Karácsonyi hangulat: fahéjas parfümök

A fahéj számomra maga a csoda: egy személyben afrodiziákum, a legfinomabb sütemények alkotóeleme, illata mennyei és még egészséges is. Imádom enni, szagolni egyaránt. Így karácsony közeledtével összegyűjtöttem a számomra legemlékezetesebb fahéj-dominanciájú parfümöket, melyek tökéletesen passzolnak az ünnepi hangulathoz.

Estée Lauder Youth Dew és Cinnabar

Youth Dew, modernebb változata a Youth Dew Amber Nude maga a fűszeres-balzsamos fahéj mennyország. Ha a balzsamos faktort nem kívánjuk, akkor az Estée Lauder cég régi, jól bevált illatához, a Cinnabarhoz kell nyúlni, ami – ahogy a neve is mutatja – a fahéj akkordja köré épített fűszerekről szól. Igazi fűszerbomba 1978-ból.

YSL Opium

Ha fahéj, akkor kihagyhatatlan a másik orientális bombaként ismert Opium, mely a balzsamos-füstös és fűszeres jegyek kakofóniából olyan harmonikusan érzéki illatot eredményez, hogy nem csodálkozhatunk azon, 1977 óta lesöpörhetetlen a parfümériák polcairól. (bár azóta az illat összetétele változott, így a ’77-es illatélményt már senki ne várja)

Diptyque Eau Lente

Fűszer, fűszer és még több fűszer jó kis füstös alapokkal. Aki valóban fahéjillatra vágyik, ezt feltétlenül próbálja ki!

Dolce & Gabbana Anthology La Force

Igaz, hogy az Anthology sorozat java része uniszex illat, a La Force pedig pont férfiaknak ajánlott, de tudjuk, hogy ezek a határok igencsak lazán vehetőek, így aki egy jó kis vaníliás fahéjillatra vágyik, ezt próbálja ki feltétlenül.

Serge Lutens Santal Blanc

A Mester igazi mestere a puha szantálos, füstös illatoknak, pláne üdvözöljük azt a parfümöt, amelybe egy kis fahéjat is csempészett.

Kenzo Jungle Le Tigre

Nem tudom elégszer elmondani, mennyire szeretem ezt az illatot, és mennyire szomorú vagyok, hogy már nem kapható! (ha valaki tud elfekvő darabról, írjon!) A fahéj és az édeskés citrusok párosítása valami vadító illatot eredményez.

Creed Original Santal

Szantál és fahéj friss levendulával és krémes akkordokkal!

Andy Tauer Pentachords Auburn

Fahéj és dohány csodás találkozása, meleg szantálos kísérettel.

Caron Parfum  Sacre Eau de Parfum Intense

Valóban szakrális parfüm, abban az értelemben, hogy csakis egy istennőnek lehet ilyen intenzív, mélyről feltörően érzéki illata.

Fragonard Grain de Soleil

A Fragonard ház orientális fűszerbombája fantasztikusan gazdag aromájú, összetett illat, természetesen fahéjjal a főszerepben.

 

A lista még bővíthető, ti milyen fahéjas parfümöket használtok legszívesebben?



9 thoughts on “Karácsonyi hangulat: fahéjas parfümök”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter