Parfümajánló hűvösebb időre

A legkedveltebb időszak egy parfümrajongó életében az, amikor beköszönt a hűvösebb időjárás. Amikor a hőmérő higanyszála 15 fok alá kúszik, a parfümök sokkal intenzívebben dorombolnak a bőrön, hiszen nincs az a meleg, amitől a bőrről gyorsabban lepárologna az illatanyag. Az őszi-téli szezonban a márkák mindig bevetnek igazi nagyágyú illatokat. Ilyenkor szabad a vásár, a legintenzívebb, legkarakteresebb parfüm összetevők kerülnek előtérbe, semmit nem lehet eltúlozni, túladagolni. Nem utolsó sorban az illatok jótékony hatásáról sem szabad elfeledkezni, ilyenkor pótoljuk azt, amit a természet illatban elvesz tőlünk télen.

Eau de Parfum, Intense és Absolu

Általános tény, hogy hűvösebb időben bátran használhatunk eau de parfum töménységű parfümöt napközben is. A legtöbb márka már törekedik arra, hogy kedvelt illataik könnyed eau de toilette és erőteljesebb eau de parfum töménységben legyenek elérhetőek. De hogyan is fokozhatjuk a hatást, ha esti programra igyekszünk? Erre is van megoldás! A legütősebb illatok már kaphatóak intenzív kiadásban is, melyeken általában az intense vagy absolu kifejezés található. Az utóbbi évek nagy kedvence, a Paco Rabanne Olympea Intense változatban is elérhető, kedvező áron. Az Olympea-ra oly jellemző különleges sós vanília akkordja szinte túlzóan túladagolt, de a legérzékibb ámbrás akkorddal csodásan körbefuttatva igazi téli csemege.

Igazi gourmand csemege a Guerlain La Petite Robe Noire Intense, amely fiatalos, bájos és elbűvölő, ugyanakkor kellően mély és érzéki a kékáfonya vattacukros verziójától. Mesterien egyensúlyoz a játékos és nőiesen telt jelleg között, abszolút intenzív hatást nyújtva. Gyűjtőknek, édesszájúaknak kötelező.

Vannak olyan bestseller parfümök, amelyek kifejezetten a nyári szezonban kiemelkedőek, s a legtöbben, ha hűvösebbre fordul az idő, akkor félretesszük őket. Dolce & Gabbana gondolt egy merészet, és minden idők tíz legnépszerűbb illata között található ultra népszerű Light Blue parfümjüket kissé felturbózták, és intenzívvé, karakteresebbé formálták, hogy ne csak a hőségben domborodjon szépen. A Light Blue Eau Intense telitalálat lett a maga nemében. Kivételes módon őrizte meg az anyaillat minden szépségét (élénk gyümölcsös-citrusos akkordok), és ezeket egy intenzívebb, mélyebb jellegű alapjegybe ültette (pézsma, ámbrafa). Így az illat hűvösebb időben is megállja a helyét, érdemes Light Blue rajongóknak beszerezni.

Illatok, amelyek hidegben bontakoznak ki igazán

Léteznek olyan illatjegyek, amelyeket nem tudok hűvösebb időben viselni, mert túlságosan a nyárra, vízpartra, nyaralásra emlékeztetnek. Ilyenek a túladagolt citrusok, a vizes jegyek vagy a krémes gyümölcsös jegyek, mint a kókusz. De megvannak a tél kedvenc jegyei is, amelyeket hűvösebb időre tartogatok. Ilyenek az orientális, keleties jegyek mint a fűszerek, az oud, és a balzsamos-gyantás összetevők. Nálam nagy kedvenc lett az idei szezonban a Gucci igazi nehézbombázója, a Gucci Oud. A Gucci by Gucci sorozathoz illeszkedik, és az alapillatból nőtte ki magát igazi királynőként. Minden benne van, ami egy jó oudos illathoz kell: agárfa, rózsa, sáfrány, és mellé izgatóan élénk jegyek, mint pacsuli, málna vagy körte. Egyedi illat, uniszex, bárkinek szívből ajánlom. A Parfum.hu oldalán lecsaphatsz most rá!

Tavaly szó szerint felrobbantotta a parfümpiacot Mugler legújabb alkotása, amely az Angel méltó utódjának bizonyult. Az Angel Muse nem szakított híres-neves anyjával, de ízig-vérig modern, mai köntösben tálalja azt, ami miatt anno 1992(!)-ben beleszerettünk az Angel-be. Ki gondolná, hogy az egyébként férfias vetiver dominánsan jelen lehet egy olyan parfümben, ami a megtestesült kacérság és nőiesség? Pedig lehetséges, csak éppen unikális kiegészítő összetevők szükségesek hozzá, mint a kakaós mogyorókrém, amely nálam abszolút ünnepi hangulatot idéz fel. Alig tudok más parfümöt viselni ősszel-télen, amióta a Muse-t ismerem. Remek darab, kötelező beszerezni.

Télies illatjegyek

Ha tél, akkor ünnepek, ha ünnepek, akkor fahéj, szegfűszeg, narancs, vanília… csupa-csupa olyan illat, amely a Karácsony illatát idézi. Imádok ilyenkor ezekbe burkolózni, legszívesebben mézeskalácsot sütnék egész nap, csak hogy érezhessem az illatát! Ilyen ölelni való, krémes és intim illatok megtalálhatóak a parfümériák polcain is. Legismertebb parfüm e kategóriában az ultra szexi Dior Hypnotic Poison. Addiktív, szinte delejes illata a vanília és mandula érzéki kettősének köszönhető, elementáris erővel hat a férfiak érzékeire.

Az olasz sikk és elegancia vegyül a finom női vonalakkal, a puha ölelést imitáló intim aurával Giorgio Armani nagy sikerű Si illata. A vanília népszerűségét meglovagoló illat titka a meleg és kifinomult jegyek harmonikus elegyében rejlik: aranyló ámbra és letisztult fekete ribizli és a végtelen nőiességet hangsúlyozó púderes rózsa különösen szépen hangolódik egymásra.

Szinte amaretto-ra emlékeztető illatával Yves Saint Laurent Cinema parfümje 13 éve izgalomban tartja a nagyérdemű közönséget. Stílusa Hollywood aranykorát idézi, illata pedig aranylóan édes és kifinomult. A citrusos, virágos és balzsamosan púderes jegyek elképesztő harmóniában illatoznak, eleganciájára és törékenységére nincsen szó. Abszolút hűvösebb időjárásért kiállt, ősztől kora tavaszig csodásan ontja illatjegyeit a bőrön.

Végül nem maradhatnak ki a válogatásból az igazi fenevadak, az olyan parfümök, amelyeknek akár egyetlen cseppje is totális függőséget okoz, amely megbabonázza környezetét. Ma már kult parfümként tisztelik és szeretik Tom Ford Black Orchid illatát, amelynek épp annyira delejes és misztikus illata van, mint amennyire erotikus és egyedülálló. Tom Ford nem fukarkodott a bombasztikus illatjegyekkel: szarvasgomba, lótusz, orchidea, csokoládé, seregnyi fűszer, füstölő és izgató afrodiziákumok. Kétség kívül megosztó illat, de tény és való, hogy jelenleg a parfümpiacon az egyik legkeresettebb exkluzív darab.

Ezeket a parfümöket beszerezhetitek a Parfum.hu online parfümériában, kedvező áron!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter