Le Paradis de Nina Ricci kollekció 2018

“Az álmok világában Nina Ricci különleges paradicsomot tár elénk: egy képzeletbeli kertet, élénk színekben tündöklő univerzumot, amely ezernyi csodát rejt. Ez a pompás oázis minden képzeletünket felülmúlja. A mesés természeti környezet ölén tündérszerű lények élnek. Lenyűgöző szépségű madarak, szárnyaik nyomán egzotikus illat száll a levegőben. Ellenállhatatlanul vonzó hableányok, akik csodás énekükkel rabul ejtenek. Huncut nimfák, akik nevetésétől vibrál a levegő. Számtalan különleges lény, akik az ikonikus Nina Ricci illatokat szimbolizálják.”

Azt gondolom, hogy a fazonírozás iskolapéldáját figyelhetjük meg az új Le Paradis de Nina Ricci kollekció kapcsán. Nincs másról szó, minthogy a 4 klasszikus NR illat egy állatira ütős, szemet gyönyörködtető, és kifejezetten nyárias külsőt kapott, amiben végre van fantázia és potenciál. Amikor úgy érzi az ember, hogy egy átgondolt koncepció mentén valóban művészetet lát kibontakozni a szeme előtt. Amikor úgy érzi, hogy kell mindegyik darab, és az amúgy oltárira hangos, reális gondolkodásért felelős kis hangocska is csak azt suttogja az ember fejébe, hogy ilyen nem lesz mostanában, most kell beszerezni, úgyhogy csapj le rájuk, anyukám!

Szerencsés helyzetben vagyok, mert kipróbálhattam, láthattam őket élőben, úgy egyben – bár ti is megtehetitek, mert a Müller parfümériákban már elérhetőek (kizárólag, úgyhogy máshol ne keressétek), és meggyőződhettek saját szemetekkel, hogy nem beszélek marhaságokat! 🙂

Szóval mit is kell tudni ezekről a szépségekről? Martyna Zoltaszek, lengyel származású festőművészt kérte fel a Nina Ricci ház, hogy álmodja meg a paradicsomi NR kollekció vizuális világát. Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy csodásan sikerült. öröm kézbe venni a dobozokat, meseszép az illusztráció rajtuk. S ami ritka, valóban azt a fajta dzsungelhatást, paradicsomi hangulatot árasztják az illatok, amelyet megjelenítenek. A kollekció négy darabja közül két illat teljesen új (Chant d’Extase és L’Air du Paradis), s kettő pedig csak külsejében újult meg, illatuk a már megszokott (Nina és Luna).

Mivel csak egyre homályosodó illatemlékeim vannak az illatokról, bővebb kritikát, jellemzést későbbre remélek, de azt bizton le merem írni, hogy a paradicsomi négyes közül számomra a kedvenc a L’Air du Paradis lett! Szerintem nincs ember, aki nem érezte volna valaha a legendás, ma már klasszikusnak számító L’Air du Temps illatát, s tudom, hogy korunk lányainak ez már lehet, hogy sok lehet…nos a L’Air du Paradis kapcsán nincs mitől félni: a passiógyümölcs és a combava (kaffir lime) ragyogó savanykás frissességet kölcsönöznek az illatnak, míg a jázmin, a frangipani virág és a japán mahónia illatkompozíciója bódítóan érzéki. Virágos forgatag, amely varázslatos utazásra invitál a meleg, fás és napos akkordok szárnyán. Nyilván az anyaillat DNS-e megtalálható benne, de a virágos, egzotikus akkordok igazán ínyenc darabbá teszik.

A kis Nina és Luna megkapták a már jól ismert totemállatukat (bagoly és farkas), míg az illatuk változatlan maradt. Az Extase sorozat pedig egy csodás kékes, trópusi darabbal bővült, totálisan más hangulatú, mint az Extase darabok. Nina Ricci képzeletbeli oázisának közepén egy ellenállhatatlan vonzerejű mitikus lénnyel, a hableánnyal találkozhatunk. Ő ihlette a Ház határozottan legerotikusabb L’Extase illatának igazán eredetire sikerült változatát, amely a Chant d’Extase nevet kapta. A hableány énekével csábít. A Chant d’Extase illata, akárcsak a megbabonázó dallam hangjegyei, száll a levegőben. Egy csipetnyi primofiore citrom és rózsabors. Friss gyömbér, amely testet bizsergető valódi afrodiziákum. Az első benyomást meghatározó élénk fejjegyek után átadjuk magunkat az érzéki virágok, a champaca és az arab jázmin, és a tengerben megmártózott sós bőr illatát megidéző szürke ámbra simogató kényeztetésének. Az alapjegyeknél a vanília és a pézsma perzselő ereje száll szembe a fejjegyek frissességével: a Chant d’Extase egyszerre hűvös és forró, így teljesen megbolondítja érzékeinket. A különleges kiadásban kapható L’Extase verzió kék lagúna színben pompázik, a kartondobozt pedig Martyna Zoltaszek fantáziavilágában életre kelt csodálatos hableány díszíti.

Drágáim, tegyetek egy próbát velük, kíváncsian várom véleményeteket! Tudjátok, Müller parfümériákban keressétek, amíg még vannak!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter