Biztonságos barnaság: önbarnító krémek és bronzosítók

Szerintem amióta kis hazánkba betört a szoliőrület, azóta van önbarnító őrület is. Teljesen hiteles vagyok e témában, mert közel 20 éve használok önbarnító és (már) bronzosító termékeket, szóval tudom, hogy mit beszélek. Voltak nagy égéseim és voltak jó pillanataim, szóval hallgassatok rám ez ügyben (is)! 🙂

Először is: ma már elkényeztetnek minket a gyártók, mert igazán jó kis önbarnítókat lehet kapni. Ha visszagondolok a húsz évvel ezelőtti termékekre, kiráz a hideg is. Elsősorban az illatuktól…hogy az egyik kedves barátnőmet idézzem, olyan volt a szaguk, mint a ropi. És tényleg! Ha nem tudoltál le használat után pár órával, mindenki tudta, hogy önbarnítót használtál…szagról. No, meg arról, hogy botrányosan foltosan, csíkosan lettél barna. Ilyen esetekben jók a színezett testáplolók, amelyek bár nem adnak látványos barnaságot, jobbak a semminél. Szóval vegyünk át pár lépést.

Használat előtt használj testradírt – Tudom, macerásnak tűnik, de ha nem szeretnénk foltosan barnulni, le kell csiszolni a bőrt simára. Ma már egyébként a jó minőségű barnítók ezzel is megbírkóznak, mint például Bioderma Photoderm Autobronzant.

Mindenhova juttasd el, és dolgozd el– Itt tényleg fontos az egyenletes eldolgozás, és a megfelelő mennyiség eltalálása. A kevés a és a túl sok sem jó. Kísérletezz, és dolgozd el jól.

Minden esetben moss kezet – ezt a lépést, soha de soha ne hagyd ki! Sikáld meg a körmeidet is, mert iszonyúan béna a totál sárga tenyér és a bronzosra barnult körömágy. Ja, és nehezen kopik le

Ha már kopik – A hatás néhány napig tart, utána megindul a csúnya kopás. Amivel segítheted: vagy újrabarnítózol, vagy éjjel-nappal testápolózol, és akkor szebben kopik a bőrödről.

A szag – bizony, az a helyzet, hogy minden esetben van egy kis szag, így semmi esetre sem barnítózz reggel, mielőtt indulnál. Jobb ezt este végezni, és szépen reggel letusolni.

Fehér ruhát felejtsd el – bizony, sok önbarnító nehezen szárad, és fog. Ezért vess be olyan pizsit vagy ruhát otthonra, amit nem sajnálsz. Utána jobb minőségű önbarnítók nem fogják a ruhát (tusolás után), például a St. Moriz Self Tanning habja.

Arcra, testre – ne keverd a két területet: ami arcra való, azt oda kend, ami testre, azt semmi esetre sem arcra.

Ne keverd össze az önbarnítót a bronzosítóval – az önbarnító pár óra alatt fejti ki hatását és sokkal tovább tart (akár napokig is), míg a klasszikus bronzosítók azonnali barnaságot adnak, viszont ahogy lezuhanyozol, le is jönnek, kvázi olyanok, mint egy sötét alapozó testre. Én az azonali bronzosítókat a lábamra szoktam használni, ott tuti semmilyen ruhát nem fog meg, és mindig gusztán csillogó és barna a lábam. A karom amúgy is állandóan barna, a rengeteg játszóterezéstől 😀



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter