L’Erbolario Fiore dell’Onda – parfümkritika

Mi az? Olasz, natúr, ínyenc, meseszép, 25 év szakmai tapasztalata minden termékben és kiváló minőségű? Sok igazán exkluzív olasz márkára igaz lehet, de ha parfümökre szűkítjük a kört, akkor csak a L’Erbolario lehet az. Bevallom, nagy rajongója lettem ennek a csúcsminőségű öko – és natúr kozmetikai márkának, köszönhetően annak, hogy nem csak a külcsín hanem a belbecs is igazán nagyszerű és valóban minőséget takar. Szerencsére a legtöbb L’Erbolario parfümöt sikerült kipróbálnom, ma mégis egy igazi nyári/tengerparti illatra esett a választásom – hiába, talán ez a napsütés babonázott meg úgy, hogy egy kis nyári feelinggel próbáltam feldobni a napot.

FIORE-DELLONDAEAU-DE-PARFUM

Ma a Fiore dell’ Onda illatot viseltem, azaz a “Hullámok virágát”. Ah, milyen megkapó név, és hogy illik hozzá! Ritka… A Fiore dell’Onda nem más, mint a víz és a vízi növények örömtánca, melyet meleg napfény simogat. Elnézést ha netán túl költői a hasonlat, de nem tudom máshogy leírni ezt a kifejezetten vizes-virágos-friss citrusos illatot. Merthogy vizes parfüm a javából, és szó szoros értelmében a tengert varázsolja az orrunk elé. De nem ám azt a sós, kissé zöldes jegybe hajló vizes akkordot…de nem ám! Hiszen a tengervizes akkord mellet a tavirózsa (vagy vízi liliom) nagyon szuggesztív jegye kap főszerepet. Szintén csalódást okozna a vizes parfümökért rajongóknak, akik a már megszokott citrusos-aquás, már-már cologne citrusosságú illatot keresnek, hiszen a vizes-tavirózsás akkord mellé az orgona és az ibolya kissé szokatlan, krémes aromáját passzintották, amitől úgy érzem, hogy a Kék lagúna jeleneteibe csöppentem: egy azúrkék vizű öbölbe, melyet egzotikus trópusi növények ölelnek körbe, a köveken moha, a fáktól a kis öböl félig árnyékban bújik meg, én pedig az egyik kövön pihenve hallgatom a víz csobogását. Meglepően hasonlít a Reminiscence REM illatához, csak kevésbé sós jellegű.

Ma ide repített tehát a Fiore dell’Onda, ha szeretnétek ti is kipróbálni, megtehetitek a Myropoliumban! 

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter