5 tipp, hogyan viselj parfümöt kánikulában

Napok óta csak olvadozol a lakásban, vagy éppen izzadsz a villamoson? Nem csodálom, én is a legkülönfélébb praktikákat vetem be, hogyan bírhanám ki legkönnyebben a kánikulát. Egy fix: parfümöt mindig használok! 🙂 A meleg időjárás különleges kihívásokat jelenthet a parfümök viselése során. A hőség és a páratartalom befolyásolhatja az illatok tartósságát és kivetülését, így kihívást jelenthet a megfelelő egyensúly megtalálása. Néhány egyszerű tippel és trükkel azonban biztosak lehetünk abban, hogy a kiválaszott parfüm a legforróbb napokon is megfelelően ragyogjon.

Válaszd a könnyedebb illatokat
Amikor a hőmérséklet emelkedik, a legjobb, ha könnyedebb illatokhoz nyúlsz, amelyeket kifejezetten a forró időjáráshoz terveztek. Keresd a friss, citrusos vagy virágos jegyeket tartalmazó parfümöket, mivel ezek általában frissítőbbek. Ezek az illatok általában könnyedebb összetételűek, nem érzed majd nehéznek a hőségben. Választ az új Diptyque Do Son Limited Edition EDT változatát, amelyben a tengeri jegyek, a tubarózsa, a citrusok és a neroli friss jegyei érvényesülnek.

Pulzuspontokra vidd fel a parfümödet
Ha a pulzuspontjaidra teszed a parfümöt, az segít felszabadítani és intenzívebbé tenni az illatot a nap folyamán. Meleg időben azonban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy hol alkalmazzuk. Hiszen ahelyett, hogy magunkra öntenénk a parfümöt (tudom, hogy te is így teszel 🙂 koncentráljunk inkább néhány kulcsfontosságú pulzuspontra, például a csuklóra, a nyak két oldalára. Ezek a területek természetes módon hőt termelnek, ami segít az illat gyengéd eloszlatásában.

Rétegezd az illatokat
Az illatok rétegezése nagyszerű módja annak, hogy testre szabd az illatodat, és növeld annak tartósságát. Meleg időben érdemes illatmentes vagy enyhén illatosított testápolót vagy -olajat használni alapként, mielőtt parfümöt használnád. Ez hidratált alapot teremt az illat számára, amelyre az illat megtapadhat, és segíthet abban, hogy tovább tartson a bőrön. Arra ügyelj, hogy kompatibilis illatcsaláddal rendelkező termékeket válassz (ha lehet), hogy elkerüld a disszonanciát, mert a rétegezésben sajnos sok a buktató. Szerezz be egy jó kis ajándékszettet, amelyben parfüm mellé tusfürdő és testápoló is jár. A tusfürdő illata is erőteljes, ehhez használd a parfüm testápolót, és napközben nem is kell parfümöt használnod. Ideális lehet a Shiseido Ginza ajándékszett ehhez.

Használj illatalapozót
Íme, a legújabb őrület: az illatalapozó használata jelentősen meghosszabbíthatja a parfümök élettartamát a meleg időben. Ezek a speciális termékek újabb réteget képeznek a bőr és az illat között, megakadályozva, hogy az illat túl gyorsan elpárologjon. Emellett fokozzák az illat tartósságát, így biztosítva, hogy az egész nap érezhető maradjon. Még nem próbáltam személyesen, de parfümös berkekben már népszerűk ezek a termékek.

Kevés néha több
Meleg időben elengedhetetlen, hogy visszafogottan alkalmazd a parfümöt, pláne, ha fűszeres vagy virágos erőteljes illatot használsz. A hőség felerősítheti az illatokat, ezért kevés is elég. Kezd csak 1-2 fújással, és hagyd, hogy az illat elterüljön a bőrödön. Ha a nap folyamán később úgy érzed, hogy felfrissülésre van szükséged, vigyél magaddal egy kis utazó méretű fújóst, hogy újra felfrissíthesd illatodat. Hőségben jobb, ha egy finom illat marad utánad, mintha egy nyomasztó felhő vesz körül.

A parfüm viselése meleg időben némi átgondoltságot igényel, hogy az illat kellemes maradjon, és ne legyen nyomasztó. Ha könnyedebb illatokat választod, azokat a pulzuspontokra vidd fel, kompatibilis termékekkel rétegezz, használj illatalapozót, és könnyed rétegben vidd fel az illatot. Így magabiztosan viselheted parfümödet, és élvezheted annak kellemes illatát a legmelegebb napokon is.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter