Illatok, alkalmak 5. rész

Bizony, bizony ezzel a rovattal pont egy éve nem jelentkeztem, úgyhogy épp itt az ideje, hogy egy esemény kapcsán előkerüljön. Az alkalom pedig egy nyári, szabadtéri kávézóban megrendezésre kerülő szülinap. Egy nagyon kedves barátnőm meglepetés szülinapjára készültünk éppen, egyik kedvenc helyén, Szentendrén. Nyár lévén a baráti társaság fele valahol nyaral, így viszonylag kis létszámban vettünk részt az eseményen. Egy ilyen vidám, forró nyári napon szülinapot ünneplős eseményre persze valami nagyon vidám és nagyon finom parfüm dukál. Ilyenkor ismét előkerül a kérdés: mit is fújjak magamra?

Birthday cake --- Image by © Kate Kunz/Corbis

Hihetetlen, de Emporio Armani Lei/She illata 1998 óta is megállja a helyét. Olyan finom, édes, mint egy szülinapi torta. Nőies, egy kicsit cuki, fiatalos és nagyon kozmopolita. Körte, ananász, narancs, tubarózsa és lime tobzódik a fejjegyben, melyhez gyöngyvirág társul. És persze heliotrope, ami marcipán illatú, így pont jó egy szülinap ünnepléséhez. A gyümölcsök és virágok aztán jó sok édes jeggyel egészültek ki. Vanília, mandula, szantál és tonkabab, na meg persze a pézsma kifejezetten édessé teszik, de épp csak annyira, hogy nyárra is ideális.

050520141037292

Másik ötletem Chloé edt-je volt. Ez aztán tényleg nyári és nagyon vidám. Rózsaszín bors, görögdinnye, rózsa és frézia adja ennek a nagyon romantikus illatnak a lényegét. Az írisz, tonkabab és szantálfa épp csak megmutatja magát, a főszerep a rózsáé, így remekül illik a szülinapi virágcsokorhoz.

Guerlain Shalimar Initial L’eau-ja is felmerült, mint lehetőség. Komoly és nőies, stílusos és előkelő illatával a minőséget szerető társaságban remekül megállja a helyét. A narancsot és grapefruitot igazi virágözön szorítja háttérbe, hisz itt aztán minden van: frézia, rózsa és jácint, jázmin, írisz és gyöngyvirág. A vanília és tonkabab pedig abszolút nem lett kispórolva belőle. Olyan ez, mint egy telt, testes bor vagy egy inkább egy édes likőr? Nem is tudom, melyikhez hasonlít jobban, de egy szülinapozáshoz tökéletesen illik.

1009

Issey Miyake Pleats Please edt-je a bohóságról szól, kicsit hippis, nagyon rózsaszín és zöld. Optimista, életigenlő illata egy önfeledt szülinapozáshoz illik leginkább. Még ez az edt is egy picit erős így nyáron, de a jókedvű, örökké mókázós társasághoz abszolút jól illik. Körte, szagosbükköny és peónia izgalmas kombinációja a cédrus és pacsuli erősen fás-földes oldalával kiegészítve, egy kis vaníliával és pézsmával megkoronázva az abszolút játékosságot varázsolja a résztvevők köré.

images

Ti mit viseltek, ha egy közeli barátnőtök/barátotok születésnapjára vagytok hivatalosak?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter