Búcsú a Bond No. 9-tól

Elérkezett ez a szomorú pillanat is. A Madison Parfümériában kapható Bond No. 9 lassan helyet ad más, új parfümmárkának. Nagyon sajnálom, mert több kedvencem is volt közülük, az amerikai parfümház, színes vidámságával, innovatív, egyedi, lázadó üvegeivel igazi színfolt volt a parfümvilág palettáján. Ám ez a korszak is lezárul, az utolsó darabokra pedig még most érdemes lecsapni, mielőtt végleg eltűnnek kis hazánkból. Ezzel a rövid kis ismertetővel mutatom be Nektek a még készlet erejéig fellelhető illataikat.

Mini_Bon_Bon_Box_WhiteBgrd_HiRes_LARGE

Central Park: férfias, friss, zöld illata olyan, mint egy séta a parkban. Bergamott, bazsalikom, lime, keserűnarancs, pacsuli, cédrus, gyanta és rózsa kísér el minket a város zöld szigetébe.

Central Park West: nosztalgikus, kifejezetten női illat, mely időutazásra invitál. Számomra egy kicsit vintage hangulatú. Bors, nárcisz, gardénia, íriszgyökér, tölgymoha és vetiver a főszereplői. Fehér virágos illatába száraz, kissé fás elemek olvadnak bele, megnyugtatva, biztonságot sugározva.

Bryant Park: lüktető, melyről a divat fővárosa, a divatbemutatók, kifutók világa jut eszünkbe. Zamatos gyümölcsös illatát rebarbara, rózsaszín bors, pacsuli, rózsa és málna alkotják, melyek közül a málna és a rebarbara dominál.

Washington Square: nagyon szép, kifinomult unisex illat a laza elegancia jegyében. Rózsa, pézsma, vetiver, bergamott, méz és bőr lágy, stíusos harmóniája mutatkozik meg benne.

nd.11648

H.O.T. Always: animális illat, mely a vad ösztönöket, szexualitást, érzékiséget testesíti meg. Bőr, fahéj, pacsuli, szantálfa és civet kombinációja az exhibicionista, hedonista parfümrajongóknak.

I love New York for All: szexi, finom és nagyon téli. Most karácsony előtt éppen ideális. Kávé, kakaó, vanília, szantálfa, pacsuli és bőr simogató, érzékeket felmelegítő illata egy a kedvenc Bondjaim közül.

New York Musk: izgalmas, csábító és egyben megnyugtató, számomra inkább férfias illat. Szerecsendió, osmanthus, liliom, szantálfa és pézsma alkotta zseniális téli illat.

New York Patchouli: az elegáns, mindig jól öltözött üzletemberek illata. A pacsuli mellé a szokásos rózsa mellett itt orgona, liliom, cédrus, szantál és licsi társul, ettől pedig igazán egyedi és különleges.

Bleecker Street: ez zöld illat művészi különcséget és tavaszi újjászületést mutat meg nekünk. Áfonya, fahéj, jázmin, cédrus, kakukkfű, szarvasbőr és tölgymoha extrém nyughatatlanságot jelképez. Csak örökmozgóknak!

Lexington Avenue: könnyed stílusosság a hétköznapokra. Nem tolakodó, ám pillanat alatt belopja magát mindenki „orrába”. Édeskömény, kardamom, csillagánizs, citrusok és ciprusok adta friss és fűszeres illat peóniával, mandulával, szantállal és pacsulival.

Picture-10-300x282

New Haarlem: szintén egy kedvencem a Bond illatok közül. Az ellentmondások és kettősségek illata. Zöld jegyek, levendula és cédrus, aromás zöld jellege találkozik az érzéki tonkabab, vanília és kávé illattal. Megbabonáz és rabul ejt. Megunhatatlan.

Chelsea Flowers: könnyed tavaszi-nyári virágillat. Játékos és nagyon nőies. Ártatlan, gyermeki bájjal átszőtt oldalunkat mutatja meg magnóliával, tulipánnal, peóniával, rózsával, vetiverrel és jácinttal.

Chinatown: mesés tavaszi virágillat. Barackvirág, vanília, kardamom és tubarózsa bujasága könnyed, lágy illatba csomagolva, egy kis peóniával, fás jegyekkel, cédrussal, narancsvirággal és gardéniával. Nekem a cseresznyevirágzást juttatja eszembe…és nem csak az üvege alapján.

West Side: a zenés klubbok, koncerttermek, zene és előadások ihlette illat nem kevés teátrális és exhibicionista felhanggal. Itt minden a szereplésről szól. Rózsa, ylang-ylang, szantálfa, vanília és peónia illata csak extrovertált személyiségeknek.

Astor Place: totálisan unisex illat melyben a természet zöldje és a kozmopolita nagyvárosok „pörgése” keveredik. Frézia, narancs, íriszgyökér, ámbra és fás jegyek lüktető kompozíciója. Hatása felér 3 erős kávéval! Felpörget és cselekvésre késztet.

Andy Warhol Union Square: az Andy Warhol széria legnőiesebb darabja. Tavaszi ártatlanság gyöngyvirággal, frissen vágott zöld fűvel, nyírfával és fréziával. Ballagásra, anyáknapjára, nőnapra ideális ajándék lehet.

Madison Park: a legrózsaszínebb Bond illat. Csajos és nagyon cuki a maga minőségi mivoltában. Főszereplője a jácint, erről pedig eszembe jutnak gyerekkorom szülinapjai, amikor mindig pont ilyen rózsaszín jácintot kaptam…hihetetlenül jó érzés visszagondolni rá!! Ettől persze még jobban szeretem a Madison Parkot. A jácint mellett áfonya, tulipán, rózsa, friss, zöld fű, vetiver és fás jegyek teszik álmodozóan romantikussá és vidáman játékossá.

New York Oud: extravagáns, érzéki, luxust sugárzó illat. Gazdagság, elegancia és erotika. Mindkét nemnek tökéletes,azt még azok is szeretni fogják, akik nem rajonganak az oudért. Szilva, rózsa, méz és pacsuli bujasága találkozikaz ouddal, íriszgyökérrel, vetiverrel, sáfránnyal és naranccsal.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter