Guerlain Aqua Allegoria Angelique Lilas – parfümkritika

Voltatok már úgy, hogy egy olyan illat csalódást okozott, amelyre évek óta fentétek a fogatokat? Nekem már régóta kívánságlistén volt a Guerlain Aqua Allegoria Angelique Lilas parfüm, valamiért azt gondoltam, hogy az angyalgyökér illata nagy adag orgonával biztos, hogy be fog jönni, és természetesen csupa jókat olvastam róla. Az 1999-ben indult Aqua Allegoria sorozat amúgy is a szívem csücske, én izgatottan várom minden nyáron, hogy milyen limitált darabokkal áll elő a Guerlan illatház, mert az éppen 2007-ben kiadott Angelique Lilas mellett a ma már ikonikus Mandarine Basilic az egyik örök kedvencem a márkától. Őszinte leszek, ezt benéztem. Sajnos most a “vakon” vásárlás, azaz a próba nélküli rendelés nem jött be. Én és az Angelique Lilas nem vagyunk kompatibilisek, annak ellenére sem, hogy az Angelique Lilas egy izgalmas, szép illat. Csak nem én vagyok.

Az angyalgyökér enyhén földes, zöld aromája gyógynövényként ismerős volt. Nem mondom, hogy rajongok érte, de kellemesnek találom. Az Angelique Lilas-ban határozottan hangsúlyos, és főszereplő, amelyhez valami érdekes módon krémes és fás alapjegyeket képzeltek, ráadásul vaníliavirággal fűszerezték. Ahhoz képest, hogy eau de toilette, és nyári könnyű kis kölninek szánták, meglehetősen komplex illat, amely bártan használható (sőt!) hidegebb évszakokban is. A fehérorgona rendkívül üde és bűbájos a kompozícióban, igaz, a hangsúlyosabb virágos jegyek (jázmin, ylang-ylang) törékenységét elnyomják. Finoman fűszerezett rózsaborssal, de nem számottevően. Az illat egészében egy izgalmas oldalát mutatja meg a zöld illatoknak, s a szokványos komplex virágos parfümök között pikáns és unikális.

Összetevők: jázmin, ylang-ylang, orgona, narancs, vaníliavirág, cédrus, rózsabors, angyalgyökér

Sillage: 2/3 – könnyű nyári EDT

Tartósság: 2/3 – az én bőrömön pár órát bír

Szexifaktor: 2/3 – ez nem szexiskedő illat

Elegancia: 3/4 – a már megszokott Guerlain DNS, ami garantálja a kifinomultságot

Korosztály: Kortalan, bárki viselheti

Árkategória/árérték: már nem kapható, szóval akinek nagy kedvence, annak kutatnia kell érte

Imádom/tetszik/nem tetszik: – tetszik, de sajnos magamon nem.

UI: ha valakit érdekel, van egy 125 ml-s teszterem, pár fújás hiányzik belőle. 20.000 Ft.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter