Les Infusions de Prada

Ez az, amiért menthetetlenül beleszerettem a parfümökbe: csodálatosan megkomponált visual, zsenálisan kitalált koncepció és mesterien elkészített parfümök. A Prada nem süllyedt a sok divatház “minden áron valamit el kell adnunk valamilyen parfümöt” hozzáállásához, inkább csak akkor és csak azzal állnak a nagyérdemű elé, ami valóban a Prada értékeit képviseli. Nem félnek attól, hogy nem divatos illattal állnak elő, hiszen éppen ezek az illatok fogják elővezetni a kor parfümdivat hullámait, melyen a Prada nyugodt derűvel evez.

les infusions Prada

Lássuk, mitől is dobbant ekkorát a szívem! 2007-ben debütált az első Infusion, az Infusion d’Iris, melynek koncepciója volt, hogy egy adott illatjegy szépségeit a köré ágyazott más illatjegyekkel, akkordokkal emeljék ki, így született meg az Infusion sorozat ötlete. Az íriszes kezdés után jött a narancsvirág (Infusion de Fleur d’Oranger), a  tubarózsa (Infusion d’Tuberose), a vetiver (Infusion d’Vetiver) és a rózsa (Infusion d’Rose).

Idén pedig újrakeverték a sorozatot, bővült, változott és maradt…ha röviden jellemezném. A nagy klasszisok (d’Iris, de Fleur d’Oranger és a d’Vetiver) mellett egységes külsővel új illatokkal erősít a márka, melynek nem titkolt célja volt, hogy hat olyan uniszex illatot hozzanak létre, melyek egyszerre kifinomultak, elegánsak és a természetes összetevőkkel kontrasztot alkotva a tradíciók és a modern világ között. Nincs rá jobb szavam, csodálatos lett az új koncepció, nekem a hajdan volt parfümvilágot idézi, úgy érzem, visszanyúltak a gyökerekhez, ahol valóban az illat számított, nem pedig a köré épített, gyakran porhintéses pr szöveg.

les infusionInfuson d’Iris – írisz, mandarin, neroli, cédrus, benzoin

les infusion 2Infusion de Fleur d’Oranger – neroli, narancsvirág, tubarózsa, jázmin

les infusion3Infusion de Vetiver – vetiver, gyömbér, neroli, bergamott, rózsa

les infusion 4Infusion d’iris Cedre – cédrus, írisz, neroli, benzoin és tömjén

les infusion 5Infusion d’Amande – mandula, heliotróp, tonkabab, pézsma, ánizs

les infusion 6Infusion d’Oeillet – szegfű, szantálfa, styrax, pacsuli és mandarin



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter