Kék illatok a nyárra!

Ha van szín, amit a nyárral kapcsolunk össze, akkor az a kék! Odavagyok a tengerészcsíkos mintáért, pláne ha a kék és fehér közé még egy kis piros szín is vegyül. A kék színnek legendás a nyugtató hatása (talán a tenger asszociáció miatt), és mivel a víz szimbóluma, ezért nyáron ha frissítő illatról van szó, akkor a “kék” illatok kifejezetten nyerő választásnak tűnnek.

kék parfümök

Davidoff Cool Water

Minden vizes parfümök atyja/anyja, nélküle nincs nyár! Bár anno rajongtam érte, ma már nem tudom viselni,  mert olyan emlékek kötődnek hozzá, ami mostanában nem tölt el jó érzéssel. Ennek ellenére tudom, hogy a Cool Water illatok igazi kincsek. Érdemes az új 2016-os Exotic Summer változatát felkutatni, nagyon hasonló az eredeti illathoz, mégis más!

Betty Barclay Pretty Butterfly

Már olvashattatok a tavaszi zsongás kapcsán az új Betty Barclay parfümről, igazi könnyed, vidám kis illat, a gondtalan nyári napokat juttatja eszembe.

s.Oliver Tropical Trees

Imádom a női változatát (Tropical Flowers), a férfi változatát az uram használta egy ideig (most kénytelen volt váltani), szerettem azt a halványan fűszeres, inkább friss karakterét.

Carolina Herrera 212 Men on Ice

Nagyon tetszik a 212 Ice sorozata, igazi nyári hűsítő illatok, szó szerint. Vagány az üvege, vagány a belseje, kár, hogy már nem kapni…

Police The Sinner

Nagyon népszerűek a férfiak körében a Police illatok, a The Sinner (A Bűnös) bilincs formájú üvege és persze a rá utaló név nekem kicsit sok, de viszik mint a cukrot. Mert elképesztően fűszeres, zöld-friss alapokkal kísérve. Nem kifejezetten nyári illat, de a macsó pasik nyáron is a szívdöglesztően lehengerlő parfümöket viselik, nemde? 🙂

Lorenzo Villoresi Wild Lavender

Villoresi szépen formált üvegei ismerősek már, a sötétkék színekben pompázó darabok között is számos legendás darab található. (nem csak) Nyáron használható bátran a Wild Lavender, amelynek klasszikus aromás-fűszeres illata a frissítő kölnivizek illatvilágát idézik, természetesen azoknál tatrósabb hatásfokkal. Levendula, rozmaring, zsálya, fűszerek és pézsma, csak hogy a legintenzívebb jegyeket említsem. Uniszex a javából.

Bvlgari BLV

Színtiszta üdeség, frissesség! Bár számomra anno túlságosan is metszően tiszta illatnak számított, ma már tudom, hogy a maga módján milyen szép kis darab, amelyben a pézsmás-fás jegyek mellett a finoman fűszerezett virágok kaptak főszerepet. Nagyon érdekes illat, kétség kívül.

JLo Blue Glow

Jennifer Lopez jól belecsapott a parfümbizniszbe, nagyon bejött neki, nem is csoda, hiszen egészen jó kis illatokat jelentetett meg JLo néven. A Blue Glow szó szerint egy óceánkék illat, benne a tenger, a sós víz és a buja természet minden aromája.

Escada Island Kiss

A parti-illat, a bulik hercegnője, Ibiza hivatalos parfümmárkája, egyszóval ha nyár, akkor Escada. Az Island Kiss a karibi nyarat, tengerpartot idézi gyümölcsös-virágos akkordok segítségével. Nem mondom, hogy korszakalkotó illat, de egy tengerparti nyaraláshoz tényleg jó!

Dolce & Gabbana Light Blue

Nem lehet “kék-nyár” parfümválogatás minden idők legnépszerűbb kék-nyári parfümje nélkül. A mediterrán szigetvilág ihlette Light Blue csodálatosan hozza azt, amire teremtetett: frissít, élénkít, izgat és felcsigáz! Imádom benne a citrusos-fás akkordot, megismételhetetlen. Szeretem. És nem csak azért, mert ez Édesanyám signature illata… 🙂

Nektek milyen kék parfüm jut még eszetekbe, ha nyárról van szó?

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter