Legjobb illatok nyárra – top 10 nyári parfüm

Tudjátok, hogy imádok toplistákat olvasgatni és gyártani is, a blogon is számos top 10 válogatást olvashattatok az évek során. Az idei nyár más, mint az eddigiek, tudjátok, hogy miért…én pedig úgy döntöttem, hogy ha már a tengerparti nyaralásunknak annyi, akkor legalább az illatok terén legyen változatos és üdítő ez a nyár. Tudjátok, mint mindig, a toplistám abszolút szubjektív, az én ízlésemet tükrözi, szerepelnek benne régi nagy kedvencek és új illatok is. Jó olvasást!

Guerlain Aqua Allegoria Ginger Picante

Tudjátok, hogy nálam a Mandarine Basilic az abzsolút No.1 nyári parfüm, de az idén én is kikacsintottam valami más “splash” vagy “kölni” után, amit a nagy hőségben bátran locsolhatok. A 2019-es nyári kiadású Ginger Picante a legjobb azok számára, akik egy kis pikáns, csípős, friss és zamatos illattal szeretnének felfrissülni. Ajánlom még a sorozatból a Bergamote Calabria-t, nyers és friss bergamott, szuper frissítő.

Mugler Cologne 

A Mugler Cologne kábé akkora ikon, mint Tom Ford Nerolija, csak éppen nem annyira bukkan fel a slágerlistákon, pedig megérdemelné. A Mugler ház is látott benne fantáziát, és pár éve 7 különböző “ízesítésben” adta ki, a nehézség már csak annyi, hogy melyiket válasszuk. Mono, lineáris illatokról van szó, nem hiába cologne, azaz kölni, a cél a frissítés, így könnyed illatokra számítsunk. Az egyik népszerű darabja a sorozatnak a Take Me Out narancsvirággal.

Estée Lauder Bronze Goddess

Hm, csak azért is a listán, mert nálam nyár=Bronze Goddess. Az idei év, azaz a 2020 kiadása most teljesen más, mint a szokásos Bronze Goddess éves kiadások (Bronze Goddess Azur), nekem annyira most ez nem jön be, így továbbra is azt javasolom, hogy a 2019-es változatot szerezzétek be, ha igazi kókuszos, krémes nyári illatot kerestek.

Chloe Nomade Eau de Toilette

Nagyot fut a Chloe Nomade, a legtöbb toplistán megtalálható. Tudjuk, hogy a Chloe sosem áll be a sorba, hanem külön utakon járva alkotnak egyedi, néha a trendeket jócskán megelőző illatokat. A Nomade is abszolút trendteremtő, és ha nyárra valami különleges, markáns, karakteres illatra vágytok, akkor az EDT változatát szerezzétek be.

Guerlain Shalimar Cologne (2015)

Én már javában ezt a Cologne-t használom, és nem tudok betelni vele…na jó, nem kell hozzá nyár, hogy viseljem, odavagyok a citromos sütis illatáért. Én szeretem az alap Shalimart, de azért nyáron nem tudnám használni. A Cologne-ban természetesen felfedezhető a Shalimar DNS-e, de sokkal lágyabb, citrusosabb, kevésbé animális, füstös. Nagyasszony, nyári tunikában.

Hermés Un Jardin Sur Le Toit

Nehezen barátkoztam meg a Hermés “Kertek”, azaz Un Jardin sorozat korai darabjaival, mondhatnám, hogy azóta sem sikerült, azonban belém égett az első Jardin darab, amely valóban megtetszett. Az Un Jardin Sur Le Toit egy párizsi háztető kertjének atmoszféráját idézi elő (bár én még ilyenben nem voltam…), roppanós almával és élénk, frissen vágott fű aromájával. Olyan szép, natúr és harmonikus illat, öröm viselni.

Annick Goutal Eau d’Hadrien EDP

A legenda, a kult nyári illat, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálnia. Hadrianus római császár vize azóta bevonult a halhatatlan parfümcsodák közé, teljesen jogosan. Igazi citrusos illat, a szó tömény értelmében: citrom, citron, garpefruit, mandarin, aldehidek, ciprus és ylang-ylang..fogadjunk, hogy már szinte érzitek is a klasszikus citrusos pezsgés aromáját. Abszolút uniszex és a hőség legjobb ellenszere.

Acqua di Parma Colonia 

Az olasz, pármai niche parfümház hamvaiból feltámasztott kölnie egyenesen 1916-ból, amelyért fél Hollywood rajong…és én is! Igazából az Intense és az Assoluta változata is fantasztikus, de az alap Colonia is igazi csemege. Gazdag, aromás luxusillat, egyfajta olasz dolce vita, amit én abszolút Olaszországhoz kötök. Az olasz tengerpart, az olasz városok nyüzsgése, az olaszok vérmérséklete. Levendulás, rozmaringos, citrusos illat friss fűszerekkel.

Chanel Chance Eau Fraiche

Kis hazánk legnépszerűbb Chanel terméke, megelőzve a Coco Mademoiselle-t is (ki gondolná). A Fraiche (fresh, friss) a kis zöld Chance, amely egy chypre-virágos illat nagy adag cédrussal és citrommal. A virágos-zöld jegyért pedig a vízijácint a felelős, istenien könnyed és friss egyben. Tele fás jegyekkel, mint a vetiver és a cédrus, imádom ezt a fás tónust, ahogy alá alapoz a könnyed citrusos és zöld jegyeknek. Olyan zamatos, kerek illat, szinte belegurul az ember orrába.

Tom Ford Orchid Soleil

Csakazértsem….nem Neroli Portofino, mert nekem annyira nem jön be, annál inkább szívesebben hordom nyáron az Orchid Soleilt. Nem volt szerelem első szaglásra, de az elképesztő krémessége mögül előkacsintó gesztenye (szerintem) irtó fura akkordja (pont mint a gesztenyepüré tejszínhabbal, amit sosem szerettem), nyakon csapva csípős rózsaborssal, sötét pacsulival és fanyar ciprussal, hát több, mint meghökkentő. De ahogy viselem, csodásan bontakozik ki a bőrömön, egyedi és izgalmas, komplex illat. Ultra trendi, csajos nyári illat.

A parfum.hu online parfüméria kínálatából válogattam!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter