Novellista Rouge Privé – parfümkritika

A notino.hu oldalon bukkantam rá jó pár hónapja egy addig számomra ismeretlen niche parfüm márkára. A Novellista látszólagos minimalista stílusa első látásra megfogott, alig vártam, hogy valahogy kipróbálhassam őket. Nagyon örültem, amikor egy rendelésem mellé Novellista mintát is kaptam, amt egészen idáig jegeltem, mondván, majd egy nyugodtam időszakomban tesztelem. Hát ez az időszak most jött el.

“A parfüm egy egyedülálló olfaktív utazás az érzékek költészetébe a legértékesebb illóolajok, abszolútumok, gyanták, párlatok és ritka összetevők kivonatait használva a világ minden tájáról. Ellenállhatatlan költői érzékkel kalandozik a modern kreativitásba. Ez a te parfümöd, a te történeted… a személyes regényed.”

A NOVELLISTA a világ leghíresebb párizsi és grasse-i parfümkészítőivel közösen egy új, egyedülálló high-end Eau de Parfum kollekciót hozott létre. Minden egyes parfümöt a kiválasztott klasszikus regények és magával ragadó könyvek történetei, témái, helyszínei vagy hangulata ihletett. Ennek eredményeként tíz megdöbbentő és gyönyörű Fine Art illat született, amelyek magas esztétikai élményt és érzéki illatélményt nyújtanak, és arra inspirálják a közönséget, hogy ápolják és fejlesszék saját személyes történetüket. A NOVELLISTA mögött egy független nemzetközi csapat áll, amely illatszakértőkből, hivatásos művészekből, irodalomrajongókból és szépségimádókból áll. (forrás: novellista.com)

“Így lehetséges, hogy a gonoszságba burkolózunk, amíg a lelkiismeret által sebezhetetlenné nem válunk; és ez az őrszem, ha egyszer elszunyókált, mélyen alszik, és nem ébred fel, amíg az élvezetek áradata tovább folyik, vagy amíg valami sötét és rettenetes nem hoz bennünket újra magunkhoz. – “Roxana”, Daniel Defoe

A Rouge Privét Daniel Defoe angol író “Roxana” című sötét regénye ihlette. Egy olyan nő élettörténete, aki erényeit arra  elcserélte, hogy gazdag és befolyásos férfiak szerencsés szeretőjeként gonosz életet éljen. A regény a csábítás, a hírnévről való álmok, az illúziók, a menekülés és a személyes gyengeségek feletti győzelem témáit járja körül. A csábító játék előjátékaként a virágok királynőjeként ismert damaszkuszi rózsa varázslatos hangokat suttog, miközben a természetes citrom és a finom bergamottvirágok finom érintéseket cserélve csatlakoznak egymáshoz. Az érzéki rózsa virágzó csábítását a bazsarózsa virágai tovább fokozzák, míg a pacsuli csábító akkordjai elvarázsolják az érzékeket. Az értékes borostyán jegye úgy keveredik a vetiver vibráló hangsúlyaival, mint két szerelmespár összefonódó ujjai, míg a benzoin balzsam nyugtató jegye lehetővé teszi, hogy mindent elfelejtsen és eltűnjön az érzéki illatban.

Nos, Roxane nem egy hamvas, szűzies teremtés, mint ahogy az általa ihletett Rouge Privé sem az. Első körben azt mondanám, hogy a Delina vonalat lovagolja meg alaposan (haha, micsoda megszemélyesítés…), Második körben Montale Intense Cafe vagy Roses Musk köszön vissza belőle. Van benne a csodás púderes rózsakkord mellett egy kissé savas, fanyarkás, számomra szegfűre emlékeztető akkord, amely teljesen elrontja az összhatást, kiszúr, kiordít az illatból, ami számomra zavaró. Vagy az is lehet, hogy túlságosan beleszerettem a pézsmás, puha rózsaillatokba és nehezen fogadom be azt, ami kissé más. A damaszkuszi és a bazsarózsa mellett a pacsuli hangsúlyos, nagyon száraz, púderes és tiszta alapjegyekkel (pézsma), amelyet a vetiver fanyar akkordja kísér. Hatósugara közepesen erős, tartóssága nem túl hosszantartó, hozza az edp formát. Pikáns rózsarajongók tegyenek egy próbát vele!

Összetevők: damaszkuszi rózsa, bergamott, citrom, bazsarózsa, pacsuli, vetiver, pézsma, benzoin

Sillage: 3/5 – közepes hatósugarú

Tartósság: 3/5– közepes tartósság

Szexifaktor: 4 – szex, szerelem, szenvedély…:P

Elegancia: 4 – kifejezetten elegáns femme fatale illat

Korosztály: Tiniknek semmiképp, onnantól bárkinek szívből ajánlom, nem mondanám uniszex darabnak, kifejezetten nőies

Árkategória/árérték: 75 ml 33.000 Ft körül vanszóval niche kategóriában nem túl drága



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter