A legszebb niche parfümök Anyáknapjára

Sokáig kerestem melyik illat illik legjobban ehhez a csodás ünnephez. Sok finom és ünnepi illatot találtam, de azt éreztem, hogy a leginkább édesanyákhoz illőt még nem találtam meg?.idén tavaszig. Mert megvan, végre! Gyerekkorom emlékei, az óvodai és iskolai anyák napi ünnepségek, készülődés, ahogy gyerekként virágot szedtem, ajándékot készítettem?.mindez most egy illatban elevenedik meg.

0034_orgona

Frederic Malle En Passant-ja a nagybetűs ANYÁK NAPI ILLAT. Tisztaságot és feltétel nélküli szeretetet jelenít meg, tele lágysággal, alázattal és gyöngédséggel, pont mint egy igazi édesanya. Ami miatt számomra ez a tökéletes illat, az az orgona, mely a gyerekkori emlékek sorát vonultatja fel előttem. A főszereplő orgona mellett, vizes jegyek (nagy kedvenceim) is szerepelnek benne, egy kis uborkával, búzával és keserűnaranccsal. Isteni finom. Ha valami igazán csodálatossal szeretnénk édesanyánkat meglepni, akkor ezzel nem hibázunk.

6a0115721d0193970b0134859a7a37970c

Ha valami miatt ti mégsem szeretnétek az orgonát, akkor persze van más is a tarsolyomban. Egy szintén nagyon tiszta, ám igazi, zöld, virágos, tavaszi illat, mely még az üvegen is csodaszépen tükröződik, hisz fűszálak és bimbózó virágok mosolyognak ránk Bond no 9 High Line nevű parfümjéről. A zöld fűszálak nemcsak az üvegen, hanem illat formájában benne is megtalálhatóak, rebarbarával, bergamottal, a szívjegyben pedig tulipánnal, rózsával, jácinttal és narancsvirággal?pont mint egy anyáknapi virágcsokor. Az alapjegy elemeként a tölgyfa is megjelenik, nagyon szépen letisztult fás jelleget adva az illatnak. Ebben az illatban is tisztaság, tökéletesség, szépség jelenik meg. Ez a parfüm maga az újjáéledő természet, az élet, melyet édesanyánktól kaptunk.

High_Line_100ml_4e9c9f8fcf0b5

Vajon mit adjunk ajándékba, ha anyukánk az előbbi illatjegyek helyett inkább a gyümölcsöset, édeset szereti? Erre is van megoldás, méghozzá a Byredo Pulp. Ez az illat vidám és kicsit játékosabb az előző kettőnél. Nagyon jó kis gyümölcskoktél, és mivel sokkal szofisztikáltabb a tipikus édes-gyümölcsös illatoknál, pont ezért illik ehhez az ünnephez. Itt a tisztaság és teljes odaadás mellett egy kis mókázás is megjelenik sok-sok mosollyal és nevetéssel. A feketeribizlis, kardamomos, bergamottos kezdés után tiarévirág, alma és füge érkeznek, engem az aszalt gyümölcsök illatára emlékeztet.

Az amúgy meghökkentő stílusáról és illatairól ismert Etat Libre d?Orange nem csak polgárpukkasztó illatokat készít. A Jasmin et Cigarette egy nagyon szép illat az érettebb korosztálynak szóló kategóriából. Bár egyáltalán nem szeretem az illatokat életkorra vonatkozóan behatárolni, és én is szívesen magamra fújok olyan illatokat, melyek nem az én korosztályomat célozzák meg, ám itt most nem is ez a lényeg. Ehhez a szép ünnephez mindenképpen valami virágos csoda illik. A főszerepben nagy kedvencem, a jázmin áll, és ez esetben csupa érdekes, különleges összetevővel tették különlegessé ezt az illatot. Száraz fás elemek, mint a cédrus, széna, kömény és a dohány (amit szerencsére nem túloztak el, és persze szerencsére nem is vált férfiassá) szépen idomulnak a jázminhoz, a pézsma, tonkabab és a sárgabarack pedig édeskés, krémes illatot adnak naki.

likethis_1

És végül egy másik Etat Libre illat a Tilda Swinton Like This, ami egy igazán szép, ?anyukás? illat. Hogy miért anyukás? Mert nagyon megnyugtató, tiszta, szelíd és biztonságot áraszt magából. Ez az illat csupa öröm és boldogság, kifejezi azt a csodát, amit az édesanyák nyújtanak, akik segítenek a hétköznapokat is szebbé varázsolni, akik egyszerre állnak helyt anyaként és a munkahelyen, ez az illat ezeket a szupermamikat ünnepli. Az otthon érzését nyújtják, azt hogy hozzájuk bármikor fordulhat az ember. Összetevőiben gyömbér, sütőtök, neroli, rózsa, heliotrope, mandarin, vetiver, pézsma és szalmavirág szerepelnek. Ez az illat méltó módon ünnepli az édesanyákat.

Az első 3 illatot a Madison Parfümériában tudjátok megvenni, az utóbbi kettőt pedig az internetről tudjátok Franciaországból megrendelni.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter