Hugo Boss Boss In Motion – parfümkritika

Hugo Boss és a férfi parfümök fogalma mára úgy összefonódott, hogy gyakorlatilag elválaszthatatlanok egymástól – fejben, azaz ha megállítunk valakit az utcán, hogy mondjon egy férfi parfümöt, 10 esetből 8-an biztosan egy Boss illatot fognak megnevezni. Nem véletlenül: Hugo Boss neve a klasszikus és elegáns férfiruházat terén kikerülhetetlen, hiszen, ha egy jól szabott öltönyre, ingre vagy nadrágra gondolunk, biztos, hogy Boss neve ugrik be elsőnek (másodiknak pedig Armani :).

Bár a cég 1924 óta működik, a parfümiparba 1985-ben szálltak be, természetesen mi mással, mint egy férfi illattal a Boss Number One-nal. Azóta a designer parfümök között állandó toplistásnak számítanak a Hugo Boss parfümök, méghozzá úgy, hogy pár évenként előállnak egy teljesen új koncepcióval, amit aztán sok-sok flankeren keresztül kifuttatnak. 2002-ben robbant be a magamban kis varázsgömbnek hívott Boss In Motion, mely az energikus, friss és lendületes férfi képét teremtette meg parfümbe ágyazva.

Boss In Motion reklámplakát
Boss In Motion reklámplakát

És valóban az az illat, aminek mondja magát: kifejezetten kellemes, enyhén fűszerezett citrusos illat, melyet fás jegyek puhítanak, szárítanak meg. A lendületet a narancs zamata adja, melyhez zöld fűszereket: bazsalikomot és ibolyalevelet párosítottak, a bergamott szintén citrusos, enyhén fűszeres jegye mellé. Ettől egy leheletnyi zöldes, friss jelleget kapott az illat, így a fűszerek és a meleg, puha fás jegyek nem bontják meg a lendületet és friss harmóniát. Merthogy igencsak erőteljes, érzéki fűszerezést kapott a Boss In Motion, a fahéj, szerecsendió, kardamom mellett a rózsabors is feltűnik a szívjegyben, csupa-csupa érzéki, keleties fűszerbomba, csakhogy itt meglepően visszafogott formában jelentkezik. Az alapjegy szinte párna puhaságú “ágyat” képez ezeknek az friss-fűszeres akkordoknak, a pézsma, szantál, fás jegyek és a mennyei vetiver isteni férfias illatot farag a kompozícióból.

Boss In Motion
Boss In Motion

A Boss In Motion férfiparfüm nem véletlenül lett nagy kedvenc szerte a világon, hiszen zamatos, enyhén fűszerezett illata egyszerre nyújt elegáns, kifinomult és friss érzetet, ráadásul nagyon jó ár/érték arányban kapható. Inkább nappali parfümként ajánlanám, esti programokhoz a Boss In Motion Black változata ideális.

Próbáljátok ki, már hozzájuthattok már 8690 Ft-tól az Iparfüméria internetes parfüméria jóvoltából!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter