Mugler Angel Muse – parfümkritika

Tavaly mást sem hallottam, olvastam, mint hogy a Mugler Angel Muse micsoda fantasztikus illat, engem pedig evett a fene, mert egyszerűen sehol nem tudtam kipróbálni. Ha parfümériában jártam, vagy nem volt belőle teszter, vagy kifogyott vagy éppen elfelejtettem kipróbálni. Végül egy hónapja sikerült beszereznem, és nem is értem, hogyan tudtam nélküle élni!

Mugler (mert hogy már nem Thierry Mugler, hanem csak szimplán Mugler) parfümbirodalma hasít az Angel óta. 1992…25 éve az egyik legmegosztóbb parfüm, épp annyira divat gyűlölni, mint szeretni. Csakis szélsőséges reakciókat vált ki, imádat és a gyűlölet, semleges hozzáállás ritka. Pedig az Angel mérföldkő a parfümök között. Az első igazi gourmand parfüm, melyet azóta is minden pralinés-cukros-vaníliás illat csak utánozni kíván. Olykor kiemelnek belőle akkordokat és válnak fogyaszthatóbbá, mint például a La Vie Est Belle vagy éppen majdhogynem lemásolják az Angel karakterét, mint például a Lolita Lempicka, csak éppen egy kis csavarral. Szóval, ha úgy vesszük, akkor az Angelnek köszönhetjük napjaink cukros illatú világát. Pedig megjelenésekor egyáltalán nem volt népszerű, pár év és jó pár parfümhasználó kellett ahhoz, hogy diadalútját megkezdje. Természetesen számtalan (direkt nem számost írtam, mert az megszámlálhatónak számítana) változata jelent meg, én már feladtam, hogy kövessem, és éppen ezért az anyaillatot preferáltam, mert nem volt idegzetem az évi 3-4 flankert befogadni. Miben más akkor az Angel Muse?

“Új illat, új üveg, új szimbólumok : egy hullámsokk rázza fel az Angel galaxist. Angel Muse, az új Eau de Parfum, melyet utálsz majd imádni.”

Bizony, a Muse abszolút felrázta az Angel galaxist, mint változat, a lehető legjobbkor, a lehető legjobb formában jelent meg, s mint önálló egyéniség és illat is megállja a helyét. Mindemellett abszolút érezhetően Angel-utód, le sem tagadhatja kedves mamáját, de olyan messze esett már attól a bizonyos fától, hogy még annak is van esélye imádni, aki az Angelt ki nem állhatja.

“Az Angel után, az Angel Muse újjáéleszti a gourmand műfajt egy kirobbanó és egy függőséget okozó mogyorókrém és vetiver duóval. Egyrészt a vonzó és étvágygerjesztő mogyorókrém túladagolásával, másrészt a vetiverrel, a parfümkészítők palettájának egyik legszebb fás jegyével, mely elegáns és vonzó. A gourmand illatcsalád bővül és gazdagabb lesz az első, nők számára készült, “vetiver gourmand” illattal. A soha eddig nem tapasztalt polarizáló illattal, mely iránt senki sem marad közömbös: tiszta Mugler.”

Az a helyzet, hogy az egyébként markánsan férfias vetiver, mint parfüm alapanyag, egyáltalán nem szokott ennyire kiemelve szerepelni olyan parfümökben, amelyeket kifejezetten hölgyeknek szántak. Márpedig a vetiver hangsúlyos a Muse-ban, meleg és kifinomult karaktere van, sehol nincs az a kissé markáns, csípős, fanyar jellege, amelyet a legtöbb vetiver-központú illatban lehet érezni. Persze ez a mogyorókrémnek (kakaós mogyorókrém, ha egészen pontosak akarunk lenni, vagy inkább hívjuk egyszerűen Nutellának? Haha…) köszönheti azt, hogy a vetiver kevésbé száraz, mint szokott lenni. A pacsuli is rendkívül erős, érzéki, izgató, addiktív, szintén üdítően harmonizál a mogyorókrémmel, egyszerűen e három illatjegy zseniálisan működik, na! Finoman fűszerezett, halovány kis rózsabors üti fel a fejét, még haloványabb grapefruit, éppen csak annyira, hogy ne legyen túl mély, komor az illat. Érdemes mód, a Muse úgy ölt modern köntöst, hogy egy 80-90-es évek beli Impulse sprayre emlékeztet (de nagyon halványan…talán bordó vagy barna volt?), ez megint a retrós visszakacsintás, amely oly divatos manapság. Jó sillage, jó tartósság (de nem az a bombasztikus Angel hatósugár, kár egyébként), és egy élmény viselni. Totál beleszerettem, nálam abszolút kedvenc! Abszolút ajánlom hűvösebb időkre.

Összetevők: grapefruit, rózsabors, mogyorókrém, vetiver, pacsuli

Sillage: 4– két-három spricc és beterül vele a szoba

Tartósság: 4 – jó pár óráig érezhető, bár nem akkora intenzitással, mint az Angel…kezdem azt hinni, hogy már soha nem lesznek ennyire tartós parfümök, úgyhogy a 4-es osztályzat igen jónak számít!

Szexifaktor: 5 – olyannyira szexi és izgató parfüm, hogy viselni is kész veszély 😛

Elegancia: 4 – a vetivernek köszönhetően abszolút elegánsnak mondható, bár Angel klón, szerintem sokkal kifinomultabb annál

Korosztály: kortalan szépség, viselje bátran bárki!

Árkategória/árérték: középár-kategóriás, 30 ml nagyjából 15-20.000 Ft körül kapható, s erre azt mondom, hogy megéri! Vegyétek! :*



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter