Calvin Klein Obsessed for Women – újdonság

Aki a 90-es években volt tini, annak Calvin Klein neve igen sokat mondott, mondhatni, akkor volt igazán menő, legalábbis a fiatalok körében. Ebben az időben volt népszerű az underground, az uniszex, a Nirvana, a kockás ing, a bő farmer és a bakancs. Ebben az időben lett menő a totál drogos(nak kinéző) Kate Moss modell, aki Calvin Klein egyik múzsája lett és Marky Mark a letolt gatyájában . Ebben az érában volt népszerű a CK One és a Obsession, a két legikonikusabb Calvin Klein parfüm. Valahogy az az érzésem van, hogy a márka azóta is ezt a hype-ot kergeti, űzi, kisebb-nagyobb sikerrel. Az, hogy ennyire vért izzadva próbálja a 20-30 évvel ezelőtti illatait feltámasztani vagy legalábbis újrafiatalítani, már kissé kínos. Főként az Obsessed esetében.

Totálisan érthetetlen koncepció, összedobált alapanyagok…az első és a második benyomásom is ez volt az Obsessed női változatáról. Kissé kaotikus (nekem a katyvasz jutott eszembe róla első blikkre) illatfelhő, amelynek én örömest adtam időt, (mint ahogy a szintén elhibázott Eternity Intense kapcsán, ahol azért a fejjegyek leszáradása után valamiféle viselhetőbb illatocskává állt össze), de sajnos még órák után is csak egy nagy kérdőjel villogott a fejem felett, hogy ez mégis mi?!

A levendula igen hangsúlyos a jegyek között, de egyáltalán nem frissítő-aromás (mint ahogy szokott lenni) vagy nem kapott maga mellé finoman fűszerezett édeskés akkordokat (mint a Mon Guerlain), hanem a maga nyers valójában jelenik meg, hozzácsapja egy kis zsályát, és innentől már mindjárt kissé patikaira vált a hangulat. Oké, a pézsma próbálja tenni a dolgát, puhít és próbálja púderesre venni a figurát, melyet megtámogat az ambrette. Nem passzol ehhez a koncepcióhoz a balzsamos akkord, sem a nyers ibolya. Orientális, aromás, zöld. Na, ez a baj, hogy ha valami orientális, akkor ne legyen se aromás, se zöld, mert oda a harmónia. Mondjuk Kate Moss sem a harmonikus megjelenéséről híres, lehet, hogy innen a párhuzam, de tény és való, hogy kicsit érlelni kellett volna még ezt a koncepciót vagy hagyni a fenébe, és nekifeküdni valami egészen újnak.

Okéoké, károgok itt, nemhogy örülnék, hogy végre valami, ami túl tud lendülni a La Vie Est Belle vaníliába fojtott álomvilágán, igaz, jár is érte egy piros pont, hogy mer újszerű lenni, de sajnos ez nem jött össze. Hogy mitől lennék boldog Calvin Klein kapcsán? Ha megint összeraknának egy Euphoria kategóriájú, ultra nőies illatot, csak könyörgöm, szálljanak már le a sorozatos flanker gyártásról.

Összetevők: citrusok, neroli, elemi, ambrette, levendula, ibolya, pézsma, zsálya

Sillage: 3 – ahogy mostanság…valamicske

Tartósság: 3 – ahogy mostanság…valamicske

Elegancia: 2 – ööö, nem elegáns

Szexifaktor: 2 – ööö, nem szexi

Korosztály: igazából nem tudom, hogy melyik korosztálynak szánták. Azoknak a 40-es nőknek, akik Obsessiont használtak 20 évesen? Vagy a mai 20 éveseknek a 40 éves Kate Moss-szal reklámozva? Maga az illat kortalan, akinek tetszik, bátran viselje kortól függetlenül.

Árkategória/árérték: edp, 30 ml 16.390 Ft, középárkategória

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Nem tetszik. Ritka az ilyen, de megesik.

Már kapható a parfümériákban!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter