Ha október, akkor Ormonde Jayne

Kicsit elcsúsztam az októberi hónap illatával, ám kárpótlásul egy nagyon izgalmas és kevesek által ismert illatot hoztam.  Az Ormonde Jayne parfümház megalapítója Linda Pilkington, parfümökben sokszor szokatlan, és ritkán kombinált alapanyagokat használva rukkol elő egyedi és különleges illatokkal.

tumblr_static_autumn-leaves-wallpaper

Erre sokszor szép, napos októberre a Montabaco Intensivo-t választottam. Ez az illat minden ízében az őszt, a szépen sárguló leveleket, a leveleket át tündöklő napsütést, a hüvösödő és rövidülő napokat mutatja be nekünk illat formában.

11996902_10152657660732465_6279098017338436575_n

Az őszt jelképező intenzív illat kardamom, boróka, zsálya hármasával indít. Micsoda jó kis őszi forgatag, igaz? Külön dicséret a készítőnek, hogy a fejillatba narancsot és bergamottot is csempészett, ettől egy friss-fűszeres varázslatban találjuk magunkat. A szívillatban kibontakozó jegyek is zseniálisan olvadnak egymásba. Geza Schoen parfümőr (akinek nevét bizonyára sokan ismeritek) ismét érdekeset és világklasszis illatot alkotott. Vett egy csokor tavaszi virágot, rózsát, jázmint, ibolyát, magnóliát és olyan adag teát adott hozzá, melytől az egész tökéletesen őszibe fordult át. Nem tudom, hogy csinálta, de nagyon talált, kicsit száraz, kicsit virágos…és nagyon egybe van. Erre még mondhatnánk, hogy na jó-jó, de ennyi virágból képtelenség őszi illatot csinálni. Nos, az alapillat jegyeit tekintve bizony lehetséges. Megérkezik a főszereplő, a füstös dohányillat. A melengető, simogató tonkabab és szantálfa, az ámbra és a szarvasbőr, valamint a titkos nagyágyú az Iso E Super nevű vegyület, ami a többi összetevő mellé társulva valami egészen különleges, magával ragadó hatást ér el. Ez az, amikor valakin megérzünk egy illatot és annyira lebilincsel, hogy rögtön meg is kérdezzük mit is használ.

Erre a szép októberi/őszi illatra a Neroli Parfümériában lelhettek rá. Tegyetek egy próbát!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter