Carolina Herrera CH Men – parfümkritika

Az úgy volt, hogy az Uram szeretett volna egy új parfümöt. Arra már rá tudtam venni, hogy legyen téli-fűszeresebb és nyári-frissebb, citrusosabb parfümje, (szerencsére) még nem kapta el az a parfümőrület ami rajtam lett úrrá jó pár évvel ezelőtt, így megelégszik 2-3 üveg parfümmel. A drága igen édesszájú, és meglehetősen szereti a fűszeres, inkább édeskés illatokat, és mivel igen férfias jelenség, rajta ezek az illatok valóban nagyon jól állnak, hiszen egy kissé feminimebb, vagy pontosabban fogalmazva metroszexuális férfin a nőies édességben hajló férfiparfümök visszatetszően hathatnak.

CH Men
CH Men

Mivel Paco Rabanne 1 Million és Armani Code parfümöket már használta és szerette, próbáltam keresni egy számára megfelelő illatot, mely egyszerre lehengerlően férfias, kellően fűszeres és erőteljes. Hosszas próbálkozások után egy parfüm ragadta meg a képzeletét nagyon, ez pedig Carolina Herrera CH Men parfümje. A CH sorozat női változata nem ütött akkorát, mint a CH Men sorozat (melynek újabb, CH Men Sport darabja is nagyon jóra sikerült), mely kifejezetten népszerű lett a macsósabb, hódításra termett parfümök között.

A CH Men titka a bőrös és az édeskés akkordok egyensúlyában rejlik, melyeket megfelelően lengenek körül a fűszeres jegyek. A fejjegy friss jegyei (bergamott, fű, grapefruit) egyfajta sugárzó felütésként vezetik fel a bőrrel átitatott cukor akkordját, mely az egész illatkompozíción uralkodik, ereje a leszárad után is órákig kitart. A szívjegy fás jegyekbe ültetett növényi fűszerei, mint a sáfrány és a mogyoró kifejezetten puha, szikár mellékhangot ütnek meg, melybe az ibolya és a jázmin krémes, inkább keleties jegyei szépen belesimulnak. Az alapjegy meglehetősen tartalmas, karakteres jegyektől zsúfolt, ennek köszönhetően az illat nagy meglepetést nem okoz a kezdetektől a végkifejletig. A tölgymoha fanyarkás, friss, enyhén földes jegye az ellensúly ahhoz, hogy az édes vaníliás-cukor jegyek ne forduljanak át túlságosan szirupos vonalba. A meglehetősen gazdag fás jegyek (vetiver, szantál, kasmírfa) a klasszikus férfias vonalat erősítik a maguk meleg, de egyben markáns illatukkal.

CH Men üveg
CH Men üveg

Annak ellenére, hogy nem kifejezetten frissítő, nyári parfüm, mégis érdemes akár most is beszerezni egy üveggel azoknak az uraknak, akik számára fontos a lehengerlő illat, a férfiasan hódító aura és szeretnék élvezni egy igazán jól fűszerezett bőrös parfüm illatának minden pillanatát. Kiváló alternatíva azoknak, akik a 1 Million helyett, mellett keresnek új parfümöt!

A Carolina Herrera CH Men parfüm kapható az Iparfüméria.hu oldalon!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter