Bvlgari Allegra Passeggiata – parfümkritika

Előtted van, ahogy kéz a kézben andalogtok pároddal egy meleg nyári estén, összefújja a szél a barátokat, ismerősöket is, nevetés és hangos beszélgetés hullámai vesznek benneteket körül, egyszerűen csak élvezitek az együtt töltött időt. Nos, az olaszoknak erre külön kifejezésük van: passeggiata, azaz séta. A Bvlgari Allegra sorozatának legújabb darabja most ezt öntötte illatba.

A Bvlgari Allegra 2021-ben indult kollekciójának sajátossága, hogy kifejezetten rétegztésre, saját parfüm megalkotására tervezték. Az alapillat a fehér üveges Magnifying esszencia, amelyek 7 alapillatot alkotnak: vanília, pézsma, bergamott, rózsa, mirha, pacsuli, szantálfa. Ezekre rétegzve a színes “cukorkás” illatokat, kedvünkre alkothatunk újabb és újabb illatokat. Az olasz életérzés és olasz mkultúra olfaktív darabjait válogathatjuk össze a színes Allegra darabok közül. Csak ki kell választani a hangulatodhoz tartozó illatot, majd ezt felpezsdíteni egy Magnifying esszenciával, és voilá, kész a saját illatod!

Jelenleg 9 illat közül válogathatunk hangulatunktól függően, no attól, hogy milyen olasz életstílust szeretnénk negélni:

Passegiata – az olasz séták, baráti és családi összejöveteleket szimbolizáló, ragyogó illat aranyló és izzó ylang-ylanggal és meleg pészmával. Élénk és érzéki illat, olasz dívás, igazán nőies. Számomra Micallef Ylang in Gold illatvonalához hasonlítható, valamint a Dior Dune “vibe” érzését adja.

Baciami – Egy mámorító virágos ámbra, egy szerelmi bájital, amely mély vágyat idéz, hogy felidézze az olasz csábítást.

Spettacolore – A fények ünnepe. A fény és a sötétség kontrasztja, ez a varázslatos, borongós illat mámorító illatával magával ragadja a képzeletet. Az írisz gazdag virágos jegyei, amelyek egyszerre púderesek, földiek és lágyak, elragadják az érzékeket citrusokkal hangsúlyozott fényességével. Míg a gyümölcsös, mégis füstös mirha fülledt melegséget áraszt, amely körülöleli viselőjét.

Rock’n’Rome – Mint egy római randevú. Likőrös virágos ámbra, amely megörökíti egy közös fröccs meghittségét az Örök Városban, Rómában.

Fiori d’Amore – Vörös rózsa – friss, bársonyos, gyümölcsös. Egy csodálatos virágos, amely az olasz szerelem szenvedélyes energiáját érzéki rózsaillatban ragadja meg.

Dolce Estasi – Ez az édesség, az olasz családi gubó ünnepe. Egy megnyugtató púderes virágillat, amely egy olasz cukrászdába repít, felidézve a finom olasz sütemények élvezetének ifjúkori emlékeit.

Riva Solare – A Riva Solare a végtelen olasz nyaralást eleveníti meg. Egy pezsgő citrus, amely elrepíti az érzékeket az olasz Riviérára, ahol az azúrkék tenger csillog a napsütötte ég alatt.

Fantasia Veneta – Ez az olasz kifinomultság csúcsa egy parfümben. Egy ünnepi chypre, amely egy extravagáns parti, az olasz festa varázslatos energiáját ünnepli.

Ma’Magnifica – Egy fenséges virágos-fás illat, amely az olasz nő szépségének és csábító, meleg aurájának adózik.

Az üvegekről egy szót: A Bvlgari Allegra egy merész dizájnnal indul, amely a Bvlgari mint ékszerkészítő cég kifejeződése. Minden egyes üveg az olasz életstílus színeit és vidám érzelmeit ébreszti fel, miközben egy egyedülálló szaglásos utazáshoz vezet. A Magnifying üvegeket a bennük rejlő esszenciák drágasága ihlette, és teljesen fehér sziluettjük van.

A layering, azaz a rétegezés/rétegzés nem mai találmány, amióta léteznek parfümök, a kíváncsiak előszeretettel fújnak magukra 2-3 különböző parfümöt, keverve így a jegyeket. Ugyanakkor az eszetlen rétegezés egyáltalán nem kifinomult, harmonikus eredményre is vezethet, ha nem összeillő illatokat használunk. Legismertebb, kifejezetten rétegezésre szánt illatokat gyárt Jo Malone, és pontosan azért jók erre ezek az illatok, mert mindegyik végtelenül letisztult, majdhogynem mono illattokként felfogható, így például egy rózsás illatot simán lehet rétegezni mondjuk egy tiszta pézsmás illattal, szép lesz az eredmény.

A Bvlgari Allegra sorozata is gyakorlatilag a parfümöknél megszokott illatpiramisra épít: végy egyet a Magnifying esszenciából (ami tipikusan alapjegyben megjelenő illatokból áll), majd erre fújd rá a hangulatodnak megfelelő szív és fejjegyet (valami virág+gyümölcs). Bevallom, én kedvet kaptam erre a fajta rétegezésre, és szívesen összegyűjteném az Allegra összes darabját, de sajnos ehhez várnom kell, mert nem olcsó egy darab sem, jelenleg 60.000 – 70.000 Ft körül mozog az áruk. Kapható a nagyobb parfümériákban!

Remek koncepció, szép kidolgozás, ragyogó illatok, érdemes az Allegra sorozatot kipróbálni! Ha van kedvencetek, írjátok meg kommentben!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter