Naomi Goodsir Parfums

Talán kijelenthető az, hogy a parfümkészítés művészet, melyhez kétség kívül a jó orron kívül művészi véna jelenléte is nélkülözhetetlen. Szerencsére a kis független parfümházak szabadjára engedik kreativitásukat, ma már a parfümkészítésben a határ a csillagos ég (és a nemzetközi alapanyag szabályozások, de ez egy más téma). Itt a blogon is olvashattatok már olyan parfümházról, alkotóról, aki egy másik művészeti ágból nyergelt a parfümök világába, mint például Niki de Saint Phalle, Annick Goutal vagy Serge Lutens…a sort lehetne még folytatni.

Szenzációként robbant be a parfümköztudatba Naomi Goodsir, aki kétség kívül rendkívüli művészi vénával megáldva több, mint 10 éve szebbnél szebb kalapjaival árasztja el a divatbolond rajongókat. Az ausztrál tervező kalapjai ma már a legrangosabb  divateseményeket jelen vannak, 2008-tól pedig exkluzív minőségű bőrökből készített táskái nyújtanak igényes alternatívát a high-fashion kínálatokon túl. 2012-ben debütált  Cuir Velours és Bois d’Ascese parfümjeivel Naomi Goodsir, melyeknek megalkotásában Julien Rasquinet parfümőr vett részt. Naomi a klasszikus niche vonalat képviseli kézzel csomagolt parfümjeivel, melyekben a grasse-i alapanyagok magas minősége van jelen.

Lehet, hogy nem mondtam még eleget, mennyire rajongok a bőrös parfümökért, legyen az markánsan bőrös, mint a Cuir de Lancome, érzéki, mint az YSL Parisienne L’Extreme, extravagáns, mint az Etat Libre d’Orange Vraire Blonde, erotikától túlfűtött, mint az Agent Provocateur Maitresse, kifinomult, mint Tom Ford White Suede vagy éppen bohém, mint a Histories de Perfumes Tubereuse 1 Capricieuse. Úgy érzem, a Cuir Velours személyében új parfümszerelemre bukkantam.

A Cuir Velours – mint ahogyan a neve is mutatja – a pihe-puha velúr istenien lágy illatát eleveníti fel gourmand köntösben. Az egyik legkomfortosabb, leghordhatóbb és legfinomabb bőrös illat, amit valaha próbáltam. Mély és füstös illata a rum meleg, szinte szívderítően bársonyos aromájának köszönhetően egyfajta harmóniát és meghittséget kap, melytől az embernek egy puha bőrfotel jut eszébe, ahol meleg rumos teát kortyolgatva élvezi az otthon meghitt nyugalmát. Ennek bár ellentmond, mégis igaz, hogy egy dinamikus, élénk illat, mely mintegy bőr a bőrön kel életre: az immortelle  mézes és száraz, szalmás jellegű illata a rumba áztatott dohány füstösen gourmand akkordjával egy csipetnyit édeskés felhanggal ragyogóan működik, melynek bőrös és ámbrás jellegét a labdanum erősíti. A dohány visszafogottabb füstösségét a tömjén írja felül, éppen ezért azok is élvezettel viselhetik ezt az illatot, akik kevésbé szeretik a dohány száraz, és olykor erőteljes illatát. A Cuir Velours egy gyönyörűen megkomponált parfüm, melyet élmény viselni férfinek, nőnek egyaránt.

Bois d’Ascese, avagy a “Fa Aszkézis”, micsoda szép és meghökkentő név! Ha a Cuir Veloiurs-nál hasonlattal éltem, a Bois d’Ascene maga a férfiak klubja, ahol egy pohár, fahordóban érlelt öreg whiskey és egy jó minőségű kubai szivar mellett világok sorsa dől el. Erőteljes, férfias és lehengerlő a maga száraz, füstös és mély illatával, mely egyúttal rendkívül elegáns benyomást kelt. Füst, füst, és még több füst: a dohánylevél és a tömjén a lehető legnagyobb magasságokat járja be ebben az illatban, melyhez ellensúlyozásképpen fahéjjal megfűszerezett meleg pézsmás és tiszta ámbrás jegyek kapcsolódnak, míg a whiskey mély, összetett illata egyszerre meleg, kifinomult és füstös vonalat erősíti a parfümben. A száraz fás, tölgymohás alapok az erőt adják a kompozícióhoz. Dohányos illatok rajongóinak kötelező darab!

Szerencsére már Magyarországon is kaphatóak a Naomi Goodsir parfümök, keressétek a Neroli Luxus Parfümériában!

Kipróbálnád Naomi Goodsir parfümjeit? Most mi sem egyszerűbb! 🙂 Egy szerencsés nyertesnek küldök 1-1 nem használt, kis illatmintát a Cuir Velours és Bois d’Ascese parfümökből! Nem kell mást tenned, mint itt kommentben vagy a Parfümblog facebook oldalán a Naomi Goodsir poszt alatt jelezni, hogy szeretnéd a két mintát. A nyertest emailben értesítem!

A mintákért 2012. december 2. vasárnap éjfélig  lehet jelentkezni!



11 thoughts on “Naomi Goodsir Parfums”

  • Drágáim, megtörtént a sorsolás, a nyertes a percekben kap értesítést! Köszönöm mindenkinek a játékot, és arra kérlek benneteket, ne csüggedjetek, ha nem ti nyertetek, ugyanis holnap az év durranása lesz a blogon az év legjobb játékával, szóval reggel szemeket a blogra!

  • a cade oil, azaz a juniperus oxycedrus (fehér cédrus, spanyol boróka, vörös boróka, cédrusboróka..) gőzdesztillált olaja az, ahonnét ez az utóbbi illat elrugaszkodik. a márka crea.dir-je amúgy éles distinkciót tesz az ő artisanal attitűdjük, és a mass produced cuccok közt, pont az előbb “méltattam” másutt a de marly-kat ilyesmi szempontból, bár még nem látom, h kikerült volna az írás, na, hát, itt legalább a törekvés megvan, h hiába pár hónapja a piacon, a hozzáállás pont olyan, mintha ez a pár hónap mondjuk a múlt század elején telt volna csak el, renaud coutaudier mondja: “We all make by hands?cardboard boxes, the paper nest for the flacon in it, the flacon itself is made according to the old French method, as it used to be at the beginning of 20th century in Grasse. The old-fashioned bakelite stopper and our brand sign?all made with hands. We don’t glue labels, we sew them on boxes.” teccik. (jah, és minden ml-ének örülök. 😉 )

  • Kedves Parfümblog!
    Nagyon szép a leírásod a két illatról, ezek után mindenképp szeretném őket kipróbálni! Bárcsak szerencsém lenne…
    Köszönöm a lehetőséget! 🙂

  • De jó lenne kipróbálni. Imádom a finom illatokat, és az újdonságokat.

  • Szeretném kipróbálni, ha még lehetséges! Köszönöm szépen! 🙂

  • Én is tennék egy próbát ezekkel az illatokkal. Bár még itt sosem nyertem semmit, azért szorgalmasan írogatok, hátha egyszer… :))

  • Szia!

    Teljesen felvillanyoztál,nagyon szeretném megillatolni!!:):)Köszönöm!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter