Hugo Boss Nuit Pour Femme – parfümkritika

Egyre többször fog el az az érzés, amikor egy parfümöt tesztelek, hogy ezt az illatot éreztem már valahol, ismerem, ne adj Isten használtam valamikor…pontosan ez történt az új Hugo Boss női parfüm, a Boss Nuit Pour Femme kapcsán is.

A fejjegy lecsillapodása után csak arra tudtam gondolni, hogy halványan emlékeztet valamilyen parfümre az illata, az is beugrott, hogy ez csak is gimnáziumi éveimhez köthető, de hát akkoriban mindent magamra fújtam, szóval lehetett akár egy pancsolt, kimérős illat is. Aztán jó fél óra múlva, amikor már inkább az alapjegyek dominálnak (ezért nem szabad hirtelen felindulásból parfümöt venni, fél órát hagyni kell az illatot a bőrön kibontakozni…), megvolt a megoldás: minta az ős-Naf Naf (Une Touche de naf Naf) lenne a bőrömön (régi parfümbolondok biztos ismerik, olcsó és viszonylag jó kis illat volt).

Tisztában vagyok vele, hogy egyre kisebb az esély arra, azaz egyre nehezebb valami igazán új illattal előállni, az meg különösen nagy elvárás, hogy ez az illat jó is legyen, és ne egy már kiadott parfüm 100. változata legyen.

Hugo Boss marketingesei jól tették, hogy Gwyneth Paltrow-t elcsábították az Estée Laudertől (bűr megjegyzem, szerintem Gwynethnek jobban állt a Estée Lauder tisztább, nőiesebb és kifinomultabb stílusa), hiszen egy elegáns, nagyvilági és teljesen új parfümöt bevezetni az amúgy is telt piacra mindig rizikós. De Gwyneth személye talán garantálja a sikert. Úgy gondolom, igen. A kampányban szereplő fotók szépek, Gwyneth hozza a szokásos “egyszerű de nagyszerű stílusát”, melyről süt az elegancia és luxus. A Boss eddig nem kifejezetten az elegáns vonalon jeleskedett, inkább mondanám sportosnak, vagy hétköznapian elegáns illatoknak az eddig megjelent parfümöket, mint nagyviláginak és dámásnak. A Nuit Pour Femme ezt a hiányt pótolja. Hogy csak kívülről vagy belülről is…kinek mit jelent az elegancia.

A tisztán virágos Nuit ereje a sárgabarack édes illata, vagy íze, mely a mellé rendelt aldehides akkordnak köszönhetően kap egy áttetsző, friss fuvallatnyi jegyet. Virágos szívjegye inkább krémes, mint púderes, köszönhetően az ibolyának és a jázminnak, bár a szantál puha illata kifejezetten élénk a kompozícióban. Az alapban lévő tölgymoha kevésbé hangsúlyos, se nem földes, se nem erőteljesen zöld jellegű, talán azt mondhatnám, hogy az itt friss és levegős aldehidek mellett remekül érvényesül visszafogottan “zöld” illatával.

Ha nem is nyújtott számomra maradandó illatélményt a Boss Nuit Pour Femme, kétség kívül egy kellemes, hétköznap is kiválóan használható illat, melytől biztos nem lesz rosszul az irodában vagy egyéb munkahelyen senki körülöttünk. 🙂



2 thoughts on “Hugo Boss Nuit Pour Femme – parfümkritika”

  • A tesztelés során engem kísértetiesen emlékeztetett az Incandescence és a Little Black Dress hibridjére az Avontól.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter