Olibere Parfums

Nem is olyan rég olvashattatok az Olibere parfümmárkáról itt a blogon. Azóta ízlelgettem, próbálgattam, viseltem parfümjeiket, és végül elnyerte formáját az illatkalandtúra itt a blogon is!

parfümblog olibere minták
Baliról hozott krokodilfa szobrom és az Olibere mintacsomag

Rendkívül intenzív, emlékeket felidéző, könnyes vagy éppen mosolygós tesztelés volt ez, melynek hatására sok fotót, emléket, papírfecniket, prospektusokat vagy éppen emléktárgyakat újra kézbe vettem, és az illatok által felelevenített élményeket újraéltem. Az Olibere illatok titka a filmszerű illatélmény: a márka alapítója Marjorie Olibere utazása során ért élményeit, érzelmeit hívta újra életre az Olibere illatokban, melyek olykor intenzívek, megkapóak, személyesek, sőt intimek. Éppen ezért volt számomra élmény ezeket az illatokat kipróbálni, hiszen a legtöbb helyszínen én is voltam, és megéltem kellő pikáns szituációt is, így van hasonlítási alapom.

Azt kell, hogy mondjam az Olibere illatokról, hogy rendkívül szépen lekerekített, harmonikus, nyugodt illatok. Sehol egy karc, egy felhang, egy kapkodás, egy erőlködés. Érezhetően jól átgondolt koncepció alapján lett megtervezve a jelenleg öt illatból álló kollekció, amelyhez (hogy megérthessük a mögötte húzódó érzelmi töltetek) külön kisfilmeket is megnézhetünk a márka honlapján, én imádtam! Lássuk tehát az illatokat.

olibere2-708x1024

Balinesque

Kérem szépen, ez Bali szigetének illata (igaz hiányzik belőle a kókusz olaj mindent belengő és átható illata…szerencsére:) )! Buja zöld növények, sok-sok vizes jegy, élénkítő fűszerek, aromás virágok és meleg-száraz fás akkordok. Annyira szép, aromás, enyhén zöldes jellegű illat, legszívesebben így tavasszal-nyáron csak ezt viselném. Bár azt hinnénk, hogy Bali szigetén csakis élénk, friss illatokkal találkozhatunk, ez egyáltalán nem így van! A mindig pezsgő, élénk kis sziget levegője fűszerektől nehéz, az emberek lakta városkák és a dzsungelszerű természet találkozása nagyon intenzív illatokat eredményez. Emlékszem,  amikor Balin pihentünk, részt vettünk egy rafting túrán az Ayung folyón. Sosem felejtem el a víz, a buja növényzet és az elképesztően friss levegő illatát, szinte megrészegített. A Balinesque parfümben pontosan ezt találtam meg: azt a fajta szabadságot, gondtalan életet, amelyet akkor átéltem. A fejjegyben lévő bambusz vizes-zöld aromája nagyon intenzíven nyit a pezsgő gyömbérrel és kardamommal, szinte érzem, ahogy ragyog, pezseg a bőrömön. Bár a fejjegyben vannak jelen az amúgy nagyon intenzív fűszerek, mint a fahéj és a kömény, mégis nagyon szépen szelíden simulnak bele többi illatjegybe, és illatoznak ott tartósan. A Balinesque csodálatos példája annak, hogyan simulnak, olvadnak össze egy kerek egésszé a különböző akkordok. A szívjegy csupa virágos és tompán púderes jegyei szinte kézen fogva nyílnak ki a pézsmás- fás-puha alapjegyekkel, melyet meleg balzsamos-fűszeres akkord kísér. Az illatot napjaink egy legzseniálisabb parfümőre jegyzi, Bertrand Duchaufour. Abszolút kedvenc!

balinesque

Paradis Lointains

A Távoli Paradicsom újra Baliról szól, szintén Bertrand Duchaufort alkotása, aki nagymestere az utazások által begyűjtött illatélmények újrakonstruálásának (lásd a legtöbb L’Artisan Parfumeur illatot). A Paradis Lointains sokkal inkább egy nyugodt, érzéki illat, amelyben benne van a szenvedély és a megtalált szerelem által megélt megnyugvás. Finoman fűszerezett, érzéki virágos illat, amely az ellentétek játéka: egyszerre kristálytiszta, ózonszerűen áttetsző, és felpezsdítő. Egyszerre trópusi, a mi európai orrunknak nagyon különleges és édes-mézesen modern. Szeretem, ahogy a bőrömön él ez az illat, rendkívül addiktív orrot vonzó alkotás.

paradis

Il Mio Segreto

Róma, az örök város. Sehol nem éreztem magam annyira jól, mint Rómában, állandóan mardos a vágy, hogy visszatérjek. Egyszerre pezsgő-nyüzsgő város, és megállásra késztető műemlék gyűjtemény. Imádom, hogy lépten-nyomon valami csodálatos antikvitásba botlunk. Mindent áthat az ősi Róma lehelete, soha ilyen tökéletes összhangban nem láttam együtt élni a legmodernebb kort az ősi kultúrával. Rómában is természetesen a szerelmemmel utaztam, és meglehetősen olaszos temperamentummal viselkedtünk, a szerelmesekre jellemző civakodás, egymásra találás, együtt megélt élmények tették feledhetetlenné a római utunkat. Éppen ezért számomra Róma a szenvedély, az elegancia, a modern és a klasszikus stílus egyvelege. Az Il Mio Segreto illatot pedig Róma ihlette, és egy titkos szerelmi történet. Tökéletesen passzol a hangulat és az illat, Róma és az Il Mio Segreto, az biztos, ha valaha is visszatérek Rómába, csakis Il Mio Segreto parfümben teszem. A narkotikus virágillatok olaszos frissességgel feltuningolva, amelyet enyhén pikáns gyümölcsös akkord követ, meleg-füstös benzoinba ágyazva.Írisz éterien friss, örök díva illata mindent beleng, így válik az illat egyszerre modernné és klasszikussá. Bár a Balinesque-t kikiáltottam kedvencemnek, az Il Mio Segreto nagyon ott van a nyomában.

il-mio

Escapade a Byzance

Az öt Olibere illat közül az Isztambul ihlette Escapade a Byzance a legelementárisabban lehengerlő, legintenzívebb illat, csodálos orientális parfüm, amelyben minden benne foglaltatik, ami csak szükséges ahhoz, hogy Isztambul (Bizánc) fűszerektől édes illatát megelevenítse. Annyira intenzív az Ecapade a Byzance illata, hogy a sajnos félig kifolyt kis mintám hónapok óta erőteljesen illatozik a kis kartondobozából, elképesztő! Meleg, fűszeres, balzsamos, elképesztően élénk és erőteljes illat, amely vibrálóan élénk és erotikus egyszerre. A füstös fűszerek akkordja abszolút keleties feelinget ad, meleg gyantás illat mellett a ciprus metszően fanyar, tiszta jegye inkább egyensúlyként van jelen, kiemelve a pikánsan, füstösen édes fás alapjegyeket.

escapade

Midnight Spirit

Az Olibere parfümök közül a Midnight Spirit lett kifejezetten férfiak számára megalkotva, bár én hiszek abban, hogy mindenki viseljen bátran olyan illatot, amelyhez csak kedve van, ne törődjön a nemi korlátokkal. Személy szerint nagyon szeretem az amúgy férfias jegyként kikiáltott vetivert, főként ha még több fás akkorddal van társítva. A mindig nyüzsgő, nagyon modern Kuala Lumpur által ihletett Midnight Spirit a száraz, majdnem kesernyés jellegű fás illatok iskolapéldája, amelyet hölgyek is bátran viselhetnek. A citrusokkal feldobott kissé gyógynövényes, fanyarkás virágos szívjegy épp csak annyira van jelen, hogy a rendkívül intenzív fás jelleget tompítsa, egy kis aromás akkorddal ízesítse. Az én orromnak a gőzben edzett száraz fa illata ugrik be, valóban lendületes, modern illat.

midnight-spirit

Az Oliber parfümöket sajnos (ezidáig) Magyarországon nem élvezhetjük, aki kedvet érez egy valóban különleges illatkalandtúrához, annak érdemes a www.olibere.com oldalra ellátogatnia, és megrendelnie az illatminta csomagot, egy élménnyel lesz gazdagabb!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter