Illatgyertyák – enteriőrillatosítás

Tudom, hogy a legtöbb embernél a lakásillatosítás, mint olyan, abszolút kimarad, vagy maximum a wc illatosító spray használatáig terjed ki. Pedig nem csak a kellemes közérzetért, hanem kvázi aromaterápiaként is használhatók egyes enteriőrillatosítók (lakásillatosítás). Tőlünk nyugatabbra, ahol nem volt hiánygazdaság, én nem a fertelmes kapitalizmus kutyájának számítottak a nagy múltú márkák, ott az enteriőrillatosítás nem holmi flanc, meg nagyképű újgazdag hóbort, hanem bevett szokás. Az már alap, hogy a neves butikoknak, éttermeknek, hoteleknek saját enteriőrillatuk, signature illatuk van, itthon a hajdan volt Il Baccio előtt fújták gazdagon a számukra tervezett parfümöt az utcára. Az is bevett szokás, hogy nagyobb rendezvényeket már sikk beillatosítani, egy-egy neves márka által kiadott illatos gyertya még Harry herceg és Meghan hercegné esküvőjén is jelen volt (diptyque, ha érdekel a pontos márka valakit).

Egy jó illatgyertya nem olcsó mulatság, de ha valóban jó minőséget választunk, akkor rádöbbenhetünk, hogy ég és föld az olcsó és a valóban luxusnak tűnő gyertyák között a különbség. A pár száz forintos, diszkontokban kapható gyertyák sajnos halovány illatot nyújtanak, ellenben a drága, jellemzően speciális márkák neve alatt futó gyertyákat nem is szabad 15-20 percnél tovább égetni, mert roppant intenzív az illatuk. A másik titkuk az, hogy a kanócot mindig rövidre kell vágni, így nem kormoz a gyertya és a viasz ég. Lássunk néhány gyertyát, amelyet szívből ajánlok nektek.

Diptyque

Hát igen, a gyertyák királya a francia diptyque márka, nincs mese, az ő gyertyáiknál jobbal nemigen találkoztam. Nagyon sokáig kitart egy normál üveges gyertyájuk, abszolút megéri az árát. Kedvencem a Baies (fekete ribizli illatú) gyertya volt.

Bath & Body Works

Nagyon népszerűek a testápolási termékeikről ismert Bath & Body Works gyertyái. Rengeteg illatban kaphatók, tényleg csak a fantázia szab határt annak, hogy melyiket válasszuk.

Jo Malone

Keverhető parfümök, fürdőző termékek és illatgyertyák – e háromról ismert az angol márka. Nagyon jók a gyertyáik, imádom a letisztult formájukat, a lakás éke egy-egy darab.

Fornasetti

Nem lehet kihagyni a felsorolásból a XX. század lakberendező művészcsászárát, Fornasettit sem, akinek ikonikus, Lina Cavalieri arcával díszített gyertyái és lakberendezési tárgyai ma már a világon mindenhol ismertek. Nem tudnék jobb nászajándékot elképzelni.

Byredo/Amouage

Ma már a legismertebb niche parfümmárkák előszeretettel állnak elő gyertyakollekcióval is. Két igazán kiemelkedő van közöttük: a Byredo és az Amouage. A Byredo Bibliotheque illatgyertyája olyan népszerű, hogy a rajongók követelték, parfümben is adják ki az illatot. Az Amouage illatgyertyái éppen olyan intenzívek, karakteresek, mint az illataik.

Yankee Candle

A legnépszerűbb és a legolcsóbb minőségi illatgyertya márka. Kismillió üzlettel szerte az USA-ban, rengeteg illattal, ami azért nagy szó, mert konkrétan egy garázsból indult a cég, és a márka alapítója hobbiból készített a családjának ajándékba gyertyákat.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter