Carolina Herrera Very Good Girl – parfümkritika

Good Girl, napjaink legkeresettebb parfümje, én is szeretem a bevállalós, merész akkordjait, pláne a Legere változatnak. Azonban a hype vonatra nem ültem fel. Egészen mostanáig?

Esküszöm, nem a vörös tűsarkú volt, az, ami megfogott először, hanem az ígéret:

A Carolina Herrera Very Good Girl egy új olfaktív kaland, amely meglepő fordulatot vesz: míg a család korábbi illatai a jázmin vagy a tonkabab felforgató erejét fedezték fel, ez az új Eau de Parfum magasabbra teszi a lécet, és a rózsa erejéből meríti erejét, egy jellegzetes illatból, amely itt teljesen új utakon jár.

A VERY GOOD GIRL a tavalyi Good Girl Suprême és a 2018-as Good Girl Légère után érkezik. Ezek a kollekció többi kiadásától eltérő kompozíciókként tűnnek ki, amelyek a 2016-os eredeti Good Girl kreáció limitált kiadású üvegcséi voltak.

Ahogy a márka magyarázza: “Rózsa és vetiver: idilli kontraszt. A Very Good Girl egy virágos-gyümölcsös illat. Aromatikus utazása a ribizlivel kezdődik, egy játékosan pajkos vadbogyóval, amelyhez az egzotikus licsi csatlakozik a bizalom egységében. Ezen a ponton a rózsa különleges, mégis titokzatos tulajdonságai lépnek a színre. A parfümkészítés történetének egyik legfontosabb alapanyagaként korábban számtalan értelmezést látott. Mindenre kiterjedő és csábító, egyedi illata minden parfümkészítőnek ászt jelent, és pontosan ezt használták ki Quentin Bisch és Louise Turner parfümőrök a Good Girl univerzum új fejezetének megalkotásakor”.

“Itt a rózsa krémes és púderes árnyalatai kerülnek előtérbe, olyan elnéző romantikával, amely olyan meleg és selymes, mint a világ legcsábítóbb vörös rúzsa.Nem kell megindokolni a szerelmi vallomást ennek a legfényűzőbb összetevőnek, és még ha ez elég indok is lenne egy illat megalkotásához, Quentin Bisch és Louise Turner minden, csak nem konformista. Ezért van az, hogy a Very Good Girl végső kirobbanása a vetiver fátyolos háttere, amelynek nyers formája a fa illatát idézi, és amelyet gyakran használnak férfi parfümökben. Ez a Bad Boy, de például a Good Girl Suprême egyik kulcsösszetevője is, meglepő és kortárs ellenpontot képez, amely ebben az új illatban szövetséget köt a vanília melegségével. Az eredmény egy olyan virágos illat, amely kiemeli az alapanyagok természetes szépségét, anélkül azonban, hogy lemondana a kreativitásról.”

Ahogy Carolina Herrera híres mondása szerint: “A divat evolúció, nem forradalom”, és ez az elv teljes mértékben érvényes erre az új illatra. Ahogyan Wes Gordon a márka divattervezésekor olyan időtlen anyagokat modernizál, mint a selyem vagy a bőr, úgy a rózsát is teljesen kortárs esztétikával használja. Ezért a Very Good Girl nem csak egy tour de force az érzékek számára, hanem egy olyan illat is, amely készen áll arra, hogy a modern világban viselhető és élvezhető legyen.

1. Very Good Girl

Tehát a hívószavak: rózsa, krémes, púderes, fás, természetes. És valóban a Very Good Girl egy romantikus, édeskésen púderes illat, amelyet üdítően zamatossá tesz a licsi és a ribizli. Körülbelül fél óráig, mert utána nyomtalanul eltűnik a bőrömről. már kipróbáltam, hogy 10 fújással borítom be magam, akkor mondjuk kitartott 1,5 óráig. Hihetetlenül gyenge, és nem tartós illat, ami nekem igenis számít. A magam élvezetéért veszek parfümöket, és ha én nem érzem, akkor egyszerűen “nem begyere” lesz! Kár érte, mert valóban egy bájos, könnyen hordható, mindenki által szeretett illat, csak hát tartana ki legalább fél napig…

Összetevők: ribizli, licsi, rózsa, vanília, vetiver

Sillage: 2/5 – majdnem a semmi…

Tartósság: 2/5– maximum 1,5 órát bír, de lehet, hogy sokat mondok

Szexifaktor: 4/5 – ha érzi egyáltalán valaki, akkor bejön az illata másoknak is

Elegancia: 4/5 – ízléses és kívánatos, mármint az illat is és aki viseli

Korosztály: nagyon időseknek már nem ajánlanám, egészen fiatalok viszont bátran kísérletezzenek vele

Árkategória/árérték: 50 ml 42.000 Ft körül van, ennyit nem ér….keressétek akciósan, akkor jó üzlet lehet!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter