Nina Ricci Les Gourmandises de Nina, Luna – parfümújdonság és parfümkritika

Pontosan 11 éve vagyunk együtt az én Életemmel, akitől akkoriban kaptam ajándékba egy üveg Nina Ricci Nina-t. Azóta is ez a kis mesebeli alma kettőnk kapcsolatát szimbolizálja, szeretjük mindketten nem csak az illatát, hanem az egész koncepcióját. Mondjuk nem nehéz nem szeretni a Nina-t, 11 éve gyakorlatilag a Nina Ricci bestseller illata, Olivier Creps istenien ráérzett az arányokra: egyszerre üde, bájos, nőies és pezsgő, nincs nő, asszony, lány vagy dáma, akin ne állna jól. Természetesen számos (vagy számtalan) változata jelent azóta meg, én is előszeretettel újítom meg magam egy-egy Nina edition-nel, például mostanság a Nina L’Elixirt használtam, de egy igazi gyűjtőnek (már pedig tudom, hogy sokan szeretitek a kis almákat begyűjteni) igazi gyönyörűség, amit a Nina (és most már Luna) vonallal művelnek.

nina ricci les gourmandises parfümblog

Idén nyáron a cukiságmérő totálisan kiakad az új Les gourmandises de Nina & Luna kapcsán! Mint egy hűsítő nyalánkság, úgy pezseg a két új, gourmand illat, nem mellesleg irtó cuki köntösben. A két legjobb barátnő most is kézen fogva jár, Nina és Luna már elválaszthatatlanok egymástól, tűz és víz, de mégis rendkívül sok a hasonlóság közöttük. Érezhetően fiatalos kampányt kapott a két új illat, ennek ellenére 30-on túl se riasszon ez el senkit attól, hogy kipróbálja őket, és főleg azok adjanak egy esélyt a parfüm párosnak, akiknek például a Luna nem lopta be magát a szívébe. Mert ha van értelme egy flankernek/változatnak, akkor ez az! Valóban nyújt valami pluszt, amitől az alapillat mellé be kell szereznünk egy üveggel a Les gourmandises-ből, amiért a sok ezer parfüm közül ezeket fogjuk magunknak kiválasztani idén tavasszal/nyáron.

nina ricci les gourmandises nina luna parfümblog

Hogy lehet az, hogy a Les gourmandises de Nina megőrzi a Nina-ban oly szeretett friss-édeskés akkordok elevenségét, de mégis izgalmasan édessé, fagylalt vagy koktélszerű juice-zá alakul át? Olivier Creps tudja, mi a dörgés, hiszen az alapillatot is ő álmodta meg, a gourmand Nina lényege, hogy a már ikonikus citrusos-pralinés akkordhoz Pina Colada koktélt kevert sok-sok maracujával. Úgy pikánsan, majdhogynem trópusian édes a Nina, hogy közben az anyaillat kacsint ki ránk. Kissé Escada vonalt vélek felfedezni benne, de ahogy kiérzem a Nina alapjait, egyből tudom, hogy jól választottam.

nina ricci les gourmandises nina luna parfümblog2

A Les gourmandises Luna pedig megérdemel egy nagy-nagy piros pontot. Sokkal izgalmasabb, játékosabb…és ki kell mondani, érdekesebb, mint az eredeti Luna. Nagyon jót tesz az új változatnak a Nina-ra hajazó friss-gyümölcsös-édes akkord kombináció, a zamatosabb körte és a grapefruit csattan össze a karamellel és a krémes kókusszal, meg kell, hogy mondjam, nagyon elbűvölő lett! Életvidám, fiatalos, pimasz, pajkos és szertelen illat, annyira mai, annyira divatos. Finoman lepuhítja a gyermekien édes jegyeket a bazsarózsa, könnyedebb, szellősebb az illat tőle, a szantálfa mint alap pedig egy ilyen kunkori kis illathoz tökéletesen semleges alap.

A csomagolásukról muszáj pár szót ejteni, egyrészt a cukorral megszórt parfümös üveg állati édes, nagyon vagány, imádom, másrészt a kampány designért felelt Ana Strumpf designer és illusztráto, aki finoman art-popos külsőt varázsolt a két új illatnak, nagyon eredeti koncepció szerintem.

Összetevők:

Les gourmandises Nina – citrom, pina colada, maracuja, gardénia, karamell, praliné

Les gourmandises Luna – körte, grapefruit, kókusz, bazsarózsa, karamell, szantálfa

Sillage: 3 – EDT töménység, nagyon gyengéd parfümfelhővel, melegre-hőségre tervezték

Tartósság: 2/3 – bizony, ezeket az illatokat sűrűn kell fújni magunkra

Elegancia: Nina 3, Luna 2– Ha van elegáns atmoszférája, akkor az a Nina változatának van

Szexifaktor: 3/4 – Ez bizony be fog jönni az uraknak ;P

Korosztály: bár fiatalos maga a két illat, mégis azt mondom, hogy tiniktől a középkorosztályig bárki nyugodtan használna, időseknek nem ezt ajánlanám

Árkategória/árérték: 50 ml-s változat nagyjából 20.000 ft körül mozog (ennél nincs kisebb, csak nagyobb, 80 ml), abszolút középárkategória

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Határozottan tetszik, az a helyzet, hogy nem tudok a két illat között dönteni, a Nina nőiesebb, de a Luna bájosabb, kell mindkettő egyértelműen!

Már kapható a parfümériákban!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter