mit szólnátok, ha lehetőségetek lenne a Balifleur-t kipróbálni! Minden részletet megtudtok a Parfümblog facebook oldalán!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter