By Kilian Woman in Gold – parfümkritika

Talán két kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan parfümöm volt, amely szerelem volt első szippantásra, és amelyért úgy epekedtem, mint semmi másért. Amit viselni olyan, mintha a személyiségem egy rétegét viselném a bőrömön kívül, és amelytől egész nap egy méterrel a föld fölött lebegek.

A By Kilian Woman in Gold pontosan ilyen illat számomra. Tudom, hogy nem különösebben népszerű, hogy sok kritikát kap, miszerint túl plasztik, túl mainstream…de teszek rá. Egyszerűen így érzek ezzel az kapcsolatban, és kész. Tudjátok, már elegen van abból, hogy magyarázkodnom kell, miért tetszik az, ami nem minimum Picasso stílusú csak éppen illatba öntve. Igazán tudom értékelni a művészi, meghökkentő, extravagáns illatokat, csak éppen viselni nem szeretem őket. Mert a parfüm számomra élvezeti cikk, nem pedig egy állandó agyalás, miszerint “ó, ez a benzines akkord milyen mesterien kerekedik ki a kaviár mellett”. 😀 Én ha saját élvezetből és nem tesztelésből viselek illatot, akkor a minimum elvárásom az, hogy úgy kerek egészében nyűgözzön le, hogy ne agyaltasson, hanem azt érezzem, hogy ez én vagyok. Én pedig ezek szerint egy puha, finoman fűszers fás illat vagyok fényes aldehidek akkordokkal és nagy adag rózsával, és vaníliával, csakúgy, mint a Woman in Gold.

Nagyon szeretem Klimt festészetét, a Csók és az Adele portrék lenyűgöztek, melyek egyébként a valóban szecessziós hangulatú Woman in Gold parfümöt is ihlették. Ragyogó, valóban aranyló illat, különös násza a fényes aldehidnek és a száraz fás akkordoknak, melyet a kissé poros de édes vanília ráz fel. A tonkabab enyhén fűszeres krémessége kiválóan ellenpontozza a geránium nyersebb, savanykásabb jellegét. A frézia kakukktojásnak tűnik a dámák között, pedig van szerepe: bájos, szinte naívan édes kis karaktere fontos szereplő a történetben: hebrencs, romantikus jellegétől az egész illat nem vált át a végzet asszonyává, sokkal inkább érzem olyan nagypolgári asszonynak, aki tudja, milyen a jó szex…vagy nem fél megkérdezni. 🙂 És igen, ha már Sex és New York, akkor Carrie-n épp el tudnám képzelni, vagy éppen Charlotte-on, de Mirandán és Samantha-n egyáltalán nem.

Összetevők: ladehidek, bergamott, mandarin, rózsa, frézia, geránium, vanília, fás jegyek, pacsuli, tonkabab

Sillage: 5 –  gyerekek, ebből egy fújás, és méteres körzetben húzod a csíkot

Tartósság: 5 – egy fújás még 8 óra után is bőven érezteti hatását

Szexifaktor: 5 – szerintem ultra szexi 😛

Elegancia: 4/5 – viselhetjük nagyestélyihez is, vagy épp egy lazább sítlusú ruhához, mindenhogyan sikkes

Korosztály: érettebb, magabiztosabb hölgyeknek ajánlom, nem tiniillat



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter