Furla La Collezione Irresistible – parfümkritika

2020-ban a közel 100 éves, táskáiról híres Furla 5 parfümöt dobott piacra La Collezione néven. Az első Furla illatkollekciót az ikonikus boltív ihlette. A kortárs nő ünneplése, óda nőiességéhez és egyediségéhez – mondja a kampányszöveg. Az öt illat öt ikonikus virágos illatjegy előtt tiszteleg, ezzel ünnepelve a nőiességet és egyediséget.

A Magnifica egy ragyogó és egyben éteri parfüm. Az illat természetesen intenzív és elegáns nőiességről árulkodik.
Ezt az illatot vibráló színek és értékes virágok képviselik.

A Romantica kifinomult és nőies. Finom, mint egy virág és ragyogó, mint a gyümölcsös jegyek. Egy parfüm, amelyet a legelegánsabb Furla-kiegészítőként viselhetsz. Egy elbűvölő nőnek, aki szeret álmodni és álmodozásra készteti az embereket.

A Preziosa színes szíve olyan érzéki virágok szíve, mint a kifinomult rózsa és az illatos muskátli. Ennek az illatnak az egyediségét a sáfrány díszítése adja, amely a virágos lelket rendkívüli nyomvonallá szublimálja. Egy illat, amely a fényűző kecsesség nyelvét beszéli.

A modern és pezsgő Favolosa egy virágos és gyümölcsös egyensúlyt mutató illat. A magnólia keveredik a bazsarózsa nemességével, az alapjegyek ölelése pedig felejthetetlen nyomvonallá emeli az illatot.
Egy nő számára, aki bájjal és iróniával él.

Az Irresistibile egy időtlen illat: finom, összetett és érinthetetlen. Egyszerre lenyűgöző karakterével és mágneses fényességével. A kortárs nő számára. Kis mintám van belőle, ezt teszteltem a napokban. Az első illatmorzsák még kissé kesernyés, zöld akkordpkról árulkodnak. Erős ciprusos-tubarózsás nyitány után beédesedik, bepúderesedik az illat: az ibolya és a és a frézia édessége mellett a narancsvirág és a liliom törékeny, tiszta jegye üdítően hat, szinte ellenpontozza a krémes-édes púderességet. Az alapjegyben lévő fás ambroxan a ciprusos, kissé fanyarkás akkorddal kissé kiüt a virágos jegyekből, nem illik a koncepcióba, nem is értem, hogy ezt a fanyarkás felhangot miért kellett belerakni. Mintha a z illat nem tudná eldönteni, hogy most édes-púderes vagy friss, fanyarkás karakterbe forduljon. Néha úgy érzem, hogy olyan, mint egy középkategóriás öblítő, néha látom a nőiesebb, ellenállhatatlan oldalát. Olaszos, az biztos!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter