Montblanc Legend parfümpáros – parfümkritika

A német Montblanc márka 1908-től, azaz immár több mint száz éve követeli ki magának a helyet a luxuscikkek piacán. A generációk óta ismert jó minőségű, kifinomult íróeszközei mellett az elmúlt években a termékcsalád kibővült egyéb luxuskiegészítőkkel, mint a luxus bőráruk, övek, ékszerek, és parfümök. A Montblanc márka így vált az exkluzivitás, a kiváló minőség, a design és a tradíció szinonimájává. A Montblanc parfümök 2001 óta vannak a parfümpiacon, közel 13 darab jelent meg azóta, legutóbb a Legend széria, mely kifejezetten a modernitás és a hagyomány mellett köteleződött el, bemutatva azt, amit maga a Montblanc képvisel, ami legendává tette. Az én figyelmem is majdnem elsiklott e remek sorozat mellett, pedig kár lett volna, mert két igazán kiváló illattól fosztottam volna meg magam, melyek rendkívül jó ár/érték aránnyal rendelkeznek.

Montblanc Legend nőknek
Montblanc Legend nőknek

“Milyen nő inspirálta a Montblanc Legend-et? Olyan emlékezetes nők, mint Marlene Dietrich, Greta Garbo, Grace Kelly és Ingrid Bergam, akik természetes bájukkal és klasszikus eleganciájukkal emelkedtek ki a tömegből. A Legend Pour Femme élénk és intenzív, egyfajta luxus a rendkívüli nők számára, akik feltűnő sminkek, kiegészítők és hajköltemények nélkül hagynak mély benyomást másokban. “

Napok óta Legend Pour Femme illatába burkolózok, és meg kell hagyni, valóban nagyon szép, elegáns, maníroktól és sztárallűröktől mentes, könnyen szerethető parfümről beszélhetünk. Egyfolytában azt járt az eszemben, hogy ez az illat tökéletes üzleti tárgyalásokra, vizsgákra, olyan eseményekre, ahol a nőiesség kihangsúlyozása fontos, de nem elsődleges, ahol számít a stílus és az elegancia. A Legend Pour Femme komfortosságát a fehér virágos jegyeknek köszönheti, melyek inkább a tiszta, friss vonalat erősítik, mint az élénk érzéki jegyeket. A narancsvirág ereje meggyőzően kitart a leszáradás után is, melyet a neroli és a narancs jegye vezet fel. Egy falatnyi körte akkordjának köszönhetően nem válik túl komollyá az illat, megőrzi nyitottságát, fiatalságát. A jázmin istenien jelenik meg a szívjegyben, minden jó tulajdonságával együtt, mely mellé a gyöngyvirág tiszta-ártatlan jegye társul, kevésbé hangsúlyosan, éppen csak a virágos, tiszta jegyek egyensúlya miatt. A pézsma jól passzol a “fehér” jegyekhez, melyet egy kis vanília bolondít meg puha fás jegyek mellett. Jó!

Montblanc Legend férfiaknak
Montblanc Legend férfiaknak

2011-ben jelent meg a Legend férfiaknak – elsőként a sorozatból – valóban a klasszikus és modern férfiillatok képviselőjeként. A Legend az, amit egy klasszikus férfiparfümről gondolunk: aromás, kellően friss és férfias egyben, a frissen tusolt, borotvált férfi illatát idézi. Meglepően gazdag gyümölcsös jegyekben, melyek egyáltalán nem tolakodóan bontakoznak ki a kompozícióból, inkább leheletnyi édességet, zamatosságot csempésznek a krémes-fás alapokhoz. A levendula friss jegye végig főszerepet játszik, mellette villan fel a bergamott és verbéna friss zamata, melyet az ananász és az alma gyümölcsös akkordja követ, szinte észrevétlenül. A friss jegyek abszolút főszerepét nem dönti meg a muskátli és a tölgymoha jegye, sőt kifejezetten elmélyíti azokat. Az aszalt gyümölcsök mézes édessége is csak mellékszereplőként villan fel, éppen csak annyira, hogy a friss, légies jegyek kissé megfogható, testesebb jelleget kapjanak. Természetesen az alapjegyben illik fás jegynek lennie, jelen esetben a szantálfa jelenti ezt, melyet tonkababbal fűszereztek. Igazán jó kis illat munkás hétköznapokra!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter