Környezettudatos szépségápolás – Lush kendőcsomagolások

Imádom a Lush Knot Wrap kendőcsomagolásait, évek óta gyűjtögetem a menőbbnél menőbb Lush kendőket, de aztán nincs szívem belecsomagolni az ajándékokat, inkább családilag felhasználjuk őket, így lesz valóban újra -és újrahasznosított kendő belőle. Mert hogy maguk a kendők is újrahasznosított anyagból készülnek, egyik részük egyenesen műanyag palackokból támad fel. Mi pedig itthon változatos módon használjuk: belekötöm a hajamba, kendőnek használjuk, a gyerekem takaróként takargatja vele a plüsseit, vidám terítőként is funkcionált már. Nem utolsó sorban, csomagolóanyagként is nagyon mutatós, én odavagyok értük! Nézzünk egy kis áttekintést a kendőcsomagolásról!

A Lush kendőcsomagolást a japán furoshiki hagyománya ihlette. A furoshiki egy kis darab gazdagon díszített anyag, melyet Japánban eredetileg a fürdők vendégei használtak a ruháik felkötésére. Évtizedek óta használnak kendőket ajándékozásra: a kendők csodaszép csomagolóanyagok és nem kerülnek a szemétbe. Miután megajándékozták szerettüket, visszakérik a kendőt és a következő alkalomra is azt használják fel. Egy egyedi kendő tartozik egy emberhez – ezzel kedveskednek az ünnepeltnek és egyben spórolnak meg rengeteg műanyagot és papírt a Földnek.

A Lush 2009-ben mutatta be a vintage kendőcsomagolásokat. A csodás régi sálakból készült egyedi csomagolóanyag igazán különlegessé teszi az ajándékokat, ráadásul a környezetet is óvja. A vintage kendők alapanyagait egy angol cég válogatja ki kézzel, aprólékos munkával. Évente kb 7 tonnányi vintage kendőcsomagolást használ fel a cég a bolti és az online kereskedelem során. A beszállító garantálja, hogy a sálak egyikén sem szerepel márkajelzés, vadászjelenet, és egyik sem tartalmaz selymet vagy gyapjút. Csak a legjobb minőségű, erőszakmentesen előállított kendőcsomagolások kerülnek a boltok polcaira. Minden Lush vintage kendő egyedi, nincs két egyforma.

A 2009-ben útjára indított Re-Wrap nevet viselő kezdeményezésük célja, egy környezetbarát, biopamut csomagolás-alternatíva használata, mely a lehető legkevésbé terheli a környezetet. Gyönyörű, színes, újrahasznosítható kendőcsomagolások 100 százalékos pamutból készülnek és mindet egy indiai női szövetkezet készíti. Mindenféle káros kezelő anyagoktól mentesen készülnek, sőt, a gyártásukhoz is csupán az átlagosan elhasznált vízmennyiség nyolc százalékára van szükség. Kaamila Qazi, a Re-Wrap program beszállítás-vezetője elmondta, hogy programjuk egyik legfőbb feladata a környezettudatosság mellett az, hogy az olykor szörnyű körülmények között dolgozó nőknek megélhetést és egy jobb életminőséget biztosítsanak. A szebbnél-szebb kendő mintákat mind kézzel rajzolják, festik majd pedig varrják, mindezt természetesen tisztességes fizetésért cserébe. Minden reggel jógáznak, hogy testileg és lelkileg is készen álljanak az előttük álló munkára.

A pamut kendők mellett be tudsz szerezni újrahasznosított műanyag palackokból készült változatot is – a felhasznált palackokat Angliában kimossák, megtisztítják, összezúzzák, majd beolvasztják, mielőtt újra felhasználják őket. A felhasznált palackok száma fel is van tüntetve a kendők címkéjén. Eddig több, mint 66 ezer kilogramm műanyag hulladékot spórolt meg a Lush meg ezzel a módszerrel. Ez körülbelül 150 jegesmedve súlya!

A Lush kendőcsomagolásait kis hordozótáskákká alakíthatod, borosüvegtől könyvekig bármilyen ajándék csomagolására felhasználhatod őket. Egészen változatos módokon használhatod: lehet belőle sál és táska is, attól függően hogyan hajtogatod az anyagot. Praktikus és környezetbarát, így hosszú távú megoldást jelent a hulladékmentes ajándékcsomagolás problémájára és sokat teszünk ezzel a bolygónkért is.

Kata Fish Knot Wrap kendő (70 x 70 cm)
1990 Ft / db

A japán furosiki (kisebb tárgyak csomagolására használt anyagdarab) által ihletett kendőcsomagolások használatának technikája az origamira emlékeztet – egy kis gyakorlással formától és mérettől függetlenül mindent megtanulhatsz becsomagolni. Ez a kendő a japán kollekciónk része.

Onsen Knot Wrap kendő (70 x 70 cm)
3590 Ft / db

Saezo Ozki japán fatáblákat idéző alkotása a meleg vizes források varázslatos világát mutatja be. Az Onsen ideális ajándék azoknak, akik ismerik a forró fürdő ősi erejét; azt is megértjük, ha nem tudsz megválni tőle.

Lush Life Knot Wrap kendő (70 x 70 cm)
1990 Ft / db

Ajándékozz igazi kényeztető Lush-élményt és csomagold az ajándékokat ebbe a pompás virágokkal díszített kendőcsomagolásba, melyet a japán csapatunk tervezett! A gyönyörű virágoknak ez a kavalkádja tuti meghozza az ihletet egy kreatívan csomagolt meglepetéshez.

Gorillas Knot Wrap kendő (50 x 50 cm)
1690 Ft / db

Az ARTHOUSE Meath komplex epilepsziával és tanulási nehézségekkel küzdő kollektívája által tervezett kendő újrahasznosított műanyag palackokból készült. Ajándékozd meg az apukádat egy kendővel, ami egyszerre menti meg a Földet és a külsejét!

A Lush kendőcsomagolásról itt találtok meg minden részletet: https://hu.lush.com/products/kendocsomagolasok



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter