MAC Shadescents – My Heroine – parfümújdonság és parfümkritika

A világ legismertebb professzionális smink-brandje a Make-up Art Cosmetics, alias MAC. A 80-as évekből, Kanadából indult a kezdetben sminkesek számára tervezett kozmetikai márka, amely mára már 90 országban elérhető a széles sminkrajongó közönség számára is. Nem kérdés, ha MAC, akkor trend, profizmus és egyéniség, nem hiába a márka mottója az, hogy “minden korosztály, népcsoport és nem számára…” Eddig csak MAC alapozókat használtam, de lenyűgöz a márka széles látókörűsége, az, hogy minden színű bőrre kínál minden egyes termékéből, például én, mint sárgás árnyalatú kreol, alig találok magamnak tökéletesen passzoló alapozót, általában két árnyalatból keverem ki, vagy ha megunom, veszek egyet a MAC-ben:)

MAC-shadescents

 

Egyéniség és önkifejezés mindenekfelett, ezt hirdeti 6 új parfümjük, amelyet 6 ikonikus rúzsárnyalatuk ihletett. Színek és illatok, nem is olyan távol eső fogalmak egymástól, hiszen egy-egy illatot legkönnyebben színekhez kötünk, befolyásol minket a parfümös üveg vagy doboz színvilága is. A MAC ezt ismerte fel, és a 6 ikonikus ajakrúzs árnyalatot személyiséggel ruházta fel, melyet illatok által erősítettek fel, így született meg a Shadescents (árnyalatillatok). A hat illat nem csak egyfajta személyiségtípust, karaktert elevenít fel, hanem tiszteleg a parfümirányzatok, parfümtrendek előtt is. A hat illatot “végigkóstolva” az volt az érzésem, hogy ezeket az illatokat ismerem, de mégsem. Hogy ezek az illatok nem meglovagolva a mai illatrendeket próbálnak népszerűek lenni, hanem korunk egyes ikonjait, polgárpukkasztó illatait szeretnék újraértelmezni. Hogy utánzás lenne? Nem hinném. Egyrészt, ha parfümről beszélünk nincs új a nap alatt, mert minden illatot lehet egy másikhoz hasonlítani. Másrészt inkább érzetek, benyomások lehetnek hasonlóak, ha a MAC és a hasonlónak vélt ikon kerül terítékre.

mac shadescents parfümblog

Soha nem próbáltam még MAC parfümöt, de azt már tudom, hogy be kell szereznem őket, amíg még lehet, mert cseppet sem a megszokott xy beauty vagy fashion márka által kiadott parfümökről beszélhetünk a MAC esetében. Baromira tetszik, hogy mer elég bátor lenni ahhoz, hogy olyan illatokkal álljon elő, amelyek egyáltalán nem a legfelkapottabb illatjegyekből állnak össze, hogy valóban egyéniséget kíván a viselésük, és hogy nem mindenkinek fognak ezáltal tetszeni. Abszolút leképezhető mindegyik illatról, hogy milyen archetípust céloz meg, lehet ezzel élni és visszaélni is, kinek kedve szerint 🙂

mac shadescents parfümblog

Hat napon keresztül hat különböző MAC Shadescents illat kerül terítékre a Parfümblogon, sajnos most rúzsteszt nélkül, de majd legközelebb! Ma közkívánatra a leginkább közszájon forgó My Heroine van terítéken. Ha vaktesztben teszteltem volna, azt mondanám, hogy ez egy niche parfüm. Bőr és füst, brutálisan letaglózó füst mindenütt. Egyetlen mainstream márka sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy ilyen letaglózó, nyers erejű parfümöt piacra dobjon, kivéve a MAC. Simán uniszex, mint ahogy a MAC is nemtől függetlenül kínálja kozmetikumait (plusz piros pont), de én hajlamos lennék azt mondani, hogy inkább maszkulin felhangot vélek kiérezni belőle, mint feminint. A fekete bőr porossága, alapvetően karcos, nyers akkordja hatalmas adag füstösséget kap, mintha hamuban hempergőzött volna meg. ehhez jön még a tömjén finom fűszeres füstös akkordja és a sáfrány intim, enyhén földes-bőrös aromája. A bőr és a sáfrány csodás akkord, a tömjén nagyon meg tud vadítani egy illatot, de én még soha nem találkoztam ehhez fogható illattal, amelyben szó szerint a dohányfüst kap szerepet, és amely csak és kizárólag ezidáig niche parfümökben fordult elő – mert eddig ez a fajta parfümszegmens volt oly bátor, hogy kipróbálja. Kétség kívül furcsa illatjegy, nem megszokott, de hát ezért lehet egy MAC parfüm alkotóeleme. A Fragrantica-n többen Tom Ford Tuscan Leather parfümjéhez hasonlítják, talán intenzívebben animális, füstös mint Tom Ford illata.

mac my heroine parfüm parfümblog

Lineáris illatnak mondanám, nincs transzformáció, átalakulás, lepuhulás vagy leszáradás, az illatozik a bőrünkön meglehetősen intenzíven és hosszan tartóan, amit a kifújáskor tapasztalunk. A lila My Heroine rúzs párja lett. Lilának nem lila, számomra fekete színű maga az illat, de a lila jól visszaadja azt a fajta szenvedélyt, amelyre utal a neve is. Mert ezt az illatot csakis szenvedéllyel lehet szeretni, vagy utálni, nincs középút. Aki pedig szenvedéllyel viselni mind a lila rúzst és a My Heroine parfümöt, az látványosan egyfajta trenden kívüliséget képvisel a szó jó értelmében: kísérletező, önazonos és provokatív. Kissé punk, magasról tesz arra, hogy mások mit gondolnak róla, márpedig mindenkinek lesz véle, hiszen észrevétlen nem marad, ha a My Heroine-t viseli.

Összetevők: kordobai fekete bőr, sáfrány, tömjén, dohányfüst

Sillage: 4/5 – lehengerlő, szó szerint

Tartósság: 4/5 – végre, illat, amely tartós. Jó!

Szexifaktor: 3/4 – kinek mi a szexi. Ha férfin érezném, akkor annak mondanám, nőn szerintem nem annyira femme fatale.

Elegancia: 3 – ez az illat nem az eleganciáról szól

Korosztály: bárkinek 18-80 között, csak tudja viselni

Árkategória/árérték: 50 ml 15.500 Ft, tartós, intenzív illat, középkategóriás, jól árasított parfümnek mondanám

Imádom/tetszik/nem tetszik: – imádom a bőrös parfümöket, a fás illatok után ez a nagy kedvenc illatcsoportom, de mint ex dohányos, a dohányfüstöt sajnos ki nem állhatom. Nagyon jó darabnak tartom a My Heroine-t, de magamon csak alkalmanként tudom elképzelni. Az uramon annál inkább, rajta fogom élvezni!

A My Heroine parfüm (és a hozzá tartózó rúzs külön) kapható a MAC márkaüzletekben és a webshopban, 50 ml, 15.500 Ft.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter