Elie Saab Girl of Now – parfümújdonság és játék!

Meghatározni, hogy a ma lánya milyen, baromi nehéz! Egy biztos, sokkal nyitottabb kapcsolatokban él, s ez az élet szinte nyitott könyv a külvilágnak, már amennyit megmutat belőle. A ma lánya magabiztosabbnak tűnik, határozottan tudja, mit akar és ezt nem fél kimutatni. Ugyanakkor később lép a valódi felnőtt létbe, amíg csak lehet, szeretne megmaradni szertelen lánynak, akit senki és semmi nem szorít korlátok közé. Valahogy így kell elképzelni a Girl of Now lányt is, akiről/akinek mintázták Elie Saab legújabb parfümjét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még mielőtt…Ez az úriember maga Elie Saab. Igen, nem nő, hanem férfi…tudom, az Elie-ből kapásból nőre asszociáltam (meg egy kicsit Miss Ellie-re a Dallasból). Elie Saab libanoni születésű divattervező, ma már elmondhatjuk, hogy a legfelkapottabb designer, aki Hollywood, és ezzel együtt a felső tízezer asszonyait öltözteti, nem érdemtelenül. Kevés az olyan designer, aki ennyire értene a lágy kelmékhez, a díszítéshez, a vonalakhoz. Mindenkiből a legszebb nőt hozza ki. Parfümvonala, a le Parfum viszonylag későn 2011-ben jött ki, amely egycsapásra hatalmas siker lett. Ultra nőiessége, kecsessége, eleganciája, amely szinte signature Elie Saab jegyként domborodik az illatban, tetten érhető a legszebben kidolgozott narancsvirágos illatban, mint a Le Parfum. Nem vitte túlzásba a változatok/flankerek gyártását, de azért mondhatjuk, hogy évente egy-egy újabb Le Parfum interpretációval megörvendeztetett minket.

Most eljött az idő arra, hogy a fiatalokat, a ma lányait is megszólítsa Elie Saab, hiszen a parfümériák polcaira került legújabb parfümvonalának első darabja, a Girl of Now. Bevallom őszintén, első találkozásunkkor az összes közhely feltódult bennem: megint egy édes illat, a már ismert gourmand parfümökből összegyűrt semmiség. Aztán eljött a bőrpróba és a hordás ideje (tudjátok, legalább 3-4 napig viselek egy parfümöt, és csak utána szeretek kinyilatkoztatni). És meglepett, de még mennyire. Igen, a trendi gourmand parfümök generációjának egy újabb darabja a Girl of Now. Mégis kicsit más. Abban más, hogy akkorjai tudatosan építettek, hogy a koncepció, amely mögötte áll, tűpontosan körberajzolja azt az archetípust, akinek szánják. Különlegessége kétség kívül a nagyon szép mandulás akkord. Ez méltó kihívást jelentett Sophie Labbé és Dominique Ropion parfümőrök számára, akik egy kifejezetten addiktív mandula jegyet találtak ki Elie Saab illatkézjegyéhez: az ellenállhatatlan narancsvirág- pacsuli akkordhoz, amely visszaköszön a nagy sikerű Le Parfum-ből. Pisztáciával kevert mandula…finoman sós és édeskés, halványan tejes karakterű. A krémes jelleget a tonkabab finom füstös jegye is támogatja, és mellette a kasmír rendkívül jól lepuhítja az amúgy elegáns, tiszta fehér virágos jegyeket. Gyakorlatilag a tejes-krémes-édes mandula-pisztácia-tonkabab akkord minden elnyom, vagy úgy fogalmaznék, hogy a többi illatjegy a célt szolgálja, hogy e szent hármasnak megfelelő körítést adjon. Meleg, nőies, élénk illat, amely ugyanakkor kellően játékos és fiatalos. Kétség kívül modern, trendi illat, amely a nőiességében épp bimbózó lányoknak szól, akik már tisztában vannak nőiességükkel, de még kellően szertelenek és bohémek.

Van-e létjogosultsága ennek az illatnak egy olyan piacon, ahol gyakorlatilag minden márka igyekszik a maga kis szeletét lemetszeni az édes-gourmand illatok piacából? Nyilván ez a kategória már erősen ki van maxolva, s bár vannak próbálkozások az irányba, hogy a vanília-tonka-praliné vonalától eltávolodjanak, mégis ki kell mondani, hogy ami ma nagyon pörög, az bizony ez. Pénzből élünk, a cégek is, így egyértelmű, hogy ha valami trendi, akkor azt a trendet igyekszik mindenki meglovagolni. A Girl of Now koncepciójában tetszik, hogy márka azonos, van benne egyfajta folytonosság (lásd signature illatjegy), és hogy a Le Parfum mellett másik pillérként a fiatalokat célozta meg. Azt mondhatom, hogy a mandula-pisztácia talán nem annyira lerágott csont, és láthatóan pont erre harap a jónép, szóval létjogosultsága rendben, már csak a fogyasztókat kell meggyőznie, hogy a többi édes-gourmand illat közül a Girl of Now-t emelje le a polcról. Itt jön a képbe a csodás üveg, enyhén  art deco-s beütéssel, Elie Saab ékszereire jellemző színnel és formával. Hozzá kell tennem, amióta viselem, sorra kérdezik meg, hogy mi van rajtam 😉

Összetevők: mandarin, körte, pisztácia, narancsvirág, magnólia, mandula, pacsuli, cashmeran, tonkabab, mandula.

Sillage: 3/4– sajnos azt kell, hogy mondjam, a szokásos

Tartósság: 3/4 – szintén a szokásos, pár órát bír, utána bőrközelivé válik

Szexifaktor: 4 – imádni fogják a pasik!

Elegancia: 3/4 – emellett megvan az a kislányos bája és eleganciája is.

Korosztály: kifejezetten fiataloknak álmodták meg, én azért idősebb korosztálynak már nem ajánlanám.

Árkategória/árérték: középár-kategóriás, 30 ml nagyjából 15-16.000 Ft körül kapható, abszolút középár-kategóriás, megéri!

Felcsigáztam az érdeklődésedet? Szeretnéd kipróbálni, ugye? Természetesen bármelyik parfümériában megteheted, de tiéd is lehet egy üveg Elie Saab Girl of Now! Gyere a blog facebook oldalára, holnap reggel 6.00-kor minden kiderül!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter