Issey Miyake parfümújdonságok férfiaknak

Ahogy megígértem egyre több férfiparfümről fogok írni. Jó hír, hogy Issey Miyake idén 3 új, férfiaknak szánt parfümmel rukkolt elő, melyek az Expeditions sorozatba tartoznak. Az egész koncepció a felfedezés, expedíció, kalandos utazások jegyében született.

Header-Issey-Miyake-Expeditions-672x372

Kedvencem a L’Eau d’Issey pour Homme Oceanic Expedition lett. Akik rendszeresen olvassák a cikkeimet, gondolom nem lepődnek meg. Ez az illat áll legközelebb a tenger illatához, a mediterrán életérzéshez. Ugyan a nyárra még várnunk kell, de már most érdemes próbálgatni ezt az illatot, hiszen vitorlázáshoz és a forró nyári napokhoz kifejezetten illik. Szép tengerkék csomagolás, letisztult formában. Az illat nagyon jól viselhető, szerintem rengeteg követője akad majd. Kifújáskor a grapefruit, bergamott, keserűnarancs illata dominál, majd szépen fokozatosan megjelennek a tengeri jegyek, a gyömbér, a neroli és a pézsma. Az illat fél óra elteltével válik a legfinomabbá, és nyárias jellege ellenére hosszantartó, finom, férfias illattal ajándékozza meg viselőjét.

A második újdonság a L’Eau d’Issey pour Homme Sport Polar Expedition. Egy igazán kellemes, hűsítő illat, mely szintén nagyon megtetszett. Csomagolása olyan, mint a jég, színe is szépen harmonizál a fagyos, jeges Északi-sarkkal. Olyan ez az illat, mint egy csobbanás a jeges vízbe. Felráz, felfrissít, élénk, sportos. Kifejezetten örülök neki, hogy nem olyan egy kaptafára menő, mint a legtöbb sportos illat, hisz ebben a kategóriában nagyon sok a hasonló illat, de ez kivételt képez. Két fő illatjegye a lime és grapefruit, amit tökéletes arányban adagoltak, épp annyira fanyar amennyire kell, és természetesen nem azt a szúrós citrusos illatot képviseli, ami miatt sokan idegenkednek ettől az illatcsaládtól.

A harmadik újdonság pedig a Nuit d’Issey Austral Expedition, melyet, ahogy a neve is mutatja Ausztrália ihletett. Az illat kifejezetten esti használatra, alkalmakra született, itt már nem a citrusoké a főszerep, az illat édeskés és nagyon fás. Ez a sötétkékbe burkolt illat kornistárnicsból (azaz enciánból), vetiverből, ámbrából, fás jegyekből és korianderből készül, mely egy kis pikáns fűszerességet kölcsönös neki.

Egy szó, mint száz, Issey Miyake-nak rendkívül jóra sikeredtek az új férfi illatai, mindhárom illat ízléses, férfias, és nagyon jól viselhető. Az illatjegyek nagyon szépen bontakoznak ki a bőrön. Egyik illatnál sem éri az embert az a kellemetlen meglepetés, hogy az illat abszolút másmilyenné válik, mint amire számítunk. Remélem még sok hasonló finomsággal örvendeztet meg minket a parfümház.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter