L’Erbolario Jade – parfümkritika

Azokban az időkben, amikor évente több ezer parfüm jelenik meg a boltok polcain, nehéz valami újat, érdekeset, izgalmasat mutatni az egyébként újdonságokra rendkívül fogékony parfümrajongóknak. Az a véleményem, hogy az olasz L’Erbolario márkának ez az esetek legnagyobb részében sikerül, ezért előszeretettel figyelem a megjelenéseiket, újdonságaikat. Annak ellenére, hogy egyre kevésbé divat a parfümöket bekategorizálni, mégis a tavasz és a jó idő közeledtével óhatatlanul valami könnyedebb, frissebb, virágosabb, citrusosabb, ragyogóbb és zöldebb illatra vágyok. Az L’Erbolario-tól az egyik nagy tavaszi kedvencem a Frescaessenza, simogatóan élénk fás-citrusos illat virágos jegyekkel, s nagyon megörültem, amikor az idei újdonságot, a Jade-t (Albero di Giada) kipróbáltam, mert karakterében hasonló élményt nyújt, mint a Frescaessenza: az élénk, vidám, szikrázóan friss és üde akkordokat, de természetesen teljesen más illatként.

Jáde, a Feng Shui a kis bájos, pufók levelű zöld növénykét egyenesen pénzfának nevezi, hiszen hitük szerint ez a növény bevonzza a gazdagságot pozitív energiáinak köszönhetően. Talán ennek is köszönhető, hogy úton útfélen ebbe a növénybe botlunk, legyen mű vagy igazi növény, és minden második otthonban biztosan nevelgetnek egy kis cseréppel. Pozsgafának is ismerik ezt az örökzöld növényt, amely lassan, de biztosan növekszik, és napfény hatására még szebb zöld színben pompáznak levelei. Természetesen nem ennek a növénynek az illata található meg csak és kizárólag az új Jade parfümben, hanem maga a növény és annak atmoszférája ihlette főként a kompozíciót.

Nagyon erőteljes, fanyar citrusos akkorddal nyit, a bergamott kifejezetten dominál, ennek nagyon örülök. Tökéletes társa a verbéna, úgy passzolnak össze, mint borsó meg a héja, és ehhez a duóhoz társul a fehér tea. Milyen jó ötlet volt, tökéletesen passzol a bergamott nagyon finom fűszeres mellékhangjához, a fehér tea lágysága, finom frissessége nem nyom el egyetlen illatjegyet sem, hanem éppen kiemeli azok friss, üde jellegét. A jáde virág eddig nem volt egy népszerű parfümösszetevő, sőt, a Fragrantica összetevő gyűjteményében nem is találtam olyan parfümöt, amelyben szerepelt volna, így tekinthetjük a Jade parfümöt e téren úttörőnek. Sajnos nem találtam arra vonatkozóan leírást, hogy milyen a jáde virág illata, így sajnos azt nem tudom, hogy mennyire dominál a kompozícióban, azt viszont tudom, hogy a sárga rózsa kissé édeskés, szappanosan friss illata remekül passzol ehhez a friss-zöldes akkordhoz. Az alapjegyben borostyán található, finoman fanyar, halványan fűszeres, szerintem remekül passzol a fehér tea akkordjához. Nagyon örülök, hogy nálunk is kapható a Myropolium bio- és naturkozmetikumok boltjában az új L’Erbolario Jáde parfüm, biztos vagyok benne, hogy előszeretettel fogják azok választani, akik szeretik a teás-aromás-zöld és friss illatokat. Amit külön imádok, hogy a parfüm mellé számos kiegészítő terméket lehet megvásárolni: testápoló, tusolózselé, arc-és kéztisztító gél, mini parfüm és utazószett. Ráadásul arra is ügyeltek, hogy a testápoló finom, folyékony állagú, ideális tavaszra, nyárra, amikor nem kívánjuk a nehéz, zsíros krémeket.

Összetevők: bergamott, rózsa, jáde virág, fehér tea, verbéna, borostyán

Sillage: 3 –  edp töménység, visszafogott, bőr közeli illatnak tűnik az én bőrömön

Tartósság: 3 – rajtam fél napig érezhető, testápolójával ezen lehet erősíteni

Szexifaktor: 3/4 – Nem a szexifaktorra gyúr, de ez nem hibája

Elegancia: 3/4 – és nem is az elegancia a lényege, hanem a friss, üde megjelenés

Korosztály: abszolút kortalan, uniszexbe forduló illat



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter