Betty Barclay Pure Pastels – parfümkritika

Oh la la, micsoda kincsre bukkanhattok a drogériák polcain. Én teljesen rákattantam Betty Barclay két pasztell illatára! A Pure Pastel Mint és Pure Pastel Lemon – nem túlzás, ha azt mondom, hogy – a nyár két igazán szeretni való cukisága. Van a pasztelnek illata? Hát én azt mondom, hogy a Pure Pastel Lemon és a Mint hozza ezt az érzetet, csupa bűbáj minden e két illat körül!

Na most a félreértések elkerülése végett, tudom, hogy nem a “high end” kategóriába tartozó illatok (ez engem soha nem zavart), de kategóriában igazán üdítő jelenség: egyszerűen mosolyt csal az arcra, a két illat maga a derű és napsugaras nyár. Aki szereti a Light Blue kategóriájú illatokat, az olvasson tovább, aki pedig csak és kizárólag niche parfümöket használ, az lapozzon inkább tovább. 🙂

Ha annyi ezresem lenne, ahányan kérték, javasoljak olcsóbb kategóriájú, de jó parfümöt, már gazdag lennék. Na, a Betty Barclay két új Pure Pastel illata ez a  kategória! A drogériákban is kapható, így sanszosan fél áron is kifogható parfümökbe igazán érdemes befektetni, főleg most nyáron. EDT létük ellenére tartósak, intenzívek (jó, én azért fröcskölöm magamra rendesen), kifújás után jó pár órával is megdicsérték rajtam a Lemon változatát. Merthogy ez a kedvencem. 🙂 A Pure Pastel Lemon gyakorlatilag Dolce & Gabbana Light Blue kishúga lehetne, egy leheletnyi Versense-szel keverve. Sok-sok citrom, citrusos jegyek, és puhító szantál, no meg már-már tisztaságillatba átcsapó fehér virágos akkordok egy-két édeskés virágos tónussal.

“A Pure Pastel Lemon visszafogott illat, amely friss-virágos árnyalatokból és lágy, krémes aromákból áll. Ilyen a napsütötte pasztell sárga illata! A mandarinból, citromból és zöld almából álló élénk, gyümölcsös fejjegy már kezdetben is világossárga ragyogást áraszt. Az ibolyalevél, frézia és gyöngyvirág alkotta átlátszó, virágos szívjegy lágyan veszi körül a pezsgő akkordot. Az illat lágy, púderes fejjegyét a krémes ámbrának és szantálfának, valamint a finom mósuszjegyeknek köszönheti.”

Kifejezetten üdítő jelenség, frissít és feldob, vibrálóan citrusos és púderes egyszerre. A komoly és művészi parfümjeim mellett jól esik egyszerűsége és bájossága, és ami meglepő, nagyon sokan megjegyezték, hogy milyen jó illat!

Nem kevésbé frissítő és üde jelenség a Pure Pastel Mint. Nevével ellentétben nincs benne menta, és még csak nem is hasonló az illata, hanem maga a szín, amelyet meg kíván eleveníteni, az a pasztell menta zöld. Az illata tipikusan friss, mosószeres, tisztaságillat, rózsásan púderes illat, finom citrusos nyitánnyal. Enyhén zöldes, gyümölcsös karakterét a fekete ribizli adja, púderességét pedig a sok-sok pézsma emeli ki. Az én orromnak Especially Escada és Versense nászából született frissítő zuhany.

Pure Pastel Lemon

Fejjegy: Mandarin, citrom és zöld alma
Szívjegy: Ibolyalevelek, gyöngyvirág és frézia
Alapjegy: Szantálfa, szárított ámbra és mósusz

Pure Pastel Mint

Fejjegy: Yuzu, feketeribizli és rózsa bors
Szívjegy: Ylang-ylang, ciklámen és tea rózsaaromával
Alapjegy: Szantálfa és sylkolide (mósusz)

Sillage: 3/4 – meglepően jó edt töménység ellenére. Bár hozzáteszem, én nem 2-3 fújást ejtek, hanem többet!

Tartósság: 3/4 – rajtam a túladagolás hatására kitart jó pár óráig

Elegancia: 3 – Nem mondanám kifejezetten elegánsnak, azaz a Pure Pastel Mint inkább sorolható ebbe a kategóriába

Szexifaktor: 3 –nem szexi aurát kölcsönöznek, nem ez a cél:)

Korosztály: nagyon fiatalos illatok, de kortól függetlenül tavasszal-nyáron bárkin szívesen érezném

Árkategória/árérték: 20 ml-s edt kb 5.325 Ft

Imádom/tetszik/nem tetszik: – szeretem őket, nagyon hamar el fogom használni, mert ahogy nyári hangulatba kerülök, máris ezeket veszem elő.

Már kapható a drogériákban!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter