Hermés H24 EDT – parfümkritika

2021 a Hermés éve, hiszen most debütált legújabb, férfiaknak szánt parfümvonaluk, a H24. Igen, férfiaknak szánt, amely megjelölés ritka a Hermésnél, hiszen illataik köztudottan meglehtőesen uniszex vonalba sorolhatók. Mégis a H24 – bár hordhajták hölgyek is – egy kiváló férfi illat, nem is kétség. Nézzük!

“A H24 az első olyan parfüm, amely a Hermès által látott kortárs férfit fejezi ki. Élénk, érzéki és ragyogó parfüm, amely a természet és a technológia merész keveredéséből ered. Összetevői zsálya, az elektromossággal teli nárcisz, az élénkítő rózsafa és a meleg, fémes szklaren jegyek kombinációja. Élénk, érzéki és ragyogó parfüm. Aerodinamikus formájú, újratölthető üvegben. 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható papírból készült tok, lime színű hálóval díszítve, amely bezárja, de a térbe nyílik.”

“Az új Hermés illat megalkotásához arra volt szükségem, hogy a szokásostól eltérő ösvényre térjek, hogy eltávolodhassak a megszokott fás jegyekkel rendelkező férfi illatoktól.” – írja az inspirációról Christine Nagel, a Hermés parfümőre. Az illat alapjegyeként egy aromás növényi akkord került kiválasztásra. Nagel intuitív és egyben állhatatos kutatása eredményeként a zsályát valamint a szénát vágott fűvel, illetve az ámbrás jegyekt választotta ki. Véleményee szerint ez a variáció sokkal érzékibb és lebilincselőbb a szályával, amely szinte kámforos, enyhén aromás megjelenésű. Az illat egyedisége a jövő molekulájában, a szklarénban rejlik. Első pillanatra földes, zöld akkordok fedezhetők fel benne, aromatikus felhangokkal, majd később érzéki fémes illattá fejlődik.

A legjobb kifejezés a Hermés H24-re a klasszikus stílus modern változata lenne: minden megvan benne, amely az “oldschool”, alapvetően férfias illatok alapja, aromás-fougere felütés, fás-zöld tónusok. Erre jön egy kis csavar, és valami szenzációs, vibráló illat jön létre, amely izgalmas stílust kölcsönöz viselőjének. Klasszikus értékeket képvisel, ugyanakkor egyértlműen a XXI. század gyermeke. Imádom a Hermés letisztultságát, s ez minden illatukban tetten érhető, így a H24-ben is. Egyértelműen a kevesebb több elvén működött az illat komponálása, és a hangsúlyt a minőségre fektették.

Az illatban valóban rendkívül vibráló a fémes tónus, és izgalmasan keveredik a kissé gyógynövényes-kámforos zsályával. A nárcisz fanyar, éles jegye adja a fémes tónus alá a zöld felhangot, ettől válik olyan vibrálóvá az illat. El sem tudom mondani, hogy mennyire jó a rengetes fás-fűszeres illat után ezt a friss-aromás illatot szagolni, felüdülés! Maga a trend és a személyes ízlés változása is kedvez a H24 fogadtatásnak jó példa erre az, hogy a 15 éve még 1 Millionban fürdő “emberem” teljesen elutasítja a “füstös”, nehéz-fűszeres-édes illatokat, és évek óta az egyre frissebb és aromásabb illatok után nyúl, így a H24 első pillanattól nagy tetszést aratott.

Nem kell jósnak lennem ahhoz, hogy lássam: ez az illat bizony nagyon közkedvelt lesz, én kifejezetten szeretem, ha a párom ezt viseli. A H24 megjelenése igazi mérföldkő a Hermés életében, reméljük, hogy sokáig velünk is marad!

Kíváncsian várom a ti véleményeteket is, itt osszátok meg velem vagy posztban!

Kapható a nagyobb parfümériákban 50, 100 és 125 ml-s változatban 28.000 Ft-tól.

Összetevők: zsálya, rózsafa, nárcisz, szklarén

Sillage: 4 – hatósugara megfelelő

Tartósság: 4– EDT létére szépen tart

Szexifaktor: 4 – kifejezetten érzéki illat, engem teljesen levesz a lábamról

Elegancia: 4/5 – ilyen a klasszikusan elegáns illat

Korosztály: ritka az ilyen, de tényleg kortalan illat. Veheted a 18 éves fiadnak vagy éppen a 80 éves nagypapádnak is

Árkategória/árérték: 50 ml 28.000 Ft körül van, átlagár.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – egyértelműen a 2021-es év legjobb férfi illata, eddig…!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter